Sport

Mihai Stoichiță șochează după ce FRF l-a reconfirmat pe selecționer: „Edi nu s-a adaptat la nivelul fotbalul românesc!”

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, șochează la scurt timp după ce FRF l-a reconfimat pe Edi Iordănescu în poziția de selecționer.
17.06.2022 | 19:40
Mihai Stoichita socheaza dupa ce FRF la reconfirmat pe selectioner Edi nu sa adaptat la nivelul fotbalul romanesc
Mihai Stoichiță șochează după ce FRF l-a reconfirmat pe selecționer. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Mihai Stoichiță a vorbit despre națională și a declarat că Edi Iordănescu nu s-a adapatat la nivelul fotbalului din țara noastră, deși în afară de o aventură în Bulgaria, la CSKA Sofia, actualul selecționer al „tricolorilor” a antrenat doar în prima ligă din România.

Mihai Stoichiță șochează după ce FRF l-a reconfirmat pe selecționer

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, este de părere că Edi Iordănescu nu s-a adaptat la nivelul fotbalului românesc:

ADVERTISEMENT

Din păcate ați văzut și dumneavoastră și concluziile trase din discuțiile cu președintele FRF și Edi Iordănescu. A fost un sumar al discuțiilor pe care le-am avut și urmează ca în perioada următoare ca antrenorul echipei naționale să ia decizii importante. 

Ne vom mai întâlni odată și vom vedea ce ne va propune Edi și vom vedea ce trebuie să facem în viitor. Sper sa nu mai fie accidente și să pierdem cu echipe slabe, scuza unui accident nu mai există, pentru că eu nu am mai pomenit nici la șoferie să faci zilnic accidente.

ADVERTISEMENT

Trebuie să fie un pic altfel la nivel de selecționer. Edi nu s-a adaptat la nivelul fotbalului românesc”.

„Deciziile lui vor fi luate în cadrul comisiei tehnice si vom incerca sa nu aruncam toata vina pe cineva, ci să ne asumăm deciziile.

ADVERTISEMENT

Eu nu arunc cu noroi în oameni, dar trebuie sa recunoaștem că acum 20 sau 25 de ani, jucătorii care trbuiau sa fie ingrijiti si sa aibe conditii foarte bune, au fost tratați diferit, iar jucatorii se formează în timp. Trebuie sa așteptăm un nivel mai bun al unei federații care a dat semne că putem crește mai bine”, a mai spus Mihai Stoichiță, la Sport Total FM.

La finalul meciului din Giulești cu Muntenegru, scor 0-3, Mihai Stoichiță oferea o primă reacție în exclusivitate pentru FANATIK, în care muta rezultatul umilitor pe umerii selecționerului.

ADVERTISEMENT

„Edi are parte de toată încrederea noastră!”

În ziua în care FRF l-a reconfirmat pe Edi Iordănescu pe postul de selecționer al României, pe site-ul oficial al Federației Române de Fotbal au fost postate declarațiile președintelui Răzvan Burleanu și ale lui Mihai Stoichiță.

Atunci, Mihai Stoichiță a spus că Edi Iordănescu va primit tot sprijinul de care are nevoie și că nu se va mai interveni la nivelul băncii tehnice:

„Suntem într-un moment greu pentru fotbalul românesc. Putem spune că nu mai este vorba de un accident. Am schimbat selecționerii, însă rezultatele nu sunt mai bune, ba din contră, aș putea spune. De data aceasta nu vom mai interveni la nivelul băncii tehnice.

E momentul să privim adevărul, chiar dacă nu ne place, și să luăm niște decizii tehnice ferme! Vom analiza bine această perioadă FIFA, una mai lungă decât de obicei, cu patru meciuri. Considerăm că ar trebui să fie o onoare să reprezinți o țară întreagă pentru oricine!”.

„Edward Iordănescu are parte de toată încrederea noastră și are misiunea de a reclădi Echipa Națională. Îi vom oferi tot sprijinul!”, a transmis și Mihai Stoichiță.

„În primul rând, dându-i credit în continuare lui Edi, înseamnă că trebuie să propună lucruri comisiei tehnice, indiferent de cum sunt, dacă sunt dureroase sau cum or fi. V-am spus, obișnuiți-vă cu aceste nume, pentru că ei vor fi. Pot să mai apară jucători tineri de la U21, pot să mai și dispară din ei, e după cum va stabili selecționerul. 

Nu e chiar așa, era vorba despre o analiză făcută de Comisia Tehnică. Merită să meargă mai departe chiar dacă nu a avut rezultate? La asta ne raportăm și din ce l-am văzut pe Edi perioada asta, am văzut că e un bun profesionist.

Modul în care se comportă, modul în care face echipa pentru meci, modul în care face antrenamentele… sunt multe lucruri care se strâng”, a mai spus Mihai Stoichiță, la TV DigiSport.

ADVERTISEMENT