Sport

Mihai Stoica, comparație surprinzătoare între Andrei Miron și Andrei Burcă: ”E lent, are probleme la construcție. Nu se pretează”

15.05.2021 | 13:30
Mihai Stoica comparatie surprinzatoare intre Andrei Miron si Andrei Burca E lent are probleme la constructie Nu se preteaza
ADVERTISEMENT

Meme Stoica a dezvăluit de ce stoperul campioanei CFR Cluj, Andrei Burcă, nu ar face față la FCSB și recunoaște că s-a opus transferului acestuia la gruparea patronată de Gigi Becali.

Într-un dialog cu suporterii roș-albaștrilor, Stoica a vorbit despre campania de achiziții din această vară, care, în opinia lui nu-l va include și pe Burcă.

ADVERTISEMENT

Internaționalul de 28 de ani este om de bază în garnitura CFR-ului și unul dintre fotbaliștii preferați ai lui Gigi Becali. Însă, stilul de joc al lui Burcă este considerat de Meme Stoica nepotrivit pentru FCSB.

De ce nu poate juca Burcă la FCSB

Stoica susține că nu el este cel care face transferurile la FCSB, dar că patronul Gigi Becali ține cont de sfaturile lui. Întrebat dacă Andrei Burcă se regăsește pe lista de achiziții a roș-albaștrilor din această vară, Meme a ținut să lămurească de ce s-a opus venirii acestuia la FCSB încă din 2018.

ADVERTISEMENT

”Mulți m-au acuzat că m-am opus la transferul lui Burcă și că Burcă este un jucător extraordinar. Poate să fie la CFR. Mă uit la meciul nostru cu CFR. Burcă l-a avut în marcaj pe Miron, la bara lui Miron. A făcut fault la Tănase în postură de ultim apărător. E adevărat și că a marcat, cu ajutorul nisipului, cu Vlad neinspirat, nu știu…

E un jucător care se pretează la CFR, se poate preta la echipa națională. E un jucător care se pretează la o echipă care joacă defensiv. La o echipă care construiește, care joacă cu fundașii departe de poartă, nu știu dacă e un jucător care poate evolua la nivel înalt.

ADVERTISEMENT

Mi se pare lent, mi se pare că are probleme la construcție. Așa văd eu fotbalul. Dar nu eu decid cine vine la FCSB și cine pleacă. Într-o vreme am decis. Asta e situația”, a explicat Meme Stoica, pe pagina de Facebook FCSB.

Andrei Miron, aproape de o despărțire de FCSB după mai puțin de o jumătate de sezon

Transferat la începutul anului trecut, de la FC Botoșani, Andrei Miron a avut probleme de adaptare la gruparea lui Gigi Becali. A bifa doar 9 meciuri în tricoul lui FCSB, în partea a doua a campionatului trecut, dar s-a impus în sezonul în curs.

ADVERTISEMENT

Andrei Miron a avut parte de câteva accidentări care l-au scos temporar din circuitul primei echipe, însă, chiar și așa apărătorul central a adunat 33 de partide, 32 în Liga 1 și una în UEFA Europa League.

”Trebuie să găsim fotbaliști care să se impună. Miron a venit și a avut niște probleme de acomodare. Toată lumea spunea că e un transfer ratat. Miron, în ultima vreme, a jucat foarte bine și a demonstrat că a fost o decizie inspirată achiziționarea lui”, a mai spus Stoica, comparându-l cu Andrei Burcă.

Interesant este că în vara anului trecut Andrei Miron a fost aproape să se despartă de FCSB după mai puțin de o jumătate de sezon. Ural Ekataringburg a fost interesată de serviciile apărătorului central, dar suma solicitată de Gigi Becali, aproximativ 600.000 de euro, nu a fost agreată de oficialii clubului din Rusia.


  • (P) Cota BETANO pentru Sepsi – FCSB: 1,70 este cota pentru “ambele marchează sau peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT