Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Mihai Stoichiță a găsit un titular pentru echipa națională: „Voi ați văzut cum joacă? Îmi place foarte mult!”. Video

Înaintea partidelor cu Elveția și Kosovo din preliminariile Euro 2024, directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, a găsit un titular pentru echipa națională.
26.05.2023 | 16:56
Mihai Stoichita a gasit un titular pentru echipa nationala Voi ati vazut cum joaca Imi place foarte mult Video
Exclusiv. „Voi ați văzut cum joacă Îmi place foarte mult!. Mihai Stoichiță a găsit un titular pentru echipa națională. Video
ADVERTISEMENT

Naționala României își continuă parcursul din preliminariile Euro 2024 cu două partide extrem de importante, care pot fi decisive în ecuația calificării. „Tricolorii” lui Edi Iordănescu vor întâlni Kosovo pe 16 iunie și Elveția pe 19 iunie, ambele jocuri în deplasare, iar selecționerul a anunțat deja lista preliminară a stranierilor, de pe care nu lipsește Ianis Hagi.

Mihai Stoichiță l-ar chema la echipa națională pe Borza de la Farul: „S-a remarcat etapă de etapă”

Lotul urmează a fi completat cu fotbaliști care evoluează în campionatul intern și deja au început discuțiile pe tema „cine nu ar trebui să lipsească”. Iar din ce în ce mai multe voci cer să fie convocați cât mai mulți jucători de la campioana Farul, în special Borza.

ADVERTISEMENT

Despre prezența fundașului stânga al „marinarilor” la echipa națională a vorbit și Mihai Stoichiță în emisiuunea FANATIK SUPERLIGA. Directorul tehnic al FRF este un simpatizant al lui Borza și a enumerat câteva dintre motivele care ar recomanda convocarea sa.

„Borza face parte din triunghiul care a dus Farul la evoluțiile pe care le-am văzut în ultima vreme. Borza, Grameni, Munteanu… Dacă vă uitați la acest triunghi, Borza fundaș stânga, Grameni inter stâng și Munteanu care fugea din vârf în zona stângă, a fost cea mai periculoasă zonă…

ADVERTISEMENT

În afara meciului cu FCSB, când Borza a jucat mai slăbuț… Dar, paradoxal, a jucat excepțional acum, contra aceleeași echipe. A avut o constanță care, pentru vârsta lui, te pune pe gânduri. O maturitate în joc, în intervenții, atât în atac cât și în apărare, extraordinare. Oricând poate face parte, după părerea mea, din orice lot al echipei naționale. De ce nu și din lotul mare?

„Mazilu e oscilant, e normal, joacă pe un post unde e mult mai greu să te afirmi ca atacant”

Pun și eu o întrebare. Joc constant la campioana României și sunt un jucător remarcat pe poziția mea. Cum să nu te gândești că poate fi în vizorul selecționerului acest copil? Chiar dacă e tânăr. Excepțiile fac regula jocului.

ADVERTISEMENT

Văd că Borza are o constanță mai mare decât Mazilu la ora actuală. Mazilu e oscilant, e normal, joacă pe un post unde e mult mai greu să te afirmi ca atacant. Pentru că ești supus unui marcaj permanent, unei presiuni permanente din partea adversarului. Borza mai are timp din când în când să gândească. Să iasă cu mingea la picior, să câștige teren, să facă progresie în spațiu. Nu e un jucător care să se sperie în monentul când vine cineva către el. E atât de calm, se eliberează prin pasă…

Am dat răspunsul foarte clar cu Borza la echipa națională. Jucând titular la echipa campioană, și fiind constant, remarcat etapă de etapă, eu ce să spun? Că nu e bun?”, a declarat Mihai Stoichiță la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Mihai Stoichiță i-a găsit un titular lui Edi Iordănescu: „Ați văzut cum joacă Băluță?”

Poate fi construită echipa națională pentru meciurile cu Kosovo și Elveția pe un nucleu de jucători de la campioana Farul? Mihai Stoichiță pasează decizia către selecționerul Edi Iordănescu, dar a rostit numele unui jucător care, în opinia sa, nu ar trebui să lipsească dintre titulari: Tudor Băluță!

„Deja are un nucleu de jucători de la Farul. Voi omiteți un nume… Băluță! Voi ați văzut cum joacă Băluță? Eu nu pot să spun cine să fie titular… Dar Băluță are calităși de titular! Ce mai vreți să vă spun altceva? Mie îmi place foarte mult. Și nu numai de el…

Eu vorbesc de grup, de cine ar trebui să fie acolo. Creme de la creme.. Ori ăștia sunt jucători despre care eu spun că sunt «creme de la creme» pe pozițiile lor în România. Ce vreți să vă zic mai mult? Părerea mea…”, și-a argumentat Mihai Stoichiță alegerea.

Mihai Stoichiță l-ar lua și pe Alex Chipciu la echipa națională: „Dacă Niczuly nu apăra penalty-urile, Chipciu era omul finalei”

„Chipciu ar fi o soluție pentru fundaș stânga la echipa națională?”, l-a întrebat moderatorul Horia Ivanovici pe directorul tehnic al FRF, iar răspunsul acestuia a fost destul de clar. Chipciu poate fi o soluție, în condițiile în care naționala suferă pe acest post.

„Exclusivitate! Cum să nu, de ce nu? L-am văzut pe Chipciu jucând în meciul ăsta, finala Cupei… După părerea mea, dacă Niczuly nu ar fi apărat cele trei penalty-uri, Chipciu ar fi fost omul meciului.

Întrebați selecționerul dacă poate fi o soluție pentru fundaș stânga la națională. De ce nu? Mie îmi place foarte mult, dar nu contează părerea mea. De ce vrei să mă pui în situația să se spună că eu influențez selecția. Nu influențez nimic. Edi decide. Mi se pare foarte interesant Chipciu”, a mai spus Mihai Stoichiță la FANATIK SUPERLIGA.

FANATIK SUPERLIGA se vede pe orice dispozitiv conectat la internet, tabletă, laptop sau chiar telefon mobil. Asigurați-vă că există o conexiune bună și un loc cât mai confortabil, show-ul este garantat! De luni până vineri începând cu ora 10:30, de fiecare dată o nouă ediție de colecție. Emisiunea poate fi urmărită pe site-ul FANATIK, pe canalul de YouTube FANATIK, pe pagina de Facebook Horia Ivanovici sau pe contul FANATIK de Tik-Tok.

ADVERTISEMENT