Fotbal intern

Mihai Stoichiţă putea fi primul în “Primera”. “Îmi luasem şi bilete de avion”

Mihai Stoichiţă, preşedintele Comisiei Tehnice din cadrul FRF, a dezvăluit că ar fi putut deveni primul antrenor român din istoria Primera Division. Cunoscut ca un adevărat "globe-trotter",...
29.09.2017 | 17:58
Mihai Stoichita putea fi primul in Primera Imi luasem si bilete de avion

Mihai Stoichiţă, preşedintele Comisiei Tehnice din cadrul FRF, a dezvăluit că ar fi putut deveni primul antrenor român din istoria Primera Division. Cunoscut ca un adevărat “globe-trotter”, după ce a activat ca tehnician în mai multe campioante din întreaga lume, “Lippi” şi-a făcut un nume mai întâi în fotbalul românesc, fiind secundul lui Dumitru Dumitriu în anii ’90, atunci când Steaua se califica în fiecare sezon în grupele Ligii Campionilor.

Era vremea când actualul preşedinte al Comisiei Tehnice din cadrul FRF umbla peste tot cu ziare şi reviste de fotbal din Occident şi era informat cu toate noutăţile apărute în fotbalul mondial. Mihai Stoichiţă a căpătat mai multă experienţă de-a lungul anilor şi au început să apară oferte dintre cele mai interesante. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi 

Stoichiţă a fost la un pas să ajungă la Rayo Vallecano

Fostul campion cu Steaua, în sezonul 1997-1998 a dezvăluit că putea deveni primul antrenor român din istoria “Primera Division”. Înainte ca Gâlcă şi Contra să le antreneze pe Espanyol, respectiv Getafe, Stoichiţă a avut pe masă o ofertă de la Rayo Vallecano. La ani distanţă de la acel moment, şeful Comisiei Tehnice a vorbit despre oferta pe care a avut-o pe masă de la echipa din Madrid, dar şi despre o discuţie cu Cosmin Contra.

”I-am zis lui Contra cu invidie acum câteva zile că eu ar fi trebuit să fiu primul antrenor român în Spania, acum vreo 10-12 ani. Mi-am luat bilet de avion să mă duc să mă instaleze. O echipă din Madrid… Rayo Vallecano. Era o femeie preşedinte. Şi s-a întâmplat ceva şi nu m-am mai dus. Îmi doream şi eu să ajung la un moment dat în Primera, era visul meu. Asta este, n-a fost să fie”, a dezvăluit Stoichiţă pentru ProSport.