Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Mihai Stoichiță anunță 6 jucători noi la națională! „A debutat în Serie A!”

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, anunță că echipa națională ar putea primi forțe proaspete. Un jucător a debutat în Serie A. Alți 5 pe listă.
24.08.2023 | 17:45
Mihai Stoichita anunta 6 jucatori noi la nationala A debutat in Serie A
Rareș Burnete e născut la Sighișoara și are 6 meciuri la naționala U19. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mihai Stoichiță vine cu niște bune înainte de meciurile echipelor naționale din luna septembrie. FRF are pe listă patru nume surprinzătoare care ar putea primi telegrama de convocare, toți la echipe de Serie A!

Mihai Stoichiță, detalii despre Rareș Burnete, atacantul lui Lecce care a debutat în Serie A: „A avut contribuție decisivă”

Mihai Stoichiță a vorbit mai întâi despre un vârf de 19 ani: „Am o veste bună. Un jucător român, născut în 2004, Burnete, de la Lecce, a debutat ieri în Serie A în minutul 80, la scorul de 1-0 pentru Lazio. Scorul final a fost întors la 2-1! 

ADVERTISEMENT

La golul doi al lui Lecce, el a avut contribuție decisivă. Este unul dintre cei patru care joacă de foarte multă vreme acolo. El a mai juca la echipa întâi, dar în Cupa Italiei, de două ori parcă. Rotaru l-a văzut debutând”.

Lecce are în lot nu mai puțin de patru jucători români de mare perspectivă: „Sunt patru jucători: Borbei, Vulturar mijlocaș și Pașcalău fundaș central. Deci este un ax central bine dezvoltat, care a câștigat Primavera. Mâine poate mă sui în avion să mă duc până în Italia, pentru că joacă Supercupa Italiei: Lecce cu Roma, la Primavera”, a mai dezvăluit oficialul FRF, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Mihai Stoichiță spune că puștii își doresc să joace pentru România: „Vor fi convocați la U21!”

Tinerii jucători au fost deja urmăriți de către staff-ul naționalei de tineret: „Pot fi văzuți toți cei patru jucători la un loc. Este un fapt îmbucurător. Pot să vă spun că am fost să văd și eu niște tineri în țară. Toți antrenorii de la lotul U21 au fost în Italia și Turcia”.

FANATIK a anunțat că un jucător de origine turcă ar putea debuta la U21, iar selecționerul a fost să îl urmărească: „Pancu a fost să îl vadă pe Umit de la Goztepe, a fost titular și a jucat 69 de minute”.

ADVERTISEMENT

Stoichiță a mai avansat însă un alt nume surpriză: „După care s-a deplasat în Italia, unde face astăzi joncțiunea cu Sânmărtean, care a fost la meciul Romei să-l vadă pe un posibil jucător român de 18 ani, care se numește Șvaiț. Joacă la Salernitana, surpriza etapei. E foarte bun și a stat de vorbă cu el și familia după meci. Bine, el provine din Austria. Este un român crescut acolo”.

Fostul antrenor a revenit la Rareș Burnete: E atacant. Are mobilitate mare, nu este un pivot. E un vârf în stilul lui Louis Munteanu. Se apropie de el, ceea ce ar fi extraordinar! Să avem două vârfuri tinere. A fost foarte bun. Are 19 ani. Toți sunt 2004. Șvaiț e 2005! Deci jucători care sunt în lotul echpelor de Serie A! Au vorbit cu ei la telefon tot timpul, au ținut legătura, cu antrenorii tot timpul”.

ADVERTISEMENT

Șvaiț poate juca pentru naționala Austriei, însă vrea să o facă pentru România: „E îmbucurător”

Toți au fost deja chemați la loturile de juniori, iar Șvaiț a anunțat că vrea să joace pentru România: „Pancu s-a dus în Turcia că e normal. El acolo se descurcă mai bine, are relații. Numai semne bune! Au jucat pentru România la loturile naționale de juniori. Acuma nu e foarte ușor să treci de la o cetățenie la alta. 

Ce e îmbucurător e că Șvaiț, care e din Austria, vrea să joace pentru România! Are și cetățenie austriacă și poate să joace și pentru ei. Acum vor fi convocați la U21. Și cu ce mai avem din 2002, din generația care mai are dreptul să joace la U21, Louis Munteanu și Drăgușin, pasibili de convocare la naționala mare, Pitu, Bani, Grameni…”.

FANATIK SUPERLIGA te așteaptă în fiecare luni, marți și vineri, LIVE exclusiv pe homepage-ul FANATIK.RO. Emisiunea moderată de Horia Ivanovici poate fi urmărită în premieră pe Facebook și YouTube de la ora 17:30.

Mihai Stoichiță anunță 4 jucători noi la națională. Unul tocmai a debutat în Serie A

ADVERTISEMENT