Sport

Mihai Stoica, discurs furibund la adresa selecționerului Edi Iordănescu: ” Asta înseamnă performanță, așa văd eu. Tu nu ai făcut nimic”

Edi Iordănescu caută încă prima victorie pe banca echipei naționale. După eșecul de la Podgorica, discursul selecționerului l-a iritat la culme pe managerul general al FCSB, Mihai Stoica.
06.06.2022 | 11:48
Mihai Stoica discurs furibund la adresa selectionerului Edi Iordanescu  Asta inseamna performanta asa vad eu Tu nu ai facut nimic
Meme Stoica, atac furibund la adresa discursușui lui Edi Iordănescu, după eșecul României cu Muntenegru. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Cu două eșecuri și o remiză în scurtul mandat de selecționer, dar și cu un discurs acuzator la adresa ”tricolorilor” după înfrângerea de la Podgorica 0-2 cu Muntenegru, selecționerul Edi Iordănescu este desființat de managerul general de la FCSB, Mihai Stoica.

Mihai Stoica: ”Unde sunt performanțele?”

Echipa națională a României a pierdut primul meci din noua ediție a Ligii Națiunilor 0-2 cu Muntenegru, la Podgorica, la capătul unei evoluții extrem de slabe.

ADVERTISEMENT

Ca și cum eșecul nu ar fi fost suficient de dureros pentru suporterii ”tricolori”, selecționerul Edi Iordănescu a arătat cu degetul înspre jucătorii pe care i-a selecționat, aruncând responsabilitatea rezultatului pe umerii lor.

Mai mult, Iordănescu junior a avut un discurs care i-a înfuriat pe majoritatea oamenilor de fotbal din țara noastră, clamând faptul că și-ar pune în pericol cariera de tehnician la finalul mandatului pe banca României.

ADVERTISEMENT

”Nu am venit la echipa națională ca să îmi stric cariera”, a fost enunțul selecționerului care a stârnit o reacție furibundă din partea managerului general al vicecampioanei FCSB, Mihai Stoica.

”Nu vreau să fiu malițios, dar pentru un antrenor la o echipă de club performanțe înseamnă calificarea cu echipa în primăvara europeană. Înseamnă și calificare în grupele Ligii Campionilor, dar aia e aproape imposibil. Aia e performanță.

ADVERTISEMENT

Să câștigi un campionat nu e performanță! (Edi Iordănescu a câștigat titlul cu CFR Cluj în 2021 – n.r.). Cum adică ‘nu am venit să-mi stric cariera că am făcut performanțe’? Unde sunt performanțele? Știi cât de valoros e titlul din România? Ca banii din Monopoly. Asta e valoarea titlului din România în Europa.

În Europa, să faci performanță e să ajungi în primăvara europeană sau măcar să joci în grupe. Petrescu a ajuns, Olăroiu a ajuns, Protasov, Reghecampf, Dică au ajuns. Asta înseamnă performanță, așa văd eu”, a tunat Stoica, la Orange Sport.

ADVERTISEMENT

Oficialul FCSB, nemilos cu persoanele de la FRF, care l-a instalat în funcție pe Edi Iordănescu

Eduard Iordănescu a fost instalat pe banca echipei naționale la sfârșitul lunii ianuarie, așa cu FANATIK dezvăluise anterior, după ce negocierile Federației cu Ladislau Boloni și Dan Petrescu au eșuat.

Managerul general al FCSB, Mihai Stoica, consideră numirea lui Edi Iordănescu selecționer a fost una pripită, disperată a oficialilor FRF, în contextul în care banca ”tricolorilor” era vacantă din noiembrie anul trecut.

”Aici discutăm de competența celor care au ales selecționerul. Era clar că la un asemenea contract se poate angaja doar cineva care vrea să-și treacă neapărat în CV selecționerul României. Atât!

Și deodată vii și spui că îți strici cariera că tu ai făcut performanță. N-ai făcut performanță! Nu ai făcut. Petrescu putea să discute de performanță. Cu Petrescu, în niciun caz nu dădea Maxim călcâi. El are un obiectiv clar.

Acum, serios, cine n-ar încerca să-și salveze situația? El (Edi Iordănescu – n.r.) are un discurs foarte elevat, foarte lung. Dacă tot are un lexic atât de bogat, e normal să-l folosească și să încerce să convingă opinia publică de faptul că merită să rămână în continuare”, a continuat Mihai Stoica, pentru sursa citată.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,63 este cota pentru ”oaspeții nu marchează” la meciul Bosnia și Herțegovina – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT