Fotbal international

Mihai Stoichiță e optimist după tragerea la sorți pentru Mondialul din Qatar: „Putem obține locul 2”

08.12.2020 | 10:41
Mihai Stoichiță e optimist după tragerea la sorți pentru Mondialul din Qatar: „Putem obține locul 2”
Mihai Stoichiță e optimist după tragerea la sorți pentru Mondialul din Qatar: „Putem obține locul 2”. FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

România și-a aflat adversarele în preliminariile Campionatului Mondial din Qatar 2022. Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, este de părere că jucătorii antrenați de Mirel Rădoi pot să se claseze pe poziția secundă în grupa J. 

România va face parte din grupa J, împreună cu Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia și Liechtenstein. Jocurile din preliminarii se vor disputa între martie și noiembrie 2021, iar cele din play-off în martie 2022. România și Germania se vor întâlni din nou după amicalul din 2004, câștigat de „tricolori” cu 5-1.

ADVERTISEMENT

„Nu e cea mai rea grupă pentru noi. Dacă bați echipele de sub tine, îți câștigi dreptul la baraj. Trebuie să câștigi puncte cu formațiile de sub tine. Ne vom bate pentru calificare cu Islanda și Macedonia de Nord, sigur”, a declarat Mihai Stoichiță.

Mihai Stoichiță, optimist după tragerea la sorți pentru Mondialul din Qatar: „Am încredere că putem obține locul doi”

„Islanda e într-o schimbare de generație, vor apărea 4-5 jucători noi față de meciurile cu noi, pe Armenia o cunoaștem, iar Macedonia de Nord, într-adevăr, este o surpriză acum pe plan european, fiind calificată la Euro.

ADVERTISEMENT

Să vedem și cum e țintarul partidelor. Contează, de exemplu, să nu ai meci în Islanda într-un sezon rece, sunt multe lucruri care trebuie analizate în perioada următoare”, a spus Stoichiță, potrivit GSP.ro.

„Am încredere că putem obține locul doi, trebuie să revină la un moment dat și normalitatea în fotbalul din România.

Și, de ce nu?, – putem visa chiar la o calificare directă, deși Germania este favorită certă, trebuie să o spunem”, a plusat directorul tehnic al FRF.

ADVERTISEMENT

13 naționale din Europa vor merge la Campionatul Mondial

Cele 55 de echipe de pe continentul european se vor lupta pentru cele 13 locuri destinate naționalelor de pe Bătrânul Continent. Formațiile au fost împărțite în 10 grupe, cinci dintre ele au 5 echipe (A-E) și 5 de câte 6 țări (F-J).

Echipele de pe primul loc ajung direct la Cupa Mondială. Formațiile clasate pe locul 2, dar și cele mai bine clasate țări în faza grupelor Ligii Națiunilor 2020 (fără echipele deja calificate din aceste preliminarii clasice) vor juca un play-off. Vor fi 6 semifinale și 3 finale (doar o singură partidă, gazda va fi trasă la sorți), pentru ultimele 3 locuri.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri