Sport

Mihai Stoichiță a oferit prima reacție despre grupa României pentru preliminariile Euro 2024: „Pentru locul 2, noi suntem cei mai importanți”

Mihai Stoichiță a revenit duminică în România și a oferit prima reacție despre grupa României pentru Euro 2024. Oficialul FRF consideră că grupa „tricolorilor” este echilibrată.
10.10.2022 | 11:15
Mihai Stoichita a oferit prima reactie despre grupa Romaniei pentru preliminariile Euro 2024 Pentru locul 2 noi suntem cei mai importanti
Mihai Stoichiță a oferit primele reacții după tragerea la sorți a preliminariilor Euro 2024. Sursă foto: Sport.pictures.eu
ADVERTISEMENT

România și-a aflat adversarele din grupele preliminare ale Euro 2024. Selecționata lui Edi Iordănescu se află în grupa I alături de Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra. Prezent la tragerea la sorți care a avut loc duminică, 9 octombrie, în Germania, Mihai Stoichiță a revenit duminică în România și a oferit prima reacție vizavi de grupa României.

Mihai Stoichiță, mulțumit de grupa României: „Cred că se putea mult mai rău”

Mihai Stoichiță s-a declarat mulțumit de componența grupei din care face parte România. Oficialul FRF, la fel ca multe voci din fotbalul românesc, o vede favorită la câștigarea grupei pe Elveția. Totuși, Stoichiță este de părere că România este principala candidată la poziția secundă.

ADVERTISEMENT

„Cred că se putea mult mai rău. Trebuie să fim mulțumiți. E o grupă echilibrată, e o grupă în care avem șanse. E clar că Elveția este favorita, dar pentru locul 2, noi suntem cei mai importanți, după ce am văzut în ultimele meciuri.

Nu e o grupă foarte ușoară. Toate echipele vor să ajungă la un turneu final. Trebuie să faci cât mai multe puncte cu echipele care par inferioare României. Cu Elveția ar putea fi un bonus. Trebuie să fii foarte atent în această grupă și să nu o tratezi cu superficialitate”, a declarat Mihai Stoichiță.

ADVERTISEMENT

Mihai Stoichiță a rămas impresionat de evoluțiile României din ultimele două meciuri

România a înregistrat două rezultate pozitive în ultimele două meciuri din Liga Națiunilor, iar evoluțiile „tricolorilor” îi dau speranțe lui Mihai Stoichiță. În ultimul meci, România a câștigat categoric, scor 4-1 cu Bosnia și Herțegovina, dar a retrogradat în Divizia C din Liga Națiunilor.

Cred că toți cei care vor participa la aceste calificări trebuie să-și asume o mare responsabilitate. Jucătorii trebuie să fie conștienți că trebuie să aibă determinare. În ultimele meciuri au demonstrat că pot juca un fotbal foarte bun.

ADVERTISEMENT

În septembrie am relansat naționala, iar anul viitor trebuie să o consolidăm”, a mai spus Mihai Stoichiță, la venirea în România. Meciurile „tricolorilor” din preliminariile Euro 2024 vor avea loc anul viitor în perioada martie – noiembrie.

Programul meciurilor României, anunțat greșit de UEFA

Deși fusese, inițial, afișat programul meciurilor din grupe pentru România, UEFA a transmis un mesaj către FRF în care a explicat că ordinea meciurilor este greșită. „Ne pare rău să vă informăm că am observat o problemă cu programul unei grupe de calificare și vă rugăm să NU ȚINEȚI CONT de programul care a fost trimis inițial.

ADVERTISEMENT

Vă rugăm să informați în consecință și colegii dumneavoastră din media. Administrația UEFA va reveni cu o nouă versiune cât mai curând posibil. Ne cerem scuze pentru inconvenientul cauzat”, se arată în comunicatul emis de UEFA.

Obiectivul României este, după cum a anunțat selecționerul Edi Iordănescu, accederea la turneul final din Germania. „Avem de produs o calificare, asta îi lipsește suporterului român, celor implicați în fenomen. Dau un mesaj puternic către băieți, trebuie să strângem rândurile!

Până la debutul oficial în campanie, jucătorii trebuie să facă eforturi majore și să se impună acolo unde sunt. Să joace cu eficiență joc de joc, iar la echipa națională să vină cu un tonus bun, încredere și moral”, a spus Edi Iordănescu, după tragerea la sorți.

ADVERTISEMENT