Fotbal intern

Mihai Rotaru vrea 3-0 la „masa verde” cu Astra: „Dacă nu se joacă, ne vom cere drepturile!“. Ce spune LPF

29.07.2020 | 17:05
Mihai Rotaru vrea 30 la masa verde cu Astra Daca nu se joaca ne vom cere drepturile Ce spune LPF
ADVERTISEMENT

Meciul Astra – Universitatea Craiova, din penultima etapă a play-off-ului Ligii 1, a fost amânat din cauza depistării unui caz de infectare cu noul coronavirus în lotul giurgiuvenilor.

Lotul oltenilor se află la Bucureşti, în aşteptarea unei eventuale reprogramări a partidei pentru ziua de vineri. După ce iniţial au vrut să revină la Craiova, cei de la Universitatea au luat decizia de a rămâne în Capitală şi să se antreneze.

ADVERTISEMENT

Mihai Rotaru, patronul Universităţii, a anunţat că în cazul în care partida cu Astra nu va putea fi reprogramată, din cauza perioadei de izolare pe care va fi Astra nevoită să o suporte, clubul oltean va cere victoria la „masa verde”.

Mihai Rotaru: „Toţi jucătorii visează la titlu“

„Se simte o stare de disconfort la nivelul grupului. Mai ales jucătorii, care voiau să joace. Au fost atâtea cazuri. A fost Dinamo, a fost Botoşani. Nu ne aşteptam. Din păcate, a apărut un caz simptomatic. Asta e, s-a întâmplat.

ADVERTISEMENT

Am rămas pe loc, la București. Ne-am dat seama că pot interveni DSP-urile. Rămânem pe loc. Dacă suntem programaţi vineri, ar fi trebuit să ne întoarcem mâine. Am discutat cu staff-ul, cu căpitanii. Ne vom antrena.

Astra ar trebui să stea 5 zile în izolare. Nu aşteptăm pomană. Rămânem pe loc. Acest meci s-ar putea juca vineri. Dacă nu se joacă, ne vom cere drepturile.

ADVERTISEMENT

Protocolul este acelaşi. E neplăcut pentru noi. Cu incubaţia virusului, pot apărea cazuri înainte de meci. Noi avem undeva pe la 500 de teste făcute.

Nu ne facem planuri să vindem ceva. Vom vedea la momentul respectiv. Cicâldău este unul dintre cei mai valoroşi jucători, dacă nu chiar cel mai valoros. Nu vreau să jignesc pe nimeni. Noi vrem să îl mai ţinem. Noi vrem să atacăm grupele europene cu acelaşi lot.

ADVERTISEMENT

Este cel mai simplu să îi ţii în priză, pentru că toţi visează la titlu. Nu mai e nevoie să fie capacitaţi. O să vedem dacă o să avem nevoie de 6 puncte, de unul sau de niciunul“, a declarat Mihai Rotaru la Digisport.

Justin Ştefan: „Se vehiculează varianta pierderii meciului cu 0-3“

Justin Ştefan, secretarul general al LPF, a încercat să ofere răspunsuri în cazul partidei amânate dintre Astra şi Universitatea Craiova. Oficialul a precizat că este posibil ca Astra să piardă la „masa verde“, dacă meciul nu poate fi reprogramat în timp util.

„În cazul în care vor sta 5 zile în izolare (n.r. – cei de la Astra), meciul nu se va putea disputa. Noi trebuie să încheiem la data de 3 august şi să comunicăm echipele. Se vehiculează varianta pierderii meciului cu 0-3. Acea decizie va putea fi luată doar de către o instanţă disciplinară şi în urma unei plângeri. Am vorbit cu reprezentanţii clubului Universitatea Craiova şi au în vedere să formuleze o sesizare, o contestaţie pentru a exista o decizie cu privire la acest joc, la nivelul instanţelor disciplinare ale FRF“, a declarat Justin Ştefan la Antenasport.

ADVERTISEMENT
Tags: