Fotbal intern

Mihai Stoichiță, sfaturi pentru Florinel Coman: „Nu e o retrogradare a nivelului valoric să mergi unde au jucat Pele și David Beckham”

13.04.2020 | 11:48
Mihai Stoichita sfaturi pentru Florinel Coman Nu e o retrogradare a nivelului valoric sa mergi unde au jucat Pele si David Beckham
ADVERTISEMENT

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, consideră că un transfer în MLS, la Orlando City, nu ar fi un pas înapoi pentru Florinel Coman, datorită dezvoltării fotbalului american din ultimii ani.

Mihai Stoichiță, sfaturi pentru Florinel Coman

Florinel Coman este cel mai bun marcator din Liga 1, cu 11 goluri în 25 de meciuri, iar evoluțiile bune din România au atras atenția americanilor de la Orlando City, care sunt dispuși să plătească 9.000.000 de euro lui Gigi Becali și 1.000.000 salariul anual al jucătorului.

ADVERTISEMENT

Mihai Stoichiță consideră că o eventuală mutare al lui Coman în Statele Unite ale Americii nu ar reprezenta un regres, din punct de vedere fotbalistic, oferind ca principal argument nivelul evoluțiilor lui Alex Mitriță, transferat la New York City în urmă cu un an.

Faptul că te duci în Statele Unite, unde au fost Pele sau David Beckham, nu pare o retrogradare a nivelului valoric. Și Alex Mitriță vine de peste Ocean și își păstrează nivelul, reușește faze precum cea din meciul cu Norvegia, joacă bine.

ADVERTISEMENT

Americanii iau foarte în serios fenomenul acesta, eu am fost în această zonă, în Panama, atunci erau începuturile fotbalului. Ei dacă aplica poate ciudățenii pentru noi în fotbal, le aplică pentru a câștiga în zona economică.

Americanii au participat și la primul Mondial din Uruguay, din 1930, nu putem spune că nu au tradiție în fotbal. La Mondialul din Brazilia au bătut chiar și Anglia, în anii ’50”, a declarat Mihai Stoichiță la TV ProX.

ADVERTISEMENT

„Nu știam de ședința LPF”

Mihai Stoichiță dezvăluie că Federația Română de Fotbal nu a fost informată despre ședința organizată de Liga Profesionistă cu membrii celor 14 cluburi din prima divizie, care are scopul de a stabili momentul reluării fotbalului.

Nu știam de ședința organizată de LPF cu cele 14 cluburi, nu știu ce au pe agenda de lucru. Oricum nu este un obicei al Ligii să ne invite la ședințele lor, chiar dacă în ședințele ei au mereu un reprezentant, pe Gino Iorgulescu, dar care, din câte știu, nu este în țară.

ADVERTISEMENT

Federația gestionează, în momentul ăsta, cum se poate mai bine. Se încearcă o ameliorare a șocului economic produs de coronavirus, probabil că și Liga se va gândi la problemele acestea.

Dacă Gino nu e la conducerea acestei ședințe, sper totuși să fie extrem de atent la ce inițiative au cei de acolo la ședință, echilibrul trebuie să fie primordial în deciziile pe care le vor lua.

Aici nu este vorba doar despre Liga 1, este vorba despre salvarea tuturor zonelor din fotbalul românesc”, susține Mihai Stoichiță.

ADVERTISEMENT