Sport

Mihai Stoica, reacție dură la dorința lui Rădoi de a avea jucători de la FCSB la JO: ”Nu există Olimpiadă pentru fotbal”

15.05.2021 | 18:06
Mihai Stoica reactie dura la dorinta lui Radoi de a avea jucatori de la FCSB la JO Nu exista Olimpiada pentru fotbal
ADVERTISEMENT

Naționala României va participa în această vară la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo, dar managerul celor de la FCSB nici nu vrea să audă de posibilitatea ca vreun fotbalist al echipe pe care o reprezintă să facă parte din lotul deplasat în Japonia.

Selecționerul Mirel Rădoi a inclus în lotul preliminar nu mai puțin de 9 fotbaliști de la FCSB însă, oficialii clubului patronat de Gigi Becali sunt acoperiți dacă vor refuza să-și lase jucătorii să participe la Jocurile Olimpice.

ADVERTISEMENT

FIFA nu are în calendarul oficial date alocate meciurilor din turneul olimpic. Nici forul continental nu a anunțat vreo concesie din punct de vedere a desfășurării competițiilor continentale intercluburi.

Mihai Stoica: ”Pe cine interesează Olimpiada?”

Managerul general al FCSB nu este atins de spiritul olimpic și a mărturisit că nici știe ce echipe naționale au câștigat de-a lungul anilor titlul olimpic. În plus, în aceeași perioadă cu desfășurarea turneului olimpic FCSB va fi angrenată în cupele europene.

ADVERTISEMENT

”Deci să nu jucăm în cupele europene ca să trimitem jucători la Olimpiadă? Ca să facă ce? Olimpiada e pentru aruncătorii de disc, aruncătorii de greutate, boxeri. Nu există Olimpiadă pentru fotbal! Aia e un ceva pe acolo.

Dacă mie îmi spune cineva rapid acum care sunt campioanele olimpice… habar n-am vreo campioana olimpică! Nu există date pentru Olimpiadă înseamnă că FIFA nu e interesată de Olimpiadă.

ADVERTISEMENT

Dacă UEFA oprea competițiile europene, mergeam la Olimpiadă, dar așa pe cine interesează?”, și-a exprimat Meme Stoica punctul de vedere referitor la acest subiect, într-un LIVE pe Facebook-ul FCSB.

Când joacă România la JO și cine sunt jucătorii de la FCSB selecționați

România va debuta la turneul olimpic de fotbal în data de 22 iulie când va înfrunta reprezentativa statului Honduras. Al doilea meci al tricolorilor se va juca pe 25 iulie, contra Coreei de Sud, iar pe 28 iulie ”tricolorii” vor înfrunta selecționata olimpică a Noii Zeelande.

ADVERTISEMENT

România a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo grație accederii în semifinalele Campionatului European U21 din 2019. ”Tricolorii” au participat ultima oară la turneul olimpic de fotbal tocmai în 1964, tot în Japonia. Ediția din acest an a JO va fi doar a patra la care România va participa cu echipa de fotbal, după cele din 1924 (Paris), 1952 (Helsinki) şi 1964 (Tokyo).

Din lotul lărgit al României, anunțat de selecționerul Mirel Rădoi fac parte și Darius Haruț, Dragoș Nedelcu, Florinel Coman, Darius Olaru, Răzvan Oaidă, Olimpiu Moruțan, Octavian Popescu, Ovidiu Perianu și portarul Andrei Vlad, toți de la FCSB.

Primele două clasate se califică în sferturile de finală (31 iulie), semifinalele vor avea loc pe 3 august, iar finala pe 7 august. Dacă va trece de grupe, România va înfrunta în sferturi locul 1 sau 2 din Grupa A, din care fac parte Japonia, Africa de Sud, Mexic și Franța.


  • (P) Cota BETANO pentru Sepsi – FCSB: 1,88 este cota pentru “ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT