Sport

Mihai Stoica, de la ironii la fair-play. Mesajul oficialului FCSB după măcelul cu Dinamo

Managerul general al roș-albaștrilor a ieșit din nou la rampă după victoria cu Dinamo. Și-a umilit rivalii printr-un gest desprins din box, ca apoi să dea dovadă de fair-play
13.09.2021 | 10:34
Mihai Stoica de la ironii la fairplay Mesajul oficialului FCSB dupa macelul cu Dinamo
ADVERTISEMENT

Dacă pe parcursul celor 90 de minute s-a agitat ca un leu în cușcă pe bancă sau a intervenit în momentul eliminării lui Steliano Filip pentru a calma spiritele și a-l proteja pe fundașul lui Dinamo de obiectele aruncate din tribune, fluierul final l-a surprins total descătușat.

De îndată ce Istvan Kovacs a pus capăt derby-ului, Mihai Stoica a declanșat sărbătoarea pe Arena Națională, cu o ironie la adresa rivalilor, în timp ce tabela indica un neverosimil 6-0, ca mai apoi să ofere o nouă mostră de fair-play, prin intermediul rețelelor de socializare.

ADVERTISEMENT

Practic, vorbim despre cea mai mare diferență de scor înregistrată în istoria duelurilor dintre cele două formații. Până în seara de 12 septembrie, recordul era deținut de o partidă disputată cu 23 de ani în urmă – mai exact, pe 4 aprilie 1998 – și câștigată tot de roș-albaștri, scor 5-0, grație golurilor marcate de Dănciulescu (19, 65), I. Rotariu (35), D. Șerban (57) și Ciocoiu (87).

MM Stoica, one man show în derby-ul cu Dinamo. De la ironii la fair-play

Imediat după fluierul final al partidei, Mihai Stoica a înșfăcat două prosoape – unul roșu, altul albastru – și le-a aruncat direct pe gazon, sugerând astfel umilința suferită de marea rivală.

ADVERTISEMENT

Gestul amintește de „aruncatul prosopului” din box, celebra reacție prin care sportivii se declară învinși și părăsesc ringul. Reacțiile managerului general al celor de la FCSB nu s-au oprit, însă, aici.

În mesajul publicat, câteva ore mai târziu pe contul de Facebook, acesta își felicită echipa pentru victorie și, „cu riscul de a dezamăgi suporterii” care se așteptau la un nou tir de ironii, își exprimă regretul pentru situația dificilă pe care o traversează eterna rivală.

ADVERTISEMENT

„Liga 1 ar fi Liga 0 fără Steaua, Dinamo și Rapid”

Cu riscul de a dezamăgi suporterii steliști care așteaptă ironii din partea mea, nu voi face așa ceva, din mai multe motive:

1. Nu e niciun titlu de glorie să dai în cineva căzut. Problemele pe care le are Dinamo sunt grave și pot surveni oriunde și oricând. Sper să reușească să se salveze și chiar sunt convins că o vor face cu noile achiziții și cu suporterii atât de aproape.

ADVERTISEMENT

Liga 1 ar fi Liga 0 fără Steaua, Dinamo și Rapid. Cei peste 70.000 de spectatori de la primele două derby-uri (chiar cu teste și restricții) o confirmă.

2. Una e să răspunzi cu o ironie la înjurături grobiene în febra jocului, alta să continui cu mișto-uri ieftine la rece. Am făcut-o în trecut și, când citesc acum ce scriam, nu mi se mai pare că eram așa haios. Mi se pare că eram imatur. Ca să nu zic prost.

3. Suntem la 9 puncte de CFR, la 5 de alte două echipe și – probabil, după meciurile de azi – în afara playoff-ului. Nu-i avem pe Coman și Tănase, iar Budescu are nevoie de timp.

Nu prea ne arde de ironii. Să te bucuri în vestiar după ce ai făcut istorie în derby e cât se poate de logic. Dar e suficient.

Prefer să-i felicit pe toți cei care au contribuit la cea mai mare diferență de scor din istoria eternului derby (jucători, antrenori, toți membrii staff-ului, cei care au contribuit substanțial din Peluza Nord și tribune și să sper că e noul început pe care suflarea stelistă îl aștepta”, este mesajul complet publicat de Mihai Stoica pe Facebook.


  • (P) Cota BETANO pentru FCU Craiova – FCSB: 1,95 este cota pentru „peste 2,25 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT