Fotbal intern

Mihai Stoica: “Dacă pierdem campionatul, e din cauza indisciplinei”

17.05.2018 | 23:31
Mihai Stoica Daca pierdem campionatul e din cauza indisciplinei

Mihai Stoica a vorbit despre problemele pe care FCSB le-a întâmpinat de-a lungul timpului şi a afirmat că în cazul în care echipa sa va pierde titlul va fi din cauza problemelor de disiciplină.

Managerul “roş-albaştrilor” a vorbit şi despre Kamer Qaka, Constantin Budescu, Alibec şi impresarul lor Florin Lovin, precum şi despre meciurile de dumincă, atunci când se va decide campioana României:

“Vitrina e în Europa”

… despre lupta la titlu cu CFR: “Nu prea mai avem nimic de pierdut. Am fost distruşi după meciul de la Iaşi. Speranţe sunt, dar doar speranţe. Nu am făcut asocieri, Viitorul trebuie să joace pentru locul trei, care nu e locul patru sau cinci. Viitorul, în situaţia care pierde, ajunge pe locul cinci, care nici dreptul de participare în cupele europene nu ţi-l mai dă. Anul trecut am fost în aceeaşi situaţie. Noi nu ne-am mirat că de ce joacă Iaşi, pentru că aşa este normal. Aşa cum nu ne-am mirat niciodată, pentru că suntem obişnuiţi. Împotriva noastră toată lumea joacă altfel. Trei ani..au fost şi mai mulţi ani fără titlu. Pentru noi, tragedia ar fi să nu ne calificăm în grupele continentale. Problema e că e important să câştigi competiţia internă, dar vitrina e în  Europa, acolo e important să câştigi multe meciuri. Când joci în primăvara europeană, parcă e altceva.  Am avut 14 meciuri în plus faţă de CFR.”

Mihai Stoica: “A fost un an dificil”

… despre cel mai nou transfer: “Qaka este un jucătorul cu un alt profil faţă de mijlocaşii noştri centrali, e reactiv, se deplasează mult. Poate face pressing. Este un jucător care face ambele faze, care s-a format şi a devenit fotbalist în Norvegia şi asta spune multe. În nord e o disciplină extraordinară, noi aici am avut problema numărul 1 . Dacă vom pierde campionatul va fi din cauză că nu am avut disciplina pe care ne-o doream. A fost un an dificil, au fost mulţi jucători veniţi în ultima clipă. Pintilii, deocamdată, o să fie suspendat.”

“Nu înţeleg de ce Astra are prime mai mari cu noi”

…despre presiunea care este pe CFR: “Cu exact 9 ani în urmă, eram cu Dan Petrescu la Urziceni. Era 1-0 pentru Timişoara, am întors, am sărbătorit titlul. Nu voi uita niciodată noaptea dinainte meciului următor, cu Steaua, cât de stresat eram, erau jucători cărora le venea să vomite de emoţie. Am avut un joc execrabil cu Steaua şi noi apucasem să ne bucurăm înainte. Este greu mental să te prezinţi la un meci pe care eşti obligat să îl câştigi, iar CFR joacă împotriva echipei care practică cel mai cursiv fotbal. Dacă joacă aşa cum au făcut-o cu noi, sau ca la Craiova, atunci meciul CFR-ului va fi foarte greu. Dar asta nu ne scuteşte pe noi de la a câştiga meciul cu Astra. Am înţeles că vor juca cu prime mari decât la meciul cu CFR. Nu înţeleg de ce, probabil pentru că joacă în deplasare. Cred că la cum a fost sezonul ăsta, e foarte posibil să tremure campionii până în ultimele minute de prelungiri.”

“Lovin vorbeşte prea mult”

… despre Florin Lovin, impresarul lui Alibec şi Budescu: “Florin Lovin ar trebui să vorbească atunci când e martor. Varianta adevărată o ştim noi, discuţia a fost în faţa echipei, au fost toţi jucătorii. E un subiect pe care nu-l mai discutăm. Măsurile se vor anunţa şi atâta tot. Se erijează în purtător de cuvânt al lui Alibec, nu prea mă interesează ce spune atât timp cât are neobrăzarea să-l atace pe Dică. Măcar din bun simţ trebuie să-şi păstreze pentru el opiniile. Vorbeşte cam mult Florin Lovin şi face cam puţin. Să-şi reprezinte jucătorii găsindu-le contracte”.

… despre plecarea lui Budescu: “El este sub contract cu noi, nu am cunoştinţă de altceva. Probabil dacă va fi aşa ceva, voi afla ultimul.”

… despre meciurile din ultima etapă:Dacă cineva ajunge să împingă în meciul ăsta într-o zonă a îndoielii înseamnă că nu-l cunoaşte pe Gică Hagi. Va veni lumea la meci. Am prieteni care preferă să rămână acasă şi vor să vadă meciul CFR – Viitorul chiar dacă sunt suporterii noştrii. Un suporter adevărat se uită la meciul care poate să-l facă fericit. Acum sunt două. Suntem în căutare de mai multe poziţii. Nu am spus că avem plusuri faţă de CFR şi nici că merităm titul. Hai să aşteptăm meciurile de duminică şi după să discutăm. Să nu punem căruţa înaintea cailor”.