Fotbal intern

Mihai Stoica a refuzat un fost campion mondial! FCSB putea să-l aducă pe Alberto Gilardino

17.08.2018 | 19:20
Mihai Stoica a refuzat un fost campion mondial FCSB putea sal aduca pe Alberto Gilardino
ADVERTISEMENT

Directorul sportiv al clubului FCSB, Mihai Stoica, a declarat că a refuzat în această vară o propunere de a aduce un fost campion mondial. Oficialul vicecampioanei României a refuzat să dea numele jucătorului, dar se pare că ar fi vorba de italianul Alberto Gilardino, care în acest moment nu are contract după ce și-a încheiat înțelegerea cu formația Spezia din Serie B.

Alberto Gilardino, în vârstă de 36 de ani, a înscris șase goluri în 16 partide jucate în sezonul precedent. Campion mondial cu reprezentativa Italiei în 2006, el a marcat 19 goluri în 60 de meciuri pentru ”squadra azzurra”. Gilardino a fost coleg cu Adrian Mutu la formațiile Hellas Verona, FC Parma și AC Fiorentina. Fostul internațional a mai jucat în cariera sa la formațiile Piacenza, AC Milan, Genoa, Bologna, Guangzhou Evergrande, US Palermo, Empoli, Pescara și Spezia.

ADVERTISEMENT

Mihai Stoica a refuzat un campion mondial: ”Cel mai important lucru este motivația”

”Am avut un campion mondial propus! Un jucător care a jucat 16 meciuri anul trecut şi a marcat şase goluri! Dar nu a trecut de mine propunerea spre patron. Pentru mine cel mai important lucru pentru un jucător care vine la FCSB este motivaţia! Aşa cum am fost convins că Bogdan Planic va veni motivat, aşa sunt convins şi de Alexandru Stan sau Mihai Roman. Sunt jucători cărora li se îndeplineşte un vis”, a spus Mihai Stoica la Telekom Sport, despre cum l-a refuzat pe fostul campion mondial.

Mihai Stoica a declarat că a refuzat în această vară o propunere de a-l aduce la FCSB pe fostul campion mondial Alberto Gilardino
Mihai Stoica a declarat că a refuzat în această vară o propunere de a-l aduce la FCSB pe fostul campion mondial Alberto Gilardino

În schimb, oficialul de la FCSB nu a dorit să comenteze informația că CFR Cluj este aproape de transferul atacantului brazilian Juliuo Baptista, care a evoluat înb cariera sa la Real Madrid: ”Nu pot să vorbesc de un jucător care semnează cu o contracandidată la titlu, cu campioana en-titre. Nu ştiu, eu am altă gândire! Un jucător care a evoluat la echipe foarte mari, la echipe atât de mari, trebuie el să fie construit într-un anume fel încât să mai găsească motivaţie să joace la alt nivel. Dar nu e vorba despre Julio Baptista, generalizez. Probabil cei de la CFR l-au urmărit şi au decis că îi poate ajuta”.

ADVERTISEMENT

Julio Baptista a ajuns la 36 de ani, iar vineri face vizita medicală în Cluj şi va semna cu formaţia pregătită de Antonio Conceicao în scurt timp. Atacantul a evoluat ultima dată pentru Orlando City, iar în Gruia va ajunge din postura de jucător liber de contract. Pe parcursul carierei, Julio Baptista a evoluat la echipe precum FC Sao Paulo B, Sao Paulo, Sevilla FC, Real Madrid, Arsenal Londra, AS Roma, Malaga CF şi Cruzeiro. În La Liga are 151 de prezenţe, 63 de goluri şi 8 pase decisive. Pentru Real Madrid a evoluat în 77 de partide şi a înscris pentru gruparea “blanco” 13 goluri. Brazilianul are şi 6 asisturi pentru galactici. Julio Baptista a fost coleg la gruparea din Primera Divison cu Ronaldo, Roberto Carlos, Iker Casillas, Raul, Zinedine Zidane, David Beckham, Marcelo şi Xabi Alonso.

FCSB a anunțat vineri achiziționarea mijlocașului dreapta Mihai Roman de la FC Botoșani și a căpitanului formației Astra Giurgiu, Alexandru Stan.

ADVERTISEMENT
Tags: