Sport

Mihai Rotaru îl contrazice pe Răzvan Burleanu: ”Îi dau nota 4!”. Ce spune despre alegerile pentru președinția Universității Craiova

Finanțatorul Universității Craiova, Mihai Rotaru, nu este impresionat întru totul de activitatea președintelui FRF Răzvan Burleanu și a echipei lui, din ultimul mandat.
22.02.2022 | 19:28
Mihai Rotaru il contrazice pe Razvan Burleanu Ii dau nota 4 Ce spune despre alegerile pentru presedintia Universitatii Craiova
ADVERTISEMENT

Comitetul Executiv al FRF s-a întrunit azi la Casa Fotbalului, iar la capătul discuțiilor președintele Răzvan Burleanu a prezentat principalele teme abordate.

În discursul lui, șeful FRF a pomenit despre o nouă competiție, a lămurit de ce forul pe care îl conduce nu poate impune cluburilor să garanteze bugetul salarial din drepturile TV pe care cluburile le încasează și s-a lăudat cu performanțele financiare ale FRF.

ADVERTISEMENT

Mihai Rotaru: ”Noi avem păreri contradictorii cu domnul Burleanu”

Patronul Universității Craiova a reiterat ideea că nici el, nici reprezentanții clubului pe care îl finanțează, nu sunt de acord cu cele mai multe dintre inițiativele și propunerilor președintelui FRF, Răzvan Burleanu. Acesta a amintit, între altele, de o nouă competiție destinată juniorilor, însă pe olteni exact acest lucru nu-i interesează. Mihai Rotaru a explicat de ce.

”Nu cunosc nimic despre acest aspect (despre înființarea unei noi competiții pentru juniori – n.r.), dar noi la Universitatea Craiova oricum am sacrificat competiția numită Liga Elitelor.

ADVERTISEMENT

Adică dacă juniorii de 18 ani nu pot juca la liga 3 înseamnă că șansele lor să evolueze, să progreseze, să ajungă în cel mai scurt timp la echipa mare sunt aproape nule și atunci nu are rost să ne axăm pe Liga Elitelor”, a explicat Rotaru, la Digisport.

Finanțatorul din Bănie l-a contrazis pe șeful FRF și în privința mesajului pe care acesta încearcă să-l transmită vis-a-vis de alegerile din luna aprilie și de faptul că nu are contracandidați.

ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu consideră lipsa unui oponent la președinția Federației Române de Fotbal ca pe un semnal de unitate din partea reprezentanții cluburilor de fotbal din țara noastră.

”Este o greșeală din partea domnului Burleanu când afirmă că alegerile din aprilie sunt un semnal de unitate, pentru că noi avem păreri contradictorii cu domnia sa. Noi considerăm că nu face bine competiției ca echipa de pe locul 3 să dea baraj pentru cupele europene cu câștigătoarea unui alt baraj între echipele de pe locurile 7 și 8 din play-aut. Adică nu poți intra la facultate dacă nu ai Bacalaureatul”, a punctat Rotaru.

ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu a cerut să fie ”notat” de reprezentanții fotbalului. Rotaru i-a dat nota 4

Întrebat în cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o după ședința Comitetului Executiv al FRF, ce notă și-ar da pentru activitatea din ultimul mandat, Răzvan Burleanu a cerut să fie notat de reprezentanții cluburilor de fotbal.

Mihai Rotaru a analizat activitatea președintelui Federației și a echipei lui. La capitolul ”performanță la nivel de echipă națională”, Burleanu nu a luat notă de trecere.

”La Răzvan Burleanu trebuie să vedem ce se notează. Dacă notăm performanțele echipelor de club suntem la un 5, dacă ne referim la echipa națională suntem la un 4. Vitrina fotbalului românesc este dată de performanța echipelor de club și de cea a echipei naționale

La comunicare i-aș da un 9, sau un 10. În schimb avem o notă de 10 curat pentru performanțele financiare ale FRF (Federația a raportat venituri în 2021 cu 20% mai mari decât în 2020 – n.r.)”, a mai spus Rotaru.

Suporterii vor alege noul președinte al Universității Craiova, la sfârșitul lunii martie

Finanțatorul alb-albaștrilor a vorbit și despre viitoarele alegeri din cadrul clubului Universitatea în cadrul cărora cei 4.107 abonați își vor exprima opțiunea pentru viitorul președinte al clubului.

Interesant este că Marian Copilu și-ar putea pierde funcția de președinte executiv pe care o ocupă de la începutul acestui an, mutare dezvăluită în exclusivitate de FANATIK încă din 2 ianuarie.

”Marian Copilu și Sorin Cîrțu au mandate până la 31 martie. Copilu poate candida și poate câștiga funcția, dar poate candida oricine, important este să fie ales de suporteri.

Poate veni și un manager de bancă să candideze. Cîrțu și Copilu pot să meargă în continuare în tandem, dacă unul dintre ei va fi ales. Pe Marian Copilu l-am adus ca partener la Universitatea Craiova, dar de la început i-am făcut mandatul până la 31 martie”, a adăugat Mihai Rotaru.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Chindia Târgoviște: 5,70 este cota pentru „sub 0,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT