News

Mihai Șora, fotografiat alături de Codruța Kovesi. Imaginea a devenit virală: ”Așa arată un binom zâmbitor și bucuros”

25.09.2019 | 09:01
Mihai Sora fotografiat alaturi de Codruta Kovesi Imaginea a devenit virala Asa arata un binom zambitor si bucuros

Mihai Șora a ajuns la vârsta de 102 ani, ține conferințe, se plimbă prin toată țara și folosește telefonul și rețelele de socializare ca un tinerel. De curând filozoful s-a fotografiat alături de Laura Codruța Kovesi de la care a primit și o insignă pe care o poartă cu mândrie. Fotografia a fost postată pe o rețea de socializare.

Mihai Șora și Laura Codruța Kovesi, fotografie de colecție

Mihai Șora postează pe rețelele de socializare experiențele prin care trece, dar și evenimentele la care ia parte. Filozoful a postat în urmă cu câteva zile o fotografie în care apare alături de Laura Codruța Kovesi, fosta șefă DNA. Mihai Șora a avut parte de o bucurie enormă și a declarat că nu are cuvinte să descrie experiența trăită.

„Aseară* (22 septembrie) am întâlnit-o pe Doamna Laura Codruța Kövesi. N-am avut nevoie – nici unul, nici altul – de prea multe cuvinte pentru a trăi o bucurie comună și încrederea că, odată și-odată, vom scăpa de cangrena numită corupție, de cei care, aflați în funcții publice, o întrețin sau o provoacă”, a scris filozoful pe contul de Facebook.

Filozoful postează adesea filmulețe sau mesaje
Mihai Șora s-a fotografiat alături de Laura Kodruța Kovesi, iar fotografia a devenit virală. Sursa foto: Facebook.com

Filozoful a primit de la fosta șefă DNA o insignă

„Așa arată, dragi prieteni, un binom zâmbitor și bucuros. Ce nu se vede în această fotografie sunt cele trei litere din insigna de la reverul meu. Le-am studiat îndeaproape, cu o lupă de înaltă precizie, odată ajuns acasă. Ei bine, stă scris acolo „D.N.A.“. Și mai este desenată, în centru, zeița care ține într-o mână balanța, iar, în cealaltă, o sabie. Vă doresc, firește, să nu-i nesocotiți vreodată nici principiile, nici vioiciunea spiritului”, a completat Mihai Șora pe pagina de Facebook.

Fotografia care a devenit virală a fost făcută chiar de soția filozofului, poeta Luiza Palanciuc Șora. Luiza Șora este cea care îl filmează pe filozof în momentele cele mai importante. Cei doi sunt nedespărțiți de acum 4 ani de când s-au căsătorit civil. Între cei doi este o diferență de vârstă de 56 de ani, dar acest lucru nu i-a împiedicat niciodată.