News

După ce îl criticase dur pe Cîțu înainte de congres, Mihai Șora a răbufnit după votul de la PNL: ”A mai murit un partid istoric!”

Mihai Șora a răbufnit după ce Florin Cîțu a primit mai multe voturi decât Ludovic Orban la Congresul PNL și, astfel, a câștigat șefia formațiunii politice.
25.09.2021 | 19:30
Dupa ce il criticase dur pe Citu inainte de congres Mihai Sora a rabufnit dupa votul de la PNL A mai murit un partid istoric
ADVERTISEMENT
25-09-2021
16:31

Mihai Șora, reacție după victoria lui Florin Cîțu

Acum câteva zile, Mihai Șora l-a catalogat drept ”cioara nebună de pe gard” pe Florin Cîțu, mărturisindu-și susținerea pentru Ludovic Orban. Acum jumătate de oră, la aflarea veștii că Florin Cîțu este noul președinte PNL, Șora a scris doar atât: ”A mai murit un partid istoric.”

Mai sunt câteva zile până la Congresul PNL, când vom afla cine va fi noul lider al formațiunii politice. În cursa pentru preluarea funcției sunt Ludovic Orban și Florin Cîțu. Față de acesta din urmă, renumitul filosof, Mihai Șora, a făcut un atac dur, pe facebook.

Mihai Șora l-a catalogat drept ”cioara nebună de pe gard” pe contul său de facebook, pe Florin Cîțu. Totodată, filosoful și-a exprimat susținerea față de Orban, pentru funcția de lider al PNL, la Congres.

ADVERTISEMENT

Mihai Șora îl susține pe Ludovic Orban pentru continuitatea șefiei la PNL

Mai mult, Mihai Șora a ținut să analizeze și o fotografie în care apar cei doi candidați pentru funcția de președinte al liberalilor.

Fotografia postată de Mihai Șora pe facebook.  Sursa: facebook

 

”Amândoi au probleme cu arătătorul. (De ce, oare, trebuie să scoți gheruța la vedere când vorbești?)

ADVERTISEMENT

Însă unul își pune, în dimineața aceea, cravata și costumul – semn, din punctul meu de vedere, că-și respectă publicul.

Caută să găsească privirea celuilalt – ca în orice dialog în care oamenii, atunci când dezbat un gând, o idee, chiar se privesc în ochi.

ADVERTISEMENT

Țin cu Ludovic Orban, se-nțelege. Este, de departe, mai echilibrat, mai demn. Și mai inteligent.

O inteligență pe care sper s-o aibă și alegătorii din partid: nu dați vrabia din mână, oameni buni, pe cioara nebună de pe gard”, au fost rândurile scrise de Mihai Șora pe facebook.

Florin Cîțu, susținut de Klaus Iohannis

Aflat la New York, în cadrul celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, Klaus Iohannis și-a exprimat, miercuri, susținerea față de Florin Cîțu, precizând că va participa sâmbătă la Congres.

ADVERTISEMENT

”Îl încurajez pe Florin să continue şi să nu se teamă şi pe liberali să rămână la guvernare. (…) Florin Cîţu nu are motive să demisioneze sau să fie demis”, a declarat Klaus Iohannis jurnaliștilor români aflați la fața locului.

Klaus Iohannis se va întoarce, joi, din New York. Congresul PNL va avea loc pe data de 25 septembrie, adică în acest weekend. Evenimentul se va desfășura la Romexpo, unde sunt așteptați 5.000 de delegați. În prezent, liderul PNL este Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT