Fotbal intern

Mihai Teja, demis de la FCSB! Mircea Rednic reacție exclusivă pentru Fanatik: ”Nu trebuia să plece de la Mediaș, era pățit de la Dinamo”

13.05.2019 | 14:32
Mihai Teja demis de la FCSB Mircea Rednic reactie exclusiva pentru Fanatik Nu trebuia sa plece de la Medias era patit de la Dinamo

Antrenorul echipei Dinamo București, Mircea Rednic, a oferit o declarație în exclusivitate pentru FANATIK după demiterea tehnicianului Mihai Teja de la FCSB. Luni dimineață, după ce ”roș-albaștri” au ratat câștigarea titlului în Liga 1 Betano, finanțatorul Gigi Becali a anunțat pentru FANATIK că antrenorul adus în această iarnă în locul lui Nicolae Dică nu va mai rămâne și în sezonul viitor.

Mircea Rednic a comentat demiterea lui Mihai Teja de la FCSB!: ”Poate era mai bine să rămână la Mediaș”

”Îmi pare rău pentru Mihai. E păcat pentru el și nu ar fi trebuit probabil să plece de la Mediaș. Zici că Steaua și Dinamo nu se refuză, dar uite că se poate întâmpla o situație ca asta. El mai era pățit la Dinamo și poate că dacă rămânea la Gaz Metan ar fi fost altceva. Ar fi fost o performanță importantă dacă ajungea în play-off, așa… Sper să aiba puterea și tăria să treacă peste acest moment și să o ia de la capăt în altă parte”, a spus Mircea Rednic pentru FANATIK despre demiterea lui Mihai Teja de la FCSB.

Mihai Teja, în vârstă de 40 de ani, a fost numit pe banca tehnică a formației FCSB la 27 decembrie 2018, imediat după ce Gigi Becali a decis să-l demită pe Nicolae Dică. La conferința de presă de prezentare, omul de afaceri anunța că nu se va băga peste antrenor timp de șase luni, dar i-a stabilit ca obiectiv câștigarea titlului în Liga 1 Betano. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, Teja își face bagajele după 14 meciuri, perioadă în care echipa a bifat 8 victorii, 5 remize și o înfrângere. El va mai sta pe bancă și în ultima etapă a play-off-ului, împotriva campioanei CFR Cluj.

Mihai Teja și Mircea Rednic pe banca tehnică a echipei Petrolul Ploiești
Mihai Teja și Mircea Rednic pe banca tehnică a echipei Petrolul Ploiești

Mihai Teja, demis după doar 5 meciuri de la Dinamo

La începutul carierei sale de antrenor, Mihai Teja a trecut și pe la marea rivală a celor de la FCSB, Dinamo București. Tehnicianul a fost adus pe banca tehnică a ”câinilor” de Daniel Stanciu, dar nu a rezistat decât două luni, iar despre acest episod a amintit Mircea Rednic în declarația făcută pentru FANATIK despre demiterea antrenorului de la FCSB.

Mihai Teja a fost la Dinamo în perioada 7 ianuarie – 12 martie 2015, a stat pe banca tehnică doar în cinci partide și a înregistrat două victorii și trei înfrângeri. El a debutat cu o înfrânger eîn deplasare cu Pandurii Târgu Jiu, în prima manșă a semifinalelor Cupei României, iar apoi au urmat două victorii în campionat cu Oțelul Galați și Universitatea Cluj. După ce a pierdut în campionat cu ASA Târgu Mureș, Teja a ratat și calificarea în finala Cupei după un nou eșec cu Pandurii. Această ratare i-a fost fatală și a fost demis de conducătorii lui Dinamo.

Teja, magicianul de la Gaz Metan

Pentru a semna în iarnă cu FCSB, Mihai Teja a lăsat formația Gaz Metan Mediaș, care în acel moment se lupta cu șanse pentru un loc în play-off. Tehnicianul a fost extrem de apreciat pentru jocul pe care l-au arătat medieșenii în toamna anului trecut, iar acest lucru i-a atras atenția și lui Gigi Becali. Deși oficialii de la Gaz Metan ar fi dorit să continue cu Teja, acesta a decis că oportunitatea de a pregăti o formație de nivelul FCSB-ului nu se poate rata și și-a făcut bagajele pentru a veni în Capitală.

Mutarea nu s-a dovedit a fi una inspirată, deoarece FCSB a ratat titlul de campioană în dauna rivalilor de la CFR Cluj, iar acest lucru a dus la demiterea lui Mihai Teja. Finanțatorul Gigi Becali a făcut anunțul luni dimineață în exclusivitate pentru FANATIK, deși cu doar trei zile în urmă tehnicianul declara că își dorește să rămână și în sezonul viitor.