Sport

Mihai Stoichiță, răspuns plin de umor privind situația selecționerului. ”Să nu se răzgândească el și să piardă avionul”

Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, a reconfirmat, ținându-se de glume, că din punctul de vedere al federației Edi Iordănescu rămâne pe banca naționalei.
27.09.2022 | 20:39
Mihai Stoichita raspuns plin de umor privind situatia selectionerului Sa nu se razgandeasca el si sa piarda avionul
Mihai Stoichiță a comentat plin de umor situația selecționerului și spune că din punctul de vedere al FRF Edi Iordănescu rămâne pe banca naționalei.
ADVERTISEMENT

România s-a impus, 4-1, contra Bosniei. Succesul nu i-a asigurat menținerea în eșalonul doi al Ligii Națiunilor, căci Finlanda, cu Antman în zi excelentă, a luat trei puncte în Muntenegru. FRF merge însă, așa cum anunțase încă după meciul de la Helsinki, pe ideea continuității pe banca tehnică. Lucru confirmat și de directorul tehnic Mihai Stoichiță.

”Nu e mingea la noi, mingea e la Edi”, spune Mihai Stoichiță

Înaintea partidei cu Bosnia, de luni, România, cu Edi Iordănescu selecționer, avea o victorie și două remize în opt meciuri. Însă, încă după egalul, 1-1, cu Finlanda, FRF a anunțat că acesta urmează să fie reconfirmat. Indiferent de verdictul din grupă.

ADVERTISEMENT

”Jocul mă mulțumește, e prima dată când vedem o construcție interesantă din partea naționalei, faze frumoase, posesie. Apărarea a fost destul de solidă, cu excepția anumitor momente.

Trebuia să câștigăm, aceasta e concluzia, și oficialii lor au zis la fel. Toată echipa ne-a mulțumit, chiar dacă rămâne supărarea că n-am mai marcat. 

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu va continua la națională! Am tot schimbat antrenori, încercăm să mergem pe continuitate”, spunea, la acel moment, Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF.

O idee pe care a reiterat-o și astăzi, în direct la Liga Digi Sport. Întrebat din nou cu privire la situația selecționerului, Stoichiță a spus că doar o demisie a lui Edi Iordănescu ar duce la o schimbare.

ADVERTISEMENT

“Am mai repetat asta de fiecare dată când am vorbit. Nu e mingea la noi, mingea e la Edi. Eu așa sper, să mergem împreună la tragerea la sorți.

Să nu se răzgândească el și să piardă avionul (n.r. râde)”, a spus, cu umor, directorul tehnic al FRF, la Liga Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Poziție care avea să fie întărită, ulterior, și de președintele FRF, Răzvan Burleanu.

”Propunerea mea este de a continua cu Edi Iordănescu. Noi ca administrație avem misiunea de a oferi sprijin. Am încercat cu fiecare selecționer să îl sprijinim.

Trebuie să susținem performanțele. Acum 30 de ani trebuia să facem asta. Trebuiau să crească jucătorii în condiții mai bune. Urmează vineri o ședință, după care raportul Comisiei Tehnice va fi validat”, a anunțat Burleanu.

ADVERTISEMENT