Sport
notix pixel id

Mihai Stoichiță, noi precizări în privința lui Dan Petrescu: „Nu e a treia variantă, dar nu am vrut să tulburăm apele. FRF nu plătește clauze de reziliere!”

Mihai Stoichiță, directorul tehnic FRF, a făcut noi precizări în privința lui Dan Petrescu pe postul de selecționer, anunțând că până de Crăciun, România va avea un nou antrenor.
02.12.2021 | 20:09
Mihai Stoichiță, noi precizări în privința lui Dan Petrescu: „Nu e a treia variantă, dar nu am vrut să tulburăm apele. FRF nu plătește clauze de reziliere!”
Mihai Stoichiță, noi precizări în privința lui Dan Petrescu: „Nu cerem un răspuns imediat. FRF nu plătește clauze de reziliere!”. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Oficialul Federației Române de Fotbal a spus că au existat discuții cu Dan Petrescu, însă nu știe dacă antrenorul CFR-ului va accepta în cele din urmă. Totuși, „SuperDan” va da un răspuns până în data de 19 decembrie.

Totodată, Mihai Stoichiță i-a liniștit pe suporterii „tricolorilor”, precizând faptul că România va avea un selecționer până de Crăciun.

Mihai Stoichiță, noi precizări în privința noului selecționer

Mihai Stoichiță a făcut noi precizări în privința noului selecționer, recunoscând că a discutat cu Dan Petrescu, dar a precizat că FRF nu va plăti niciodată clauze de reziliere:

ADVERTISEMENT

„Noi nu am cerut niciun răspuns imediat, noi am cerut voie patronului Neluțu Varga, care ne-a spus că putem să vorbim cu Dan, să îi facem o propunere și urmează ca ei să ia o hotărâre împreună, nu forțăm pe nimeni.

Știind că sunt fel și fel de impedimente în a realiza un astfel de contract, cum a fost cu Gică, mă rog, conflictul de interese și cu Răzvan care e sub contract și cu Dan, care e la Cluj. Nouă ni se pare normal să purtăm discuții cu toți care pot să fie antrenorii echipei naționale. Dacă vor, sunt bine primiți, atât, nimic mai mult”.

ADVERTISEMENT

„Nu am vorbit de vreo clauză, asta le aparține lor, nu nouă. În zona administrativă nu am nicio treabă. Nu se pune problema să vină să lucreze gratis la echipa națională, dar nu cunosc detalii administrative, nu îmi aparțin mie. Nu va fi vorba despre un contract de scurtă durată, asta este sigur.

Dică nu a participat la niciun fel de discuție, nu știe ce am discutat și stabilit sau oferit lui Mirel Rădoi.

ADVERTISEMENT

Nu este a treia variantă, nu am vrut să tulburăm apele, să intrăm cu bocancii în casa omului, să-l luăm la națională. Strategia în continuare este făcută și de modul în care va reacționa Dan, dacă nu, ne vom reorienta și vom căuta în alte părți.

Dar niciodată Federația nu va plăti o clauză de reziliere, iese din politica noastră. Eu cred că până de Crăciun, problema va fi rezolvată.

ADVERTISEMENT

La Mirel a fost vizibilă dorința de a nu mai continua la echipa națională, a fost hotărârea lui, atât. Au mai fost discuții, asta este, deja e istorie. Contractul a expirat pe 30, de sfântul Andrei, ieri și azi nu a lucrat nimeni la Federație”, a mai spus Mihai Stoichiță, la TV DigiSport.

Florin Prunea nu crede într-o venire a lui Dan Petrescu la națională

Florin Prunea a vorbit despre posibilitatea ca Dan Petrescu să fie noul selecționer al României, însă nu crede că sunt șanse mari ca acest lucru să se întâmple: „Eu cred că trebuia să fie prima variantă, nu a treia.

ADVERTISEMENT

E un antrenor care a confirmat, un antrenor cu experiență și e un fost jucător al echipei naționale, care a ars pentru echipa națională, nu e nevoie să mai spun ce a făcut.

Nu știu dacă va veni, pentru că patronul CFR-ului a făcut eforturi să-l aducă la club. Ar fi o mutare bună, dacă s-ar concretiza, sper să nu fie doar ceva pentru imagine”.

„Eu cred că mai degrabă nu se face mutarea. CFR se află într-o poziție gravă financiar, vorbim despre o gaură de câteva milioane de euro, chiar dacă au acum un avans față de FCSB, nu cred că își permit să piardă titlul. Cei de la CFR trebuie să se gândească.

Petrescu nu a spus degeaba că atunci când a fost liber că nu l-a căutat nimeni. Nu știu de ce să îi fie frică, noi oricum rămânem cu 40 de goluri primite în ultimele luni la echipa națională, chiar nu înțeleg de ce îi e frică lui Burleanu, lumea fotbalului pare mulțumită”, a spus și Florin Prunea, la TelekomSport.

„Dan Petrescu e un tip imprevizibil!”

Ion Crăciunescu și cu Helmuth Duckadam au vorbit despre motivul pentru care nu cred că Dan Petrescu va pleca de la CFR Cluj chiar și pentru a prelua echipa națională:

Eu am văzut un interviu mai recent cu el, în care spunea că vrea să se stabilească în Cluj, deci nu cred că va accepta o ofertă din partea Federației.

Eu cred că îi place Clujul, în momentul în care ai contract bun la Cluj și ai avut rezultate fantastice… mi-e greu de crezut că va vrea să plece undeva”.

„Eu tot cred că este vorba despre o discuție pentru imagine. Mai aveau variante precum Pițurcă, Boloni, Edi Iordănescu. Dacă îl comparăm pe Edi cu Mutu, vom vedea că Edi are rezultate mai bune decât Adi”, a spus Helmuth Duckadam.

Ion Crăciunescu este de părere că Dan Petrescu este imprevizibil și crede că trage de timp în luarea unei decizii: „Dan Petrescu e un tip imprevizibil, un antrenor bun, dar eu cred că trage de timp puțin, vrea să vadă și cu ce echipe vom juca mai departe”.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 116 pagini de emoții + poster GRATUIT, la NUMAI 10 lei
A apărut noua revistă Fanatik