Fotbal intern

Mihai Rotaru surprinde după 0-1 cu Chindia: „Nu știu ce circumstanțe atenuante are Kovacs, dar le are”

27.02.2021 | 23:10
Mihai Rotaru surprinde dupa 01 cu Chindia Nu stiu ce circumstante atenuante are Kovacs dar le are
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a fost învinsă cu 1-0 de Chindia Târgoviște, la Buzău, în etapa a 25-a a Ligii 1. Mihai Rotaru a apărat deciziile arbitrului Istvan Kovacs, contestate de antrenorul Ouzounidis.

Arbitrul a dictat un penalty ușor pentru gazde și a refuzat cel puțin unul oltenilor, la căderea lui Andrei Ivan după ce atacantul alb-albaștrilor a fost lovit în gamba stângă de Mario Dulca, fundașul Chindiei.

ADVERTISEMENT

Patronul juveților este de părere că Istvan Kovacs a avut circumstanțe atenuante. Șeful oltenilor a vorbit și despre necesitatea introducerii sistemului de arbitraj video la meciurile din Liga 1.

Mihai Rotaru surprinde după 0-1 cu Chindia: „Părerea mea e că nu a văzut”

Șeful clubului care se află pe locul 3 în Liga 1 consideră că echipa sa nu trebuie să dea vina pe Istvan Kovacs pentru înfrângerea de la Buzău, 0-1 cu Chindia Târgoviște. El crede că Istvan Kovacs nu a văzut faza la care Dulca l-a facultat pe Ivan.

ADVERTISEMENT

Mihai Rotaru este de părere că înfrângerea oltenilor a fost cauzată de dificultățile jucătorilor săi de a desface apărarea pe două linii pusă în teren de Emil Săndoi, tehnicianul târgoviștenilor. De asemenea, el l-a lăudat pe antrenorul Marinos Ouzounidis.

„Aveam așteptări de la acest meci, e un gust amar. Și jucătorii și staff-ul tehnic, și cei din jurul echipei aveau așteptări. Dar nu vreau să dăm vina pe acel penalty. E clar că a fost, dar îmi place să cred că arbitrul are circumstanțe pentru a nu îl acorda. Nu știu care circumstanțe, dar le are.

ADVERTISEMENT

Nu îmi dau seama, poate dacă aveam o cameră care să fie în același unghi cu arbitrul și în linie dreaptă cu jucătorul care îl lovește pe Andrei Ivan… Părerea mea e că nu a văzut. La cealaltă fază, când împinge cu mâna îi zboară capul lui Cicâldău. Toate echipele din lume când joacă împotriva echipelor care joacă pe două linii au probleme.

Nu doar noi, toți ne chinuim cu astfel de echipe. Și egalul era nemeritat, e frustrant, ei au trecut de două ori mijlocul terenului. E greu să pătrunzi, mă bucur că jucătorii nu și-au pierdut capul. Așa sunt meciurile împotriva unor astfel de echipe, care se apără și pe care nu le poți desface.

ADVERTISEMENT

Și acum încercăm să facem o echipă spectaculoasă. Și când jucam bine, când ne cream ocazii, ne mai băteau Iașiul, Sepsi. Se lucrează într-o direcție bună, antrenorul a schimbat sistemul. Nu există timp necesar pentru a lucra tactic și tehnic. Am jucat din trei în trei zile mai mult decât orice altă echipă din play-off, pentru că am rămas în play-off.

E dificil. Nu vreau să îmi dau cu părerea despre Ouzounidis. Este în căutări, vrea să înțeleagă fiecare jucător, să vadă unde dă cel mai bun randament. I-a ieșit cu Cicâldău. Dar e dificil să desfaci o echipă care stă pe două rânduri”, a declarat Rotaru la Digisport.

Anunță ședința decisivă pentru VAR: „Săptămâna viitoare”

Patornul oltenilor este de părere că Federația Română de Fotbal este responsabilă cu introducerea sistemului VAR în Liga 1 și nu crede că LPF ar trebui să suporte costurile de instruire ale arbitrilor.

De asemenea, Mihai Rotaru a anunțat că săptămâna viitoare va avea loc o întâlnire a președinților cluburilor din prima ligă a României, în care se va dezbate situația introducerii sistemului VAR.

„VAR-ul e un „must”. Toată lumea trebuie să se concentreze și să lucreze în această direcție. Cluburile pun presiune, și-au manifestat public dorința și sprijinul pentru a avea VAR în România. Va avea loc o întâlnire săptămâna viitoare între președinții cluburilor din Liga 1 la sediul FRF.

Pentru instruirea arbitrilor, este dificil să contribuie Liga, dar pentru implementarea VAR trebuie să contribuie și LPF. CCA este în subordinea FRF: Este greu ca unul să plătească și actul să instruiască. Sunt convins că pentru introducerea VAR și Liga Profesionistă de Fotbal va contribui financiar.

Acesta era și mesajul meu, nu pot cluburile să instruiască arbitrii. Mi se pare delicat să plătești tu, dar să gestioneze altul banii. Pentru tehnologie și infrastructură, respectiv sisteme de transmitere, mașini special dedicate sistemului VAR, sunt de acord că Liga trebuie să atragă fonduri.

De la fonduri, de la sponsori, este mai puțin important. FRF trebuie să instruiască arbitrii. Adică CCA, care se află sub tutela Federației. Nu știu dacă infrastructura se rezumă doar la două mașini”, a mai spus patronul Craiovei.


  • (P) Cota BETANO pentru Chindia – U Craiova: 2,57 este cota pentru „2 și peste 1,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Adrian Cristea, la momentul adevărului » Ce regret imens are după despărțirea de...
Adrian Cristea, la momentul adevărului » Ce regret imens are după despărțirea de femeia care a spus: „L-am luat pe Adi care era nimeni, nimic”
”Cum poți să trăiești cu 6-7.000 de lei lunar?” A spus ”STOP” și,...
”Cum poți să trăiești cu 6-7.000 de lei lunar?” A spus ”STOP” și, la 26 de ani, a făcut o alegere total surprinzătoare
„Nu am putut să vorbesc”. Jamila, în lacrimi după procesul pe care l-a...
„Nu am putut să vorbesc”. Jamila, în lacrimi după procesul pe care l-a pierdut în războiul pentru „Eclerul la tavă”
Divorț cu scandal! Soția îl amenință, după ce fotbalistul nu i-a mai dat...
Divorț cu scandal! Soția îl amenință, după ce fotbalistul nu i-a mai dat bani ca să-și cumpere apartament
VIDEO Autostrada Moldovei - prima autostradă a României pe care se lucrează integral....
VIDEO Autostrada Moldovei - prima autostradă a României pe care se lucrează integral. Autoritățile însă avertizează
"Mama mea a înnebunit cu capul". Femeie ucisă în bătaie de propriul fiu, în Severin. Sub influența drogurilor, tânărul credea ca mama lui e posedată
Cum sunt tratați românii la o școală din Ungaria. Un vlogger din România...
Cum sunt tratați românii la o școală din Ungaria. Un vlogger din România a filmat totul VIDEO
A plătit 90.000 de euro pentru o datorie de 100 de euro. Cum...
A plătit 90.000 de euro pentru o datorie de 100 de euro. Cum s-au folosit trei români din Spania de alți patru conaționali
Incredibil ce a apărut la mormântul Mioarei Roman la 9 zile după deces!...
Incredibil ce a apărut la mormântul Mioarei Roman la 9 zile după deces! Oana Roman a rămas uimită...
Cafeaua la ibric, pericol pentru sănătatea inimii. Substanța eliberată prin fierbere
Cafeaua la ibric, pericol pentru sănătatea inimii. Substanța eliberată prin fierbere
Cum arată Bianca Drăgușanu nemachiată, la 41 de ani. Imaginile fac senzație pe...
Cum arată Bianca Drăgușanu nemachiată, la 41 de ani. Imaginile fac senzație pe internet! FOTO
Se întoarce iarna în București. Meteorologii au actualizat prognoza pentru martie 2024
Se întoarce iarna în București. Meteorologii au actualizat prognoza pentru martie 2024
Transnistria nu poate fi apărată fizic decât cu „armament strategic”, adică arsenalul nuclear,...
Transnistria nu poate fi apărată fizic decât cu „armament strategic”, adică arsenalul nuclear, spune un propagandist rus
Singurul județ din România conectat la două autostrăzi și cu aeroport. Va fi...
Singurul județ din România conectat la două autostrăzi și cu aeroport. Va fi un „motor” al economiei