Sport

Mihai Stoichiță, despre posibilitatea ca Dan Petrescu să vină la echipa națională: „Poate fi o variantă!”

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, a vorbit despre posibilitatea ca Dan Petrescu să-l înlocuiască pe Mirel Rădoi la echipa națională.
02.09.2021 | 16:57
Mihai Stoichita despre posibilitatea ca Dan Petrescu sa vina la echipa nationala Poate fi o varianta
ADVERTISEMENT

România o va confrunta, astăzi, 2 septembrie, în deplasare, pe reprezentativa Islandei, în etapa 4 din preliminariile Campionatului Mondial 2022. Partida va începe de la ora 21:45.

Mihai Stoichiță, despre posibilitatea ca Dan Petrescu să vină la echipa națională

Întrebat dacă Dan Petrescu reprezintă o variantă pentru banca echipei naționale, Mihai Stoichiță a declarat faptul că orice antrenor poate reprezenta o soluție pentru postul de selecționer.

ADVERTISEMENT

Totodată, oficialul FRF și-a exprimat dorința ca Mirel Rădoi să rămână în continuare pe banca naționalei și să-și atingă obiectivele.

„Orice antrenor român poate fi o variantă pentru națională în cazul în care pleacă Mirel, dar eu sper ca Mirel să rămână și să ajungem unde ne propunem”, a declarat Mihai Stoichiță, la PRO X.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi, mesaj „spartan” înainte de Islanda – România

Selecționerul României susține că nu acceptă o înfrângere, în meciul de joi seară, și că „tricolorii” au de luat o revanșă.

Într-un mod amuzant, Mirel Rădoi a dezvăluit că, la Reykjavik, stă în acceași cameră de hotel în care a stat și anul trecut, când România a fost învinsă de Islanda la barajul pentru EURO 2020.

ADVERTISEMENT

„Am și aceeași cameră. Competiția diferă, dar chiar le-am spus jucătorilor, când a fost tragerea la sorți, că vreau Islanda.

Pentru mine, personal, este o revanșă și sigur va fi și pentru cei care au fost anul trecut aici.

ADVERTISEMENT

Nu am fost la European, vrem să mergem la Mondial. Sunt sigur că, mâine seară, jucătorii, care vor intra pe teren, vor trebui să arate mai bine decât au arătat anul trecut, în ultimele 30 de minute.

În momentul de față, nu mă gândesc la o înfrângere. Nu accept o înfrângere. Presiunea noastră ar trebui să fie cea a rezultatelor și a jocului. Important este cum ajungem la ora jocului.

Voi mă știți și ca jucător, și ca antrenor. Am o situație financiară destul de bună, stabilă, nu știu cine ar putea interveni cu ceva să mă facă să mă gândesc la alte lucruri decât la valoarea jucătorului sau la felul în care gândim noi aceste trei meciuri.

Habar n-am cine sunt impresarii, de unde vin impresarii sau alte lucruri.

Avem de luat o revanșă. Eu cred că poate fi și, din punct de vedere mental, un avantaj, dacă o să câștigăm, mâine seară.

Sper ca și el (n.r. selecționerul Islandei) să aibă nevoie de timp cât am avut eu nevoie. Mă bucură faptul că, în continuare, și el are susținerea Federației, pentru că am văzut toate meciurile sale de la U21 și a reușit să schimbe mentalitatea. Integrarea jucătorilor tineri a avut loc ca și la naționala noastră, câte doi-trei.

Nu putem să vorbim de plecare, înainte de o partidă. Avem timp să vorbim mâine seară, după ce am câștigat partida”, a declarat Mirel Rădoi, în cadrul conferinței de presă premergătoare partidei cu Islanda.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,92 este cota pentru „ambele marchează” la meciul Islanda – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT