Sport

Mihai Stochiță, ”ofertă în alb” pentru Mirel Rădoi: ”El decide pe cât timp va semna”

Oficial mandatul lui Mirel Rădoi se apropie de final. Însă, directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, a avansat o ofertă de ”nerefuzat” pentru selecționer.
26.10.2021 | 22:03
Mihai Stochita oferta in alb pentru Mirel Radoi El decide pe cat timp va semna
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi a anunțat deja că meciurile cu Islanda și Liechtenstein vor fi ultimele pe banca naționalei. Selecționerul este nemulțumit de atacurile permanente la care a fost suspus el și jucătorii selecționați.

Totuși, ultima ofertă avansată de directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, Mihai Stoichiță, ar putea să-l determine pe Rădoi să o accepte.

ADVERTISEMENT

FRF speră într-un acord al selecționerului pentru un nou mandat

Echipa națională de fotbal a României este foarte aproape de a-și îndeplini obiectivul, accederea la barajul de calificare la Cupa Mondială de anul viitor din Qatar.

Însă, Mirel Rădoi nu pare dispus să mai continue colaborarea cu FRF după ce a fost criticat în permanență de la preluarea naționalei, fie pentru jocul prestat, fie pentru alegerile făcute în selecția jucătorilor.

ADVERTISEMENT

Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță susține că forul pe care îl reprezintă nu ia în calcul numirea unui nou selecționer, ci prelungirea acordului cu Mirel Rădoi.

”Să fie foarte clar! O să avem o discuție cu Mirel și cu președintele. Vom încerca să ajungem la un acord pentru continuarea la echipa națională.

ADVERTISEMENT

Când va fi? Nu știu. Am mai vorbit cu el, sigur. Așteptăm să ne întâlnim. Nu se discută despre alte soluții. 

Rădoi hotărăște pe cât timp vrea noul contract. FRF consideră că plăcerea de a munci pentru națională este mare, iar cei care vin acolo sunt oameni care vor să se simtă bine antrenând echipa națională”, a spus Mihai Stoichiță.

ADVERTISEMENT

Calificarea la baraj e în mâinile ”tricolorilor”

România este pe locul 2 în grupa J cu două etape înaintea finalului preliminariilor pentru calificarea la Cupa Mondială de anul viitor.

Ca să fie siguri că vor juca barajul pentru Qatar, ”tricolorii” trebuie să câștige ultimele două jocuri, de luna viitoare, cu Islanda și Liechtenstein.

Calculele arată că și jocul rezultatelor pot facilita accesul ”tricolorilor” în meciurile de baraj. Dacă Armenia și Macedonia de Nord vor termina remiză disputa din etapa a 9-a, România este din nou ca și calificată, cu o etapă înaintea ultimelor jocuri.

În cazul în care România nu va învinge Islanda, e nevoie ca Armenia și Macedonia de Nord să termine la egalitate, iar Germania să învingă în ultima etapă la Erevan.

ADVERTISEMENT