Sport

Mihai Stoica, nemilos cu naționala U19 a României: „O generație foarte slabă”

Mihai Stoica nu și-a ascuns dezamăgirea față de nivelul pe care l-a arătat echipa națională U19 care a fost zdrobită literalmente de Norvegia, 0-4, în Turul de Elită.
23.03.2023 | 08:43
Mihai Stoica nemilos cu nationala U19 a Romaniei O generatie foarte slaba
Naționala U19 a României a fost zdrobită de Norvegia la debutul în Turul de Elită. Foto: SPORT Pictures
ADVERTISEMENT

În septembrie 2022, naționala Under 19 condusă de Alexandru Pelici se califica la Turul de Elită terminând pe primul loc grupa de calificare din care au mai făcut parte Austria, Lituania și Letonia. Mai mult, o făcea fără înfrângere și fără gol primit.

Mihai Stoica, verdict tăios la adresa naționalei Under 19 a României după 0-4 cu Norvegia

Turul de Elită, ultimul pas pentru calificarea la Europene a naționalei U19, a început pentru echipa României sub cele mai rele auspicii. Și nu doar pentru că partida de debut s-a încheiat cu o înfrângere.

ADVERTISEMENT

”Tricolorii”, cu Mazilu și Borza, puștii care fac minuni la Farul lui Hagi, Radaslavescu și Musi, ori stranierii veniți de la Lecce, Pașcalău și Vulturar, au fost realmente zdrobiți de norvegieni (0-4).

Nordicii au șutat de 8 ori spre poartă și marcaseră deja două goluri în minutul 17. Ba mai mult, s-au desprins la o diferență de forfait după 25 de minute.

ADVERTISEMENT

Și chiar dacă adversarii au schimbat liniile după pauză, cu cinci modificări, ”tricolorii” au tras primul șut cadrat în minutul 63. Și au nimerit ținta doar de două ori, nereușind să marcheze. Aveau să o facă tot norvegienii, în minutele suplimentare.

Un rezultat care este echivalent cu ratarea calificării. În contextul în care din grupă se califică doar prima clasată. Iar Franța, cotată ca favorită, s-a impus la limită, 1-0, contra Irlandei de Nord.

ADVERTISEMENT

Mihai Stoica, managerul general al FCSB, a comentat în termeni duri prestația echipei. ”Am văzut-o jucând la turneul de calificare şi am realizat că este o generaţie foarte slabă.

Singurul care ieşea în evidenţă era Borza, nu era Mazilu atunci. Îmi plăcuse şi Maftei, fundaşul dreapta. I-am văzut jucând cu Letonia şi am zis slabă generaţie avem…

ADVERTISEMENT

Nici 2006 nu e cine ştie ce. Problema nu e că ne bat ăştia, e că ajungem că ne bate Norvegia la echipa naţională mare. Ăsta e nivelul la care suntem”, a declarat Mihai Stoica la Orange Sport.

ADVERTISEMENT