Sport

Mihai Stoichiță, pedepsit de Răzvan Burleanu în scandalul licenței PRO: „A încălcat Regulamentul și va fi sancționat!”

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a vorbit pe larg despre scandalul licenței PRO și problemele pe care le au mai mulți antrenori.
27.01.2023 | 18:38
Mihai Stoichita pedepsit de Razvan Burleanu in scandalul licentei PRO A incalcat Regulamentul si va fi sanctionat
Răzvan Burleanu promite că FRF va rezolva probleme licențelor PRO. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Scandalul antrenorilor din SuperLiga a fost abordat și de președintele FRF, după ce Lucian Burchel a deschis o acțiune la comisii împotriva lui Mihai Pintilii.

Răzvan Burleanu, mesaj pentru Mihai Stoichiță după declarațiile cu privire la licența antrenorilor: „Va fi sancționat”

Răzvan Burleanu a vorbit într-o conferință de presă despre problema antrenorilor fără licență PRO din SuperLiga și a anunțat că Mihai Stoichiță va fi sancționat cu amendă pentru declarațiile sale: „Mihai Stoichiță a încălcat Regulamentul și va fi sancționat! Ne-am întâlnit și i-am explicat. Din fericire pentru el, e și la prima abatere. Sper să înțeleagă. Nu există niciun conflict între noi, dar vrem să dăm un exemplu și pentru alte persoane prin această inițiativă, pentru a preîntâmpina alte abateri”.

ADVERTISEMENT

Președintele FRF a vorbit și despre conflictul dintre Gigi Becali și Lucian Burchel„Sunt două subiecte diferite. Cel legat de antrenori. Pe termen lung ne dorim un comportament mult mai responsabili din partea cluburilor și antrenorilor care nu au licență.

În ceea ce privește conflictul dintre Gigi Becali și domnul Burchel, trebuie să conștientizeze că nici clubul, nici Școala de Antrenori nu are nimic de câștigat. A fost o discuție inițiată de mine cu domnul Becali, unul dintre subiecte fiind academia de la FCSB”.  

ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu, mesaj ferm pentru antrenorii fără licență: „Ne asumăm această obligație și acest control”

Răzvan Burleanu a fost foarte clar în privința antrenorilor din SuperLiga și care nu dețin licența PRO: „Nu puteam să nu discutăm astăzi și despre licențele antrenorilor. Avem această provocare la nivelul Ligii 1. Au existat și există probleme la nivelul sistemului de educație. Noi ne dorim să educăm cât mai corect antrenorii din România.

FRF, împreună cu alte 53 de Federații europene, suntem parte a unei convenții UEFA. Unul dintre elemente face referire că la cel mai înalt nivel, licența obligatorie este cea Pro. Ne asumăm această obligație și acest control. De aceea, dacă vrei să antrenezi în Liga 1 ai nevoie de Licență Pro”.

ADVERTISEMENT

Burleanu a dat detalii și despre deja celebrul „carnet de antrenor”: „În ceea ce privește carnetul de antrenor, comunic poziția noastră. Cunoaște o istorie destul de zbuciumată în România. Acest carnet de antrenori s-a eliberat ca urmare al unor performanțe sportive, apoi nu s-a mai eliberat deloc, apoi ca urmare a parcurgerii mai multor forme de învățământ. E parte a legislației din țara noastră”.

Ce a mai spus Răzvan Burleanu despre licența PRO: „Dacă ți-ai terminat școala în altă țară, ai o posibilitate de echivalare”

Răzvan Burleanu a lămurit și ce se întâmplă cu antrenorii care și-au obținut licența PRO în altă țară: „Fotbalul e singura Federație care are propriul sistem de licențiere. Modul prin care implementăm acest lucru presupune că ai nevoie de carnet de antrenor la orice curs de licențiere. Dacă ți-ai terminat școala în altă țară, ai o posibilitate de echivalare. Toate țin de legislația națională.

ADVERTISEMENT

Modul prin care implementăm acest lucru presupune că ai nevoie de carnet de antrenor la orice curs de licențiere. Dacă ți-ai terminat școala în altă țară, ai o posibilitate de echivalare. Toate țin de legislația națională”.

Câți antrenori care dețin licența PRO sunt în Rămânia. Care e situația licențelor A, B și C

„Intervenția Federației Române nu se rezumă doar aici. Vedem o schimbare de abordare în ceea ce privește Licența C. Avem 39 de lectori care au capacitatea să implementeze la nivelul Asociațiilor Județene. Cu Licența C antrenezi în fotbalul amator și la nivelul copiilor.

La nivel de Licența A și B avem 24 de lectori pregătiți de UEFA. Continuă programele de licențe cumulate A+B pentru foștii jucătorii. În ceea ce privește Licența Pro vă împărtățășesc ceva: în România sunt 204 posesori în acest moment. Vă împărtășesc și alt proiect. Ne dorim să avem licențe specializate pe categorii de vârstă”.

ADVERTISEMENT