Sport

Mihai Stoica, după arbitrajul scandalos din FCSB – Mioveni 3-0: “Ce lamentări, ce distracție prin studiouri”. A găsit o fază de acuzat. Video

FCSB a câștigat cu CS Mioveni, la Buzău, scor 3-0, cu largul concurs al brigăzii conduse de Marcel Bîrsan. Mihai Stoica ignoră evidentul, ba chiar acuză că și echipa sa a fost dezavantajată.
17.10.2021 | 12:07
Mihai Stoica dupa arbitrajul scandalos din FCSB  Mioveni 30 Ce lamentari ce distractie prin studiouri A gasit o faza de acuzat Video
ADVERTISEMENT

Managerul general al formației bucureștene face referire la faza din minutul 9. Atunci, o minge este deviată spre careul celor din Mioveni, portarul Popescu iese prin alunecare cu intenția de a o reține, dar Scarlatache ajunge mai repede și o respinge în aut.

Cele mai importante faze din partida FCSB – CS Mioveni 3-0

Chiar după degajarea fundașului celor de la Mioveni, Olaru, care urmărea faza, îl busculează pe fundașul adversa, intrând cu antebrațul în pieptul lui, căzând peste acesta și în urma loviturii pe care a primit-o, peste picioare, de la Popescu. Totuși, Mihai Stoica pretinde că FCSB trebuia să primească penalty.

ADVERTISEMENT

Mihai Stoica crede că a fost fault la Olaru în minutul 9

Ce distracție prin studiouri, ce lamentări, ce echidistanță prezintă marii specialiști… Cam puține comentarii despre faza din prima repriză, când Olaru este busculat în careul Mioveniului.

Marii specialiști ar trebui să explice că pe un astfel de teren e foarte periculos să faci alunecare în propriul careu pentru că arbitrul se poate înșela.

ADVERTISEMENT

Când Bîrsan dicta penalty în meciul cu Craiova împotriva noastră la un atac regulamentar al lui Andrei Vlad și nu vedea faultul asupra lui Dennis Man din careul lor – deși șortul se lungise – nu mai erau atât de contrariați marii specialiști.

Nici când CFR bătea 1-0 la Mioveni dintr-un ofsaid kilometric. Că deh, se mai întămplă. Ura emanată în studiouri generează o mai mare simpatie în rândurile milioanelor de suporteri steliști. Asta nu înțeleg marii specialiști”, a scris oficialul FCSB pe contul personal de facebook.

ADVERTISEMENT

Ion Crăciunescu este de altă părere: Olaru a faultat

Mihai Stoica este contrazis nu doar de imaginile video, ci și de fostul mare arbitru internațional Ion Crăciunescu. Acesta consideră că arbitrul de centru a procedat corect, neacordând penalty pentru oaspeți, deoarece faultul a fost comis de Olaru.

Face fault asupra jucătorului în galben. După ce dă jucătorul în galben în minge, se duce și îl aruncă. Faultul îl face adversarul care intră în apărătorul în galben. Este fault în atac. Nu contează cine dă în minge, jucătorul intră în adversar fără minge”, a explicat Crăciunescu la Digisport.

ADVERTISEMENT

Adrian Porumboiu pune tunurile pe arbitrul de centru

La rândul lui, Adrian Porumboiu, alt fost mare arbitru român, coleg de generație cu Ion Crăciunescu, l-a acuzat pe arbitrul de centru Marcel Bîrsan că a acordat gazdelor un penalty gratuit, în urma căruia au deschis scorul.

Nici înainte de Revoluție n-am văzut așa ceva! Nu se poate să dai penalty aici! N-ai demnitate de arbitru! Să plece toți de la Comisie după o astfel de fază! Se vede că Bîrsan nu simte jocul, n-are nicio treabă”, a declarat Porumboiu pentru gsp.ro.

De asemenea, fostul finanțator al echipei FC Vaslui susținhe că și-a dat seama și în direct că a fost ofsaid la golul doi. „Dar se întâmplă astfel de faze. Nu poți să-i incriminezi pentru o astfel de eroare, e o situație obișnuită. Problema e la prima fază, unde nu găsesc nicio explicație”, a spus Porumboiu.

În urma rezultatului de aseară, FCSB a urcat, provizoriu, pe locul 2 al clasamentului, dar poate fi devansată de FC Botoșani, dacă echipa moldavă învinge pe teren propriu Chindia Târgoviște, în meciul programat luni, de la ora 17.30.

  • (P) Cota BETANO pentru Farul – FCSB: 3,50 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT