Sport

Mihai Rotaru sare în apărarea lui Adrian Mititelu după ce FC U Craiova a pierdut la „masa verde” cu Sepsi: „Ria, Ria, Ungaria e o scandare xenofobă și separatistă!”

Mihai Rotaru sare în apărarea lui Adtian Mititelu în urma scandalului xenofob de la meciul din campionat dintre Sepsi și FC U Craiova.
17.02.2023 | 09:31
Mihai Rotaru sare in apararea lui Adrian Mititelu dupa ce FC U Craiova a pierdut la masa verde cu Sepsi Ria Ria Ungaria e o scandare xenofoba si separatista
Mihai Rotaru sare în apărarea lui Adrian Mititelu Sursă foto: fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Patronul oltenilor este de părere că scandările fanilor lui Sepsi, la adresa Ungariei, au conotații xenofobe și separatiste, fiind de părere că arbitrul Andrei Chivulete a făcut un deserviciu fotbalului românesc când a decis să oprească de tot meciul din cauza fanilor lui FC U Craiova.

Mihai Rotaru sare în apărarea lui Adrian Mititelu

Mihai Rotaru sare în apărarea lui Adrian Mititelu în urma deciziei de la „masa verde” prin care FC U Craiova a pierdut meciul cu Sepsi, din cauza scandărilor xenofobe ale fanilor. În plus, acesta este de părere că și suporterii lui Sepsi au scandări xenofobe, cu tente separatiste, atrăgând atenția asupra lor:

ADVERTISEMENT

„Trebuie gândit felul în care a intervenit domnul Chivulete faza, a făcut rău fotbalului românesc. Eu cred că el are o problemă, pentru că nu cred că va fi delegat la meciurile din play-off.

S-a creat un curent, nu xenofob, dar să nu uităm că galeriile sunt naționaliste, iar tu prin decizia asta poți fi pus în postură proastă.  Putea regândi cu totul altfel faza, mai bine nici nu-i mai scotea de la vestiare.

ADVERTISEMENT

Chivulete cu observatorul trebuiau să ia împreună o altă decizie. Scandarea Ria, Ria, Ungaria poate fi considerată xenofobă, pentru că fanii unei echipe din România o strigă, nu una din străinătate.

Mie nu mi se pare în regulă să se întâmple așa ceva, adică trebuie să fim atenți la ambele părți, pentru că nu sunt în regulă multe scandări de pe stadioane și în acest caz pot fi periculoase!”.

ADVERTISEMENT

„Dacă strigi așa, ai tendințe separatiste!”

Mihai Rotaru a continuat și a explicat că scandarea „Ria, Ria, Ungaria” înseamnă mai mult decât o simplă scandare, iar venind din partea unei echipe care evoluează în România are conotoații chiar separatiste. În plus, acesta este de părere că Andrei Chivulete nu trebuia să ia o astfel de decizie în mijlocul campionatului.

„E o echipă ungurească, tu dacă strigi asta, ai tendințe separatiste. Niciun suporter român nu crede că un ungur va pleca din țară după scandări, dar când strigi Ria, Ria, Ungaria, dai un curent separatist. Înseamnă mai mult decât o scandare, ci un atac separatist, un atac xenofob. 

ADVERTISEMENT

Nu iei decizia asta la mijlocul campionatului, ce vină au cei de la Chindia Târgoviște că ei sunt defavorizați în lupta de play-off cu Sepsi din cauza acestui meci?”, a mai spus Mihai Rotaru, la TV DigiSport.


  • Cota BETANO pentru Universitatea Craiova: 1,65 este cota pentru „X2” la meciul FCSB – Universitatea Craiova

ADVERTISEMENT