Fotbal intern

Mihai Teja, debut ratat la FCSB! Plusurile și minusurile echipei în meciul cu Dunărea Călărași

Mihai Teja debut ratat la FCSB Plusurile si minusurile echipei in meciul cu Dunarea Calarasi

Antrenorul FCSB, Mihai Teja, a debutat într-un meci oficial pe banca tehnică a roș-albaștrilor, în etapa a 22-a a Ligii 1 Betano. Vicecampioana României a întâlnit Dunărea Călărași, într-o partidă care, pe hârtie, ar fi trebuit să aducă victoria celor de la FCSB. Cu toate acestea, echipa nou-promovată, care a adus 16 jucători în această iarnă, a reușit să țină piept elevilor lui Teja, iar tabela a arătat la final scorul de 1-1. FANATIK vă propune o analiză cu privire la jocul FCSB: care au fost jucătorii care au impresionant și ce n-a mers în jocul formației roș-albastre.

„Încerc să văd dacă mai pot să fac fotbal în România. Dacă nu, atunci mă retrag şi la revedere. Nu mă interesează ce a folosit Mihai Teja, nu mă bag. Cum să joci cu Rusescu? Eu îl scoteam pe Coman şi nu pe Tănase dacă mă băgam la echipă. La campionat CFR se bate cu Craiova. Pe mine nu mă mai întrebaţi de campionat. Eu vreau să mă bat la campionat, dar cu cine? Cu Planici care dă pe lângă balon? Cu Bălgrădean… a scăpat mingea în poartă. Cum să iau campionatul că ăla de a venit din Italia? Cu Stoian ăla… Nu ai cum să iei campionatul aşa”, a fost reacția virulentă a lui Gigi Becali, la finalul partidei.

Apărarea lui FCSB, vraiște la debutul lui Mihai Teja

Chiar dacă a adus întăriri în compartimentul median, dar și în atac, călcâiul lui Ahile la FCSB pare a fi în continuare apărarea, chiar și în mandatul lui Teja. Roș-albaștrii i-au avut în primul 11, în apărare, pe Romario Benzar, Bogdan Planic, Lucian Filip și Junior Morais. Cei doi fundași laterali au avut prestații decente cu Dunărea Călărași, în special Romario Benzar, dar fundașii centrali au fost foarte nesiguri. Căpitanul FCSB a părut lent și în multe momente nesigur, în timp ce Lucian Filip și-a arătat și el limitele în postura de fundaș central. De altfel, cuplul Planic-Filip a fost hăituit tot meciul de atacantul Ndiaye Mediop, cel care l-a driblat și la faza golului pe Planic.

Cristian Bălgrădean, gafă monumentală la debutul lui Teja pe banca FCSB

Unul dintre puținele punctele tari ale apărării FCSB în acest sezon, portarul Cristian Bălgrădean, a fost și el erou negativ pentru roș-albaștri în partida de la Călărași. „Pufi” a avut mai multe degajări defectuoase, nu a oferit siguranță colegilor săi și a comis un fault spre finalul meciului când l-a lovit în spate pe Dobrosavlevici, nesancționat de arbitrul Hațegan. Cel mai important însă, Bălgrădean a scăpat mingea în ațe la golul lui Mediop. Asta chiar dacă atacantul african a trimis un șut destul de anemic.

Mijlocașii defensivi nu au dat randament

Mihai Teja a fost forțat de împrejurări, cu Pintilii și Ovidiu Popescu accidentat, dar și cu Zlatinski exilat de la club, să joace la mijloc în fața fundașilor centrali cu cuplul Dragoș Nedelcu – Adrian Stoian. În amicale, acesta a fost unul dintre punctele forte ale FCSB. Însă, în primul meci oficial, cuplul Stoian-Nedelcu a dezamăgit crunt. Tânărul fotbalist sosit de la Viitorul a dat multe pase în out sau la adversar, în timp ce Stoian a riscat și a greșit mult în prima parte a meciului. De altfel, antrenorul Teja a și dat cu o sticla de pământ în minutul 22, când Stoian a ratat pentru a treia oară o pasă simplă. Jucătorul adus de la Crotone avea să fie schimbat în minutul 50 cu cealaltă achiziție de la mijlocul FCSB în această iarnă, Florentin Matei.

Mihai Teja și Adrian Stoian

Mijlocașii ofensivi, singurul plus al lui Teja contra Dunării

Introducerea lui Matei a fost dublată de intrarea lui Olimpiu Moruțan în locul lui Raul Rusescu, în minutul 58. După această mutare, Florin Tănase a trecut vârf fals iar în spatele său au existat numeroși mijlocași ofensivi care efectiv se călcau pe picioare. E vorba de Moruțan, Man, Matei și Coman. Înghesuiala a rămas și după introducerea lui Harlem Gnohere în locul decarului. „Bizonul”, nerefăcut complet după accidentările suferite, a reușit să fixeze apărarea adversă și a avut mai multe ocazii în puținele minute jucate decât a avut Raul Rusescu în aproape o oră de joc! Cât despre mijlocașii ofensivi, aceștia au fost singurii titulari care au oferit totuși prestații decente.

Astfel, Dennis Man a reușit un gol superb și, chiar dacă s-a „tăiat” după ce a înscris, a revenit pe finalul meciului și a fost singurul care a pus în gardă apărarea Dunării Călărași. Florinel Coman a reușit și el mai multe driblinguri și i-a scos lui Dennis Man o pasă excelentă, ratată de fotbalistul FCSB, la începutul reprizei secunde. Florin Tănase a încercat mult, dar mai degrabă s-a zbătut în gol.

Dennis Man, cel mai bun jucător al FCSB la partida cu Dunărea Călărași

În loc de concluzii

Așadar, nu a fost deloc un meci de vis pentru Mihai Teja, la debutul său pe banca FCSB. Antrenorul roș-albaștrilor a încercat un joc combinativ, rapid, dar a fost trădat de mijlocașii săi care trebuiau să îi coordoneze jocul, în special de Adrian Stoian. Mai mult, apărarea vicecampioanei a clacat serios și doar lipsa de inspirație a atacanților Dunării Călărași pe contraatac a făcut ca FCSB să ia un punct după meciul contra trupei lui Alexa.

Că veni vorba de antrenorul Dunării, acesta s-a arătat inspirat în așezarea în defensivă. Așezarea 5-3-2 propusă de echipa lui Alexa a pus mari probleme pe construcția FCSB, în special datorită pressingului de multe ori foarte avansat. Mai mult, tehnicianul Dunării a făcut și schimbări inspirate, în special introducerea lui Gabriel Simion, jucător adus sub formă de împrumut chiar de la FCSB. Tănârul de 20 de ani i-a luat locul lui Alex Bourceanu în minutul 60, veteranul român având un cartonaș galben după o intervenție riscantă la Dragoș Nedelcu în prima repriză.

După acest egal, FCSB riscă să piardă contactul cu CFR Cluj. Etapa viitoare, elevii lui Mihai Teja vor întâlni luni, 11 februarie, pe FC Hermannstadt, una dintre revelațiile acestui sezon.