Acționarul majoritar al giuleștenilor a vorbit pentru FANATIK despre partida programată sâmbătă, 9 martie, de la ora 20:00, și consideră că marea realizare a ”vișiniilor” este că au ajuns să joace pe Arena Naţională în faţa a 50.000 de fani.
Însă afirmația conform căreia întâlnirea Rapid – FCSB este ”Derby de România” nu a fost pe placul lui Mihai Stoica. Oficialul vicecampioanei României consideră că această denumire este valabilă doar pentru un joc al ”roș-albaștrilor” cu rivala Dinamo.
”A spus domnul Şucu cu 50.000, doar că a greşit când a spus că e Derby de România, că ăla e cu Dinamo. Nu putem muta denumiri. Derby de România e Steaua – Dinamo, acum FCSB – Dinamo. Că are un grad de interes superior, e indiscutabil la momentul ăsta, că Dinamo e unde e.
Dacă Dinamo ajunge prin play-off revine Derby de România cu cel mai mare grad de interes. Vor fi aproape 50.000 de spectatori şi e important pentru fotbalul românesc, iar meritul îi revine Rapidului şi lui Dan Şucu”, a declarat Stoica, la Orange Sport.
Primul care a ținut să-l contrazică pe Dan Șucu a fost cunoscutul jurnalist Andrei Vochin, acum consilier al lui Răzvan Burleanu, președintele FRF. Acesta a precizat că Rapid – FCSB nu poate fi niciodată asimilat cu ”Derby de România”, dar propune o altă titulatură, care a fost recunoscută și la nivel european.
”Derby-ul României a fost statuat că e Dinamo – Steaua. Asta este clar. Și atunci, acest meci, care e un derby extrem de important, de ce să nu își ia numele a ceea ce a însemnat unicat în fotbalul nostru, Euro Derby? Sau Derby-ul UEFAntasticilor…
Pentru că Rapid – Steaua a fost și va rămâne, cred că nu va fi egalată această performanță niciodată, singurul derby românesc din cupele europene la nivelul acela de vârf”, a spus Vochin, la FANATIK SUPERLIGA.
Gigi Becali a dezvăluit la FANATIK SUPERLIGA că relaţiile de prietenie cu Dan Şucu s-au mai răcit de când acesta din urmă a preluat Rapidul. Patronul FCSB susţine că nu poate fi prieten la cataramă cu finanţatorii rivalelor Dinamo şi Rapid.
Dan Şucu a intrat oficial în acţionariatul Rapidului în anul 2022, când a cumpărat 50% din total de la Victor Angelescu. Ulterior, Şucu a devenit acţionar majoritar, în acest moment având 80% din Rapid. Victor Angelescu a rămas cu celelalte 20% dintre acţiuni.