Sport

Mihai Stoica a râs de selecționerul Florin Bratu după ce acesta a încercat să explice regresul de formă a lui Octavian Popescu. ”Genunchiul nu e mușchi”  

Atacantul vicecampioanei FCSB, Octavian Popescu, nu mai reușește să se ridice la nivelul arătat în sezonul precedent și oamenii de fotbal caută explicații pentru regresul jucătorului de 18 ani.
01.12.2021 | 09:31
Atacantul vicecampioanei FCSB, Octavian Popescu, nu mai reușește să se ridice la nivelul arătat în sezonul precedent și oamenii de fotbal caută explicații pentru regresul jucătorului de 18 ani.
ADVERTISEMENT

Fostul și actualul selecționer de la naționala de tineret a României, Adrian Mutu și Florin Bratu, și-au exprimat punctele de vedere cu privire la scăderea randamentului lui Octavian Popescu.

Fotbalistul de doar 18 ani a impresionat în sezonul precedent, dar traversează o perioadă mai puțin fastă în actualul campionat.

ADVERTISEMENT

Replică dură a lui Meme Stoica pentru selecționerul Florin Bratu

Indiferent de numele antrenorului de la FCSB, Octavian Popescu prinde minute bune în tricoul roș-albaștrilor. În acest sezon de Casa pariurilor Liga 1, atacantul a bifat 14 partide, 12 ca titular, și a marcat 4 goluri.

Și totuși, evoluțiile lui sunt departe de ceea ce a arătat în campionatul trecut. Încercând să explice eclipsa de formă sportivă a lui Octavian Popescu, selecționerul Florin Bratu a comis o greșeală pe care managerul general al vicecampioanei, Mihai Stoica nu a lăsat-o netaxată.

ADVERTISEMENT

”Octavian Popescu a apărut de nicăieri, a avut o creștere foarte mare, după care a intervenit o accidentare la genunchi, în urma căreia a stat 4-6 săptămâni. Nu e ușor”, a spus Bratu la GSP.ro.

”Cei care îl critică pe Octavian Popescu nu cunosc fotbalul în profunzime. Am văzut că Bratu a spus despre problemele lui Tavi de la genunchi. Nu a avut probleme la genunchi, a avut probleme musculare. Genunchiul nu e mușchi! 

ADVERTISEMENT

Să ne lase în pace unii care vor să se bage în seamă! Octavian Popescu e un jucător excepțional. A avut COVID, a lipsit o lună și jumătate, apoi a revenit cu FC Argeș și a dat gol. Octavian Popescu e cel mai talentat jucător pe care l-am văzut de când m-am apucat de fotbal, din 1992. Ce analiză a făcut Bratu?!”, a replicat Meme Stoica la Telekom Sport.

Adrian Mutu: ”Îi lipsește golul, iar golul dă culoare evoluțiilor lui”

Și fostul selecționer de la tineret Adrian Mutu a explicat de ce Octavian Popescu traversează un con de umbră. ”Briliantul” nu pune pe seama accidentărilor regresul fotbalistului, ci pe faptul că adversarii nu îi mai lasă culoare de manevră a balonului.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Adrian Mutu l-a comparat pe fotbalistul de la FCSB cu fostul internațional Ilie Dumitrescu și a făcut chiar o paralelă cu ascensiunea sa în Serie A.

”El a fost nou pe piață, iar acum i-au luat măsura vulpoii ăștia bătrâni și e mai greu. Acum nu mai e o surpriză pentru nimeni, calitățile lui sunt cunoscute de toți fundații și e mai greu când lumea te cunoaște.

Are însă posibilitatea să facă la fel ca Ilie Dumitrescu. Știai că intră în interior, dar nu aveai ce să îi faci. Și pe mine mă cunoșteau în Italia, dar nu eram în situația lui. Eu am început să bubui calumea după 25 de ani.

El are 19 ani, are peste 50-60 de meciuri în Liga 1. Nu e nimic pierdut. Cred că știe că trebuie să fie mai concentrat pe faza ofensivă, mai marcator. Îi lipsește golul, iar golul dă culoare evoluției sale”, a punctat Adrian Mutu, pentru Prosport.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – UTA Arad: 2,05 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT