Sport

Mihai Stoica a analizat Euro 2020: „Anglia nu merita, după ce a scos Danemarca prin invenţia aia de penalty“

Mihai Stoica, managerul celor de la FCSB, a vorbit în prima conferinţă de presă alături de Dinu Todoran, noul antrenor al echipei.
14.07.2021 | 19:13
Mihai Stoica a analizat Euro 2020 Anglia nu merita dupa ce a scos Danemarca prin inventia aia de penalty
ADVERTISEMENT

Mihai Stoica a apărut la conferinţa de presă alături de antrenorul Dinu Todoran, iar cei doi au glumit puţin înainte de start. După care managerul a luat cuvântul şi a precizat că tehnicianului va răspunde la întrebări în prima parte, urmând să se alăture apoi echipei, pentru şedinţa de pregătire.

Mihai Stoica: „Anglia nu merita, după ce a scos Danemarca prin invenţia aia de penalty“

Ulterior, chiar Mihai Stoica a răspuns întrebărilor celor prezenţi în sală (Da!, după foarte mult timp au fost şi jurnalişti prezenţi în sală). Pe final, el a comentat, în stilul caracteristic, şi deznodământul Euro 2020, cu victoria Italiei în finala contra Angliei.

ADVERTISEMENT

„Este primul turneu final la care echipele cu care simpatizez ajung în finală. Dar nu mă aşteptam să ajungă niciuna în finală. Am sperat, pentru că, pentru mine, definitorie pentru Italia a fost o secvenţă: la meciul cu Turcia, în prelungiri, la 3-0, făceau pressing şi atunci mi-am zis că se poate întâmpla ceva cu italienii.

La meciul cu Spania nu am mai avut nicio speranţă, că Spania a fost net superioară. Acolo, au fost ocrotiţi de şansă. După cum şi în finală… Practic nici acum nu îmi vine să cred că au câştigat.

ADVERTISEMENT

Au avut spirit, au avut Donnarumma şi cei doi fundaşi centrali… Chiar, Bonucci nu e în echipa nimănui, analişti, UEFA. Pentru mine a fost cel mai bun.

Normal, nu ai cum să iei un turneu final cu un vârf ca Immobile sau ca Belotti, să joci fără număr 9. Italia a avut număr 9 pe Paulo Rossi, când a câştigat ceva. Chiar şi pe Luca Toni când a câştigat. Insigne e un jucător ok, aproape ok, nu e vreun Sterling.

ADVERTISEMENT

Mihai Stoica: „Diferenţa a făcut-o Mancini“

Practic numai Chiesa a strălucit, care nu e nici Ronaldo, nici Dybala. Mă refer la cotă. Şi la Juventus, de câte ori juca, făcea diferenţa.

Diferenţa, bineînţeles, a făcut-o Mancini şi probabil îmbrăţişarea lui Mancini cu Vialli după meci. În momentul în care tu eşti fotbalist şi chiar dacă te cheamă Locatelli şi ai fost aruncat de Milan, pe Spinazzola l-a aruncat Juventus…

ADVERTISEMENT

Mancini a ales jucători care voiau să câştige. Insigne n-a câştigat nimic în viaţa lui. Asta face diferenţa în anumite împrejurări.

Mă gândeam că Anglia este prea valoroasă. Ce jucători are Anglia. Dar englezii au făcut o mare greşeală, haştagul acela „It’s coming home”, care a pus o presiune colosală. Şi când scoţi Danemarca cum ai scos-o, cu invenţia aia… Nu merita!

Intră Di Lorenzo în vestiar şi-l vede pe De Rossi, şi pe Lombardo, de care poate ştia doar că a fost chel, şi-l mai vede pe Vialli. Nu mai are nevoie de adrenalină suplimentară. Nu trebuie să mai vină cineva cu un video motivaţional, pentru că la ei motivaţia era în vestiar“, a spus Mihai Stoica.


  • (P) Cota BETANO pentru FC Botoșani – FCSB: 3,35 este cota pentru „peste 3,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT