Sport

Mihai Stoica, lobby pentru ca Unirea Constanța să joace la Urziceni: „Ar fi 3-4000 de oameni la fiecare meci!” Exclusiv

Mihai Stoica încearcă să îi ajute pe cei de la Unirea Constanța să joace la Urziceni, unde a fost manager general timp de trei ani. Cei de la Urziceni anunță că echipa ar putea fi susținută de 3-4000 de spectatori la fiecare meci jucat la Urziceni.
21.09.2021 | 10:01
Mihai Stoica lobby pentru ca Unirea Constanta sa joace la Urziceni Ar fi 34000 de oameni la fiecare meci Exclusiv
Mihai Stoica, lobby pentru ca Unirea Constanța să joace la Urziceni: „Ar fi 3-4000 de oameni la fiecare meci!” Exclusiv. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Unirea Constanța e aproape să își găsească casă nouă. Echipa care a preluat locul în Liga a doua lăsat liber de Farul Constanța se va muta de la malul mării deoarece stadionul urmează a fi demolat.

FANATIK a stat de vorbă cu Adrian Peiu, fost antrenor la copii și juniori la Urziceni, actualul observator și consilier local la Primăria din Urziceni, care a oferit mai multe detalii despre această posibilitate ca o nouă echipă „Unirea” să evolueze pe stadionul ialomițenilor.

ADVERTISEMENT

Mihai Stoica le-a dat o mână de ajutor celor de la Unirea Constanța, care ar putea juca la Urziceni

Mihai Stoica a fost oficialul celor de la Unirea Urziceni în perioada 2007-2010 și a demisionat după ce clubul a intrat într-o criză financiară din cauza faptului că patronul Dumitru Bucșaru și-a retras sprijinul financiar. Chiar și așa a rămas în continuare apropiat de tot ceea ce a reprezentat acea echipă care a produs una dintre cele mai mari surprize din fotbalul românesc.

„Am înțeles că Meme Stoica a susținut ideea asta și îi mulțumim pe această cale. Puteți să îl sunați pe el să vă dea mai multe detalii. El le-a propus celor de la Unirea Constanța această variantă”, a dezvăluit pentru FANATIK Adrian Peiu.

ADVERTISEMENT

De altfel, gsp.ro a anunțat că Unirea Constanța va fi preluată de Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, iar FCSB ar urma să împrumute constănțenilor mai mulți jucători. Astfel, implicarea lui Mihai Stoica nu e deloc întâmplătoare.

Unirea Constanța se află în acest moment pe locul 19 în clasament, cu doar un punct după șapte etape, iar acum echipa este nevoită să se mute și de pe stadionul propriu. Însă a primit o mână de ajutor nesperată: „O Unire din nou. Ar fi frumos. Mi-a trezit ceva în mine să încercăm să realizăm acest proiect și să readucem fotbalul la Urziceni. Deocamdată sunt discuții: intenția lor și acceptul nostru. Noi îi primim, dar nu s-a concretizat nimic. Toată problema e dacă stadionul din Urziceni poate să pemită astfel de jocuri la liga a doua”.

ADVERTISEMENT

„Dacă joacă la Urziceni le garantez că o să aibă 3-400 de oameni la fiecare meci și nu o să retrogradeze!”

Adrian Peiu e sigur că apariția unei noi echipe „Unirea” la Urziceni ar crea o emulație incredibilă în oraș în rândul suporterilor, care ar depăși media de spectatori de la partidele din Casa Pariurilor Liga 1: „Noi nu avem nicio condiție financiară. Ne dorim fotbal la Urziceni. E o echipă Unirea și vrea să joace la Urziceni. Mi se pare și un semn așa. Plus că ar învia din nou o speranță la noi în oraș.

Nu se pune problema să plătească. Lumea vrea să vină la stadion și probabil că am bate și audiența de la jocurile din Liga 1. 3-4000 de suporteri ar fi la ora asta la Urziceni la fiecare meci. De la dorință până la putință…”.

ADVERTISEMENT

Primăria Urziceni se va implica de asemenea pentru remedierea problemelor de la stadionul din Urziceni, însă cei de la Unirea Constanța vor să se mute cât mai repede: „Am văzut că au pierdut cu 6-0 etapa trecută. Eu le garantez că dacă vin la Urziceni se umple stadionul și nu vor retrograda! Noi am avut la ultimul meci din liga a patra 1000 de spectatori, o ecipă fără rezultate și fără pretenții. Altceva nu pot să le promit. Sigur, vom implica și autoritățile, eu sunt și consilier local la Urziceni. Ne dorim și la nivel de autoritate locală”.

Singura problemă este gradul de degradare al stadionului din Urziceni

Stadionul unde Dan Petrescu și Mihai Stoica au scris istorie pentru Unirea Urziceni și fotbalul ialomițean se află într-o stare avansată de degradare, iar dacă lucrurile nu vor fi remediate cei de la Unirea Constanța vor trebui să găsească o altă soluție.

„Stadionul e în putrefacție! E deteriorat și nu știu dacă putem să pregătim așa repede. Ei vor să vină cât mai repede. Nu avem ce ne trebuie în momentul de față. Dacă nu facem rapid niște investiții, probabil acest proiect nu va fi.

Nu e vorba neapărat de bani, ci de cineva care să facă repede. Nu pot să fac estimare de cât timp e nevoie pentru a se pune totul la punct. Nu e complicat… Câteva găleți de var și…

Săptămâna trecută de când am auzit intenția lor, ei au fost la Urziceni să vadă, dar nu știu să vă zic alte variante de lucru. Acum să vedem dacă reluăm astăzi discuțiile. Noi ne-am dori foarte mult să se întâmple. Încercăm, nu pot să promit nimic. Ar fi un vis frumos”, a spus Adrian Peiu în exclusivitate pentru FANATIK.

  • 1000 de spectatori au fost prezenți la Urziceni la ultimul meci disputat de echipa orașului în Liga a patra
  • 19 e locul ocupat de Unirea Constanța
  • 7000 de locuri e capacitatea stadionului „Tineretului” din Urziceni
ADVERTISEMENT
Tags: