Fotbal international

Mihai Stoica nu e impresionat după Spania – Costa Rica 7-0: „E departe de echipa care câștiga Cupa Mondială!”

Mihai Stoica nu este impresionat de Spania după victoria împotriva Costa Rica, scor 7-0, în primul meci al ibericilor la Campionatul Mondial din Qatar.
23.11.2022 | 21:59
Mihai Stoica nu e impresionat dupa Spania  Costa Rica 70 E departe de echipa care castiga Cupa Mondiala
Mihai Stoica nu e impresionat după Spania - Costa Rica
ADVERTISEMENT

Managerul general al vicecampioanei României a analizat și înfrângerea suferită de Germania în duelul cu Japonia, scor 1-2.

Mihai Stoica nu e impresionat după Spania – Costa Rica

Mihai Stoica nu e impresionat după victoria Spaniei în fața celor de la Costa Rica, explicând că trupa lui Luis Enrique este departe de naționala care câștiga Cupa Mondială în 2010:

ADVERTISEMENT

„Spania a jucat cu o improvizație. Ei au doi de Busquets, pe Busquets și pe Rodri. Vedete nu mai are Spania, Enrique mizează pe puștii care s-au descurcat foarte bine cu Costa Rica. Dar Spania e departe de cea care câștiga Cupa Mondială.

El putea să aibă jucători imenși și acum, precum Sergio Ramos, dar nu a vrut. El mizează pe Sergio Asensio, care era anunțat drept un rising star, dar care nu prinde echipa la Real Madrid”.

ADVERTISEMENT

„Un plus pentru Franța e disciplina de care dă dovadă de ceva timp Dembele. El pierdea la capitolul mental, de când e Xavi, de când a fost telenovela plecării lui… am înțeles că a renunțat o parte din salariu și pare că s-a reapucat de fotbal la 24 de ani. E foarte greu de jucat împotriva lor.

Anglia e o echipă foarte puternică. Bellingham și Rice sunt complementar și cred că sunt cei mai buni mijlocași centrali de la această Cupă Mondială.

ADVERTISEMENT

Una e să ai Mbappe, Dembele și Kingsley Coman și alta e să ai Foden sau Grealish. Foden nu poate să facă niciodată ce face Dembele, plus că la Dembele nu știi niciodată dacă e stângaci sau dreptaci”, a mai spus MM Stoica, la TV OrangeSport.

Cum a comentat Mihai Stoica victoria Japoniei cu Germania

„Au puțini nemți în momentul de față în Germania. Tu când joci împotriva Japoniei, trebuie să ataci și cu fundașii și nu poți să joci cu Sule mai în față, la un moment dat îl vedeam mijlocaș central, nu știa nici el ce face.

ADVERTISEMENT

Pe tranziția negativă sunt vulnerabili, la fiecare acțiune a adversarilor era pericol mare. Paradoxul e că intră Goretzka la 1-0 să închidă jocul, dar nu știu ce s-a întâmplat.

M-am documentat puțin să văd cine sunt marcatorii Japoniei. Unul joacă la Bochum și unul la Freiburg. Bochum și Freiburg au primit 12 goluri de la Bayern, echipă de la care vin cei mai mulți jucători ai Germaniei. Deci nici japonezii nu mai sunt ce erau înainte. Ca să ne facem o impresie despre cine au fost marcatorii Japoniei”, a spus Mihai Stoica.

„L-am întrebat pe Radu Ștefan și mi-a spus că era și normal ca nemții să tragă atunci de Klose, omul se antrena fenomenal, era un profesionist desăvârșit.

Bayern a stat cu Lewandowski și în momentul în care a decis Lewandowski să nu mai continue, ei nu și-au adus un număr nouă. L-au adus pe Mane, care nu e tocmai un număr nouă. Au început să-l folosească pe Choupo-Moting, o eternă rezervă”, a mai spus MM Stoica.

Mihai Stoica a continuat și a vorbit și despre înfrângerea Argentinei, lăudându-i pe Răzvan Lucescu și pe Cosmin Olăroiu pentru performanțele obținute în Arabia Saudită:

„Sunt buni saudiții, nu îi compari cu Iran sau cu Qatar. Singurii antrenori care au făcut ceva în Arabia Saudită, nu au ieșit să vorbească, mă refer la Oli și la Răzvan Lucescu.

Al Dawsari a fost băgat de Olăroiu, dar nu o să-l vedeți pe Olăroiu să apară la o videoconferință, în care să se laude”.

ADVERTISEMENT