Sport

Mihai Rotaru și Marcel Pușcaș, contre acide în direct la TV: „Jucăm cu 40.000 de oameni în tribune” / „Mai ușor cu pianul pe scări!”

Conflictul dintre Universitatea Craiova și FC U Craiova 1948 nu pare să se sfârșească vreodată. Mai nou, Mihai Rotaru și Marcel Pușcaș s-au contrat la TV pe acest subiect.
10.06.2022 | 14:37
Mihai Rotaru si Marcel Puscas contre acide in direct la TV Jucam cu 40000 de oameni in tribune  Mai usor cu pianul pe scari
Mihai Rotaru și Marcel Pușcaș s-au contrat pe seama identității Universității Craiova. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Joi, 9 iunie, FC U Craiova 1948, a postat un comunicat prin care anunță că Federația Română de Fotbal a confirmat că echipa lui Adrian Mititelu ar fi continuatoarea „Științei”. Patronul Universității Craiova, Mihai Rotaru, și-a contrazis însă rivalii din oraș.

Contre la TV între Mihai Rotaru și Marcel Pușcaș din cauza identității Universității Craiova

FRF a hotărât ca echipa lui Adrian Mititelu să nu ia licența UEFA pentru următorul sezon din cauza datoriilor pe care la fotbaliștii Michael Baird și Joshua Rose. Cei doi au evoluat la formația dezafiliată în 2012. Așadar, FC U Craiova 1948 susține că este continuatoarea „Științei”,  bazându-se pe cum Federația a motivat neacordarea licenței. Mihai Rotaru nu este de acord cu acest lucru și a dat exemplu schimbarea care s-a produs la Craiova în anul 1994.

ADVERTISEMENT

„Nu le-a spus nimeni de la UEFA să le dau datoria. Mie mi s-a spus să plătesc datoriile echipei din 2011. Noi am susținut că echipa a fost cea din 1994. În 94 s-a schimbat echipa. A fost decizie legislativă doar în 2002, nu a fost în 91 nici în 98, nici în 2011. Ce s-au întâmplat cu suporterii din 2002.

Nu este nicio asemănare cu ce se întâmplă între noi și ce se întâmplă între CSA Steaua și FCSB, pare dar nu este. S-au făcut niște acte, dar greșite, niște acte de trecere a patrimoniului. În cazul nostru, din 94 nu a fost niciun act. În 94 nu a fost nicio cerință legislativă, exceptând Legea Sportului din 2002

ADVERTISEMENT

Decizia din 93 spune că nu poți să privatizezi o echipă a unei instituții de învățământ. În 94 s-au strâns 22 de oameni au făcut o asociație nouă fără să încheie niciun act cu instituția veche și au înființat o nouă echipă.

Echipa Universitatea Craiova a continuat până în 98, pentru că un club sportiv se poate înființa doar prin hotărâre de guvern. La vremea respectivă nu existau regulamente să spună ce echipă să înlocuiască. FC U Craiova a fuzionat cu CSM Reșița pentru a le lua locul.

ADVERTISEMENT

Dacă la FCSB s-au făcut acte, adunări generale, la Universitatea Craiova în 94 Fotbal Club și CS s-au unit. Dacă eu mă duc în casa cuiva și o zugrăvesc și o fac frumoasă peste 20 de ani nu înseamnă că este casa mea. Există o lege a privatizării, emoțional putem să discutăm cu toții.

Aveți o hârtie de la TAS care spune că nu s-a plătit salariile restante. Patronul FC U este continuatorul echipei din 2008. A fost o vrăjeală a comisiei de licențiere. Nu veniți cu o interpretare, această comisiei nu este nimic. Comisia nu are putere să spună cine are clubul”, a declarat patronul Universității Craiova, la Pro Arena.

ADVERTISEMENT

„Nu vin 500 de oameni la Becicherecu”

Marcel Pușcaș, președintele lui FC U Craiova 1948, l-a lăsat pe Mihai Rotaru să își ducă pledoaria la bun sfârșit, dar „a luat foc”, când l-a auzit pe patronul rivalei spunând că echipa sa „joacă cu 40.000 de spectatori în tribune”.

„Mai ușor cu pianul pe scări. Dumneavoastră nu știți cum e să jucați în Liga 3, Liga 4. Trebuia să stați trei ani înainte să promovați, dar ați sărit direct la Liga 1. De unde 40.000? Vă spun eu. Ați jucat cu FCSB cu 28.000, când echipa nu mai avea niciun obiectiv.

Probabil au venit să o vadă pe FCSB. Apoi, cu Sepsi, când aveți obiectiv calificarea în finala Cupei României, au venit 12.000 de spectatori. Cu Farul au venit 4.000 de spectatori.

În România, în general, lumea vine să vadă adversarul. Dumneavoastră nu știți cum e să jucați la Becicherecu. Ia să vedem, dacă jucați la Becicherecu, nu cred că vin nici măcar 500 din cei 28.000 care au fost cu FCSB”, i-a transmis Pușcaș lui Rotaru, potrivit aceleiași surse.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea: 7,50 este cota ca echipa olteană să ia titlul în sezonul 2022/2023. Vezi aici toate cotele! 

ADVERTISEMENT