Fotbal intern

Mihai Rotaru, patronul Craiovei, îngrijorat de pandemie: „Am pierdut deja 1,2 milioane de euro. Sper să nu trecem de 2 milioane” + unde pleacă echipa în cantonament

02.05.2020 | 21:00
Mihai Rotaru patronul Craiovei ingrijorat de pandemie Am pierdut deja 12 milioane de euro Sper sa nu trecem de 2 milioane  unde pleaca echipa in cantonament
ADVERTISEMENT

Mihai Rotaru, patronul Universității Craiova, a vorbit despre pierderile pe care le-a avut clubul din Bănie pe durata pandemiei de coronavirus și a mărturisit că se simte îngrijorat.

Mihai Rotaru a dezvăluit pierderile Universității Craiova

Mihai Rotaru a vorbit despre pierderile pe care Universitatea Craiova le-a avut pe durata pandemiei de coronavirus și a mărturisti că se simte îngrijorat, dar clubul continuă dezvoltarea:

ADVERTISEMENT

„Suntem îngrijorați, dar ca și acțiuni suntem prudenți, însă continuăm dezvoltarea. Craiova e acasă, fotbaliștii au ieșit pe teren 3 câte 3. Nu eu am fost cel care a hotărât să ne întoarcem la antrenamente.

În afară de Pigliacelli, toți jucătorii se aflau la Craiova. Noi am încercat să respectăm reglementările în vigoare și să nu încălcăm nimic. Ei se antrenează zi de zi.

ADVERTISEMENT

Noi avem baza de antrenament care ne permite ca jucătorii să vină trei câte trei pe teren. Până astăzi nu am avut cadru legal, joi am încheiat un contract cu o clinică privată, iar săptămâna viitoare se fac testele pentru jucători”.

„Pe data de 16 sperăm să ne întoarcem și să nu se mai prelungească starea de urgență. Noi până acum am pierdut 1.200.000 de euro, sperăm să nu pierdem mai mult de 2.000.000 de euro”, a recunoscut Mihai Rotaru.

ADVERTISEMENT

„Nu ne interesează Planic!”

Mihai Rotaru a mai vorbit despre Bogdan Planic și a precizat că nu este interesat de transferul fundașului FCSB-ului:„Planic nu prezintă interesul nostru, este exclus să îl aducem. Pe locul fotbalistului extracomunitar îl avem pe Uros Cosic.

Planic nu face obiectul interesului nostru, nu avem niciun gând pentru el, el e jucătorul FCSB-ului și mai departe va vedea ce va face în carieră.

ADVERTISEMENT

Nu am luat în calcul să nu mai plătim salariile jucătorilor. Noi am căutat să plecăm în afara țării pentru pregătire și în Uzbekistan.

Am fost cel mai aproape de Germania, dar nu am primit acordul, dar noi eram pregătiți ca luni-marți să plecăm. Am făcut tot posibilul, dar nu am reușit. Mai încercăm în Cehia și Austria”.

„Ministrul Sportului, LPF și FRF se zbat pentru ca după data de 16 să ne putem antrena în grup. Marea pierdere nu e pe partea de bilete ci pe aportul pe care suporterii îl aveau în meciuri. 

Nu ne-am înscris într-un program guvernamental, ci într-un porgram de garantare. Guvernul a spus că IMM-urile pot accesa mai ușor credite, dar tot băncile decid dacă dau credite sau nu. Banca te analizează ca pe un client normal”, a mai spus Mihai Rotaru.

ADVERTISEMENT