Sport

Mihai Stoichiță, primele declarații după rușinea din Muntenegru: „Nu e prima oară și poate nici ultima oară când vor trăi o astfel de deziluzie”

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, a încercat să găsească niște explicații pentru dezastrul din Muntenegru, la debutul lui Edi Iordănescu într-un meci oficial.
06.06.2022 | 01:59
Mihai Stoichita primele declaratii dupa rusinea din Muntenegru Nu e prima oara si poate nici ultima oara cand vor trai o astfel de deziluzie
Mihai Stoichiță este directorul tehnic al FRF de 5 ani și jumătate. Sursă foto: captură Youtube FRF TV
ADVERTISEMENT

Ionel Ganea i-a atacat pe Mihai Stochiță și pe Burleanu în FANATIK, iar directorul tehnic al FRF a oferit primele declarații după dezastrul din Muntenegru.

Mihai Stochiță, fără explicații după rușinea din Muntenegru: „Nu e prima oară și poate nici ultima oară când vor trăi o astfel de deziluzie”

Mihai Stoichiță și-a găsit cu greu cuvintele după înfrângerea cu Muntenegru, mai ales că „tricolorii” au reușit să câștige ultimul meci împotriva lor: „La modul cum ne-am prezentat, cred că au caracterizat unii în declarațiile date după meci, ne-am prezentat cum ne-am prezentat… așa e la fotbal, poți să o îndrepți de la o zi la alta. Să sperăm că nu vom mai fi atât de vulnerabili.

ADVERTISEMENT

Parcă am fost timorați, dar nu știu de ce. Ultima partidă o câștigasem atunci, n-au jucat nici vedetele lor. În orice caz, am stat de vorbă cu Savicevic după meci și a zis: ‘Să nu te superi, dar am jucat mult mai bine decât voi’. Ce pot să mai comentez?”.

Fostul antrenor consideră că muntenegrenii au fost mult mai motivați să învingă: „Cei pe care i-am întâlnit aseară au fost extrem de devotați, motivați să câștige contra României. Probabil ei nu se așteptau la asta. Am înțeles că au fost niște discuții după meci în care erau și ei surprinși de ce s-a întâmplat”.

ADVERTISEMENT

Mihai Stoichiță descrie atmosfera de înmormântare din sânul naționalei: „E prima oară când văd echipa națională așa”

Mihai Stoichiță a dezvăluit că „tricolorii” sunt cu moralul la pământ înaintea meciului cu Bosnia: „După meci, m-am dus la ei. E prima oară când văd echipa națională așa, foarte triși, capul în jos. Le-am zis: ‘Băi, băieți, orice lucru se poate repara în viață, inclusiv această înfrângere’.

Nu e prima oară și poate nici ultima oară când vor trăi o astfel de deziluzie. Fiind și foarte tineri unii dintre ei, vor juca foarte mult timp. Să dea Dumnezeu să avem multe motive de bucurie, dar trebuie să știm să gestionăm astfel de situații”.

ADVERTISEMENT

Stoichiță a vorbit și despre discursul lui Edi Iordănescu și îndeamnă la unitate: „Cum să-l simt pe Edi? Am înțeles că Edi s-a referit la jucători în primul rând. Toți suntem de vină, nu numai ei. Dacă pornim la un drum în grup, grupul ăla trebuie să fie unit”.

Mihai Stoichiță le răspunde contestatarilor: „Tot am auzit că eu selecționez, eu fac schimbări”

Mihai Stoichiță i-a ironizat pe cei care îl acuză că se implică în selecție și în pregătirea meciurilor: „Tot am auzit că eu selecționez, eu fac schimbări. Nu vreau să vorbesc despre aceste lucruri, astea sunt niște speculații făcute de oameni care au alte interese”.

ADVERTISEMENT

Stoichiță consideră că România mai are jucători talentați și dă exemplul naționalei U19, care s-a calificat însă pentru că este gazda turneului final: „Vreau să le transmit că naționala României nu este ceea ce cred ei, ci este o echipă care își poate reveni oricând. Uite, mergem la Campionatul European U19, deci mai avem jucători care vin din urmă”.

Mihai Stoichiță îi ia apărarea lui Chiricheș: „Dacă trăiam în timpul Revoluției franceze, probabil îi tăiau capul”

Vlad Chiricheș „a îngropat” naționala la Podgorica, însă oficialul FRF îl susține în continuare pe căpitanul României: „Chiricheș a greșit, dar dacă trăiam în timpul Revoluției franceze, probabil îi tăiau capul lui Chiricheș. Ar trebui să îl păstrăm, zic eu, pentru că are potențial să joace în continuare.

Noi am devenit niște extremiști. Cum se întâmplă ceva, suntem niște oameni care tăiem mâini, capete și picioare. Eu nu sunt așa și am să încerc să-i sfătuiesc să își păstreze capul pe umeri, ăsta e cel mai important lucru”. 

România joacă pe 7 iunie în Bosnia și are nevoie neapărat de victorie, însă Mihai Stoichiță nu consideră decisivă această partidă: „Niciun meci nu e decisiv. Normal că meciul ăsta poate să repare multe, să te țină cu speranțe pentru locul superior al acestei grupe. Decisiv pare meciul de la București, când joci cu Muntenegru, trebuie să-i bați neapărat atunci, iar în meciurile din deplasare trebuie să adunăm tot ce putem”, a declarat Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 3,15 este cota pentru „2” la meciul Bosnia și Herțegovina – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT