Fotbal intern

Mihai Teja, la un pas să fie dat afară de Gigi Becali din cauza lui Dennis Man! Cum a scăpat antrenorul FCSB. EXCLUSIV

04.05.2019 | 22:50
Mihai Teja la un pas sa fie dat afara de Gigi Becali din cauza lui Dennis Man Cum a scapat antrenorul FCSB EXCLUSIV

Imaginea antrenorului FCSB în ochii patronului se schimbă cu o viteză halucinantă. FANATIK a aflat un episod incredibil petrecut înaintea meciului cu Chiajna din sezonul regulat. A fost prima ruptură dintre tehnician și șeful său. Mihai Teja, la un pas să fie dat afară de Gigi Becali din cauza lui Dennis Man. Ce l-a înfuriat pe Becali atât de tare încât l-a avertizat pe Teja că este singura abatere pe care i-o permite.

Mihai Teja, la un pas să fie dat afară de Gigi Becali din cauza lui Dennis Man! A vrut să fie “zmeu”, dar a fost potolit instant

Relația dintre Mihai Teja și Gigi Becali este una foarte sudată prin prisma faptului că amândoi provin din familii de machedoni. În fapt, chiar prin această filieră aromână a fost numit Teja în locul lui Nicolae Dică. Respectul pe care Becali îl poartă familiei antrenorului a determinat și un comportament oarecum prudent al afaceristului. Cu toate acestea, între cei doi au existat și neînțelegeri, iar FANATIK a aflat un episod petrecut chiar la startul mandatului lui Teja.

Conform surselor noastre, tehnicianul a încercat să își obțină “independența” în fața lui Gigi Becali înaintea meciului cu Concordia Chiajna, din sezonul regulat. Teja nu a fost mulțumit pe deplin de modul în care Dennis Man s-a pregătit înaintea acestui joc și a dorit să îl țină rezervă. Când a auzit, Becali i-a transmis lui Teja că Man nu iese din echipă. Când a văzut că antrenorul este reticent, patronul a mers mai departe și l-a avertizat pe acesta că este prima și ultima oară când acceptă să îl înfrunte și că, dacă nu va respecta cuvântul său, este liber să plece. Ulterior, internaționalul U21 a fost titular în meciul cu Chiajna, încheiat la egalitate, 0-0. A fost momentul în care Teja a înțeles că nu își va putea impune ideile în fața lui Becali, fapt ce a condus apoi la o distanțare a vestiarului față de el.

Dennis Man după o ratare în meciul cu Concordia Chiajna
Dennis Man a jucat în meciul împotriva celor de la Concordia Chiajna, deși tehnicianul Mihai Teja avea altceva în plan. Sursa foto: Hepta.ro

Drumul de la “nu avem antrenor” la “Teja va fi ca Allegri la Juventus”

Stilul inconstant al lui Gigi Becali este foarte cunoscut, iar situația lui Mihai Teja nu este deloc diferită din această perspectivă. Becali a intervenit peste antrenor înaintea meciului cu Viitorul, iar apoi l-a făcut praf. Patronul FCSB a decis că Raul Rusescu nu are ce să caute în echipa de start, iar la final a aruncat vina pe Teja pentru că formația roș-albastră nu a scos decât un rezultat de egalitate.

“Nu ştiu ce se întâmplă. Am vorbit şi cu Meme. Ce se întâmplă că stau pe teren? O să trimit un specialist să-mi spună de ce nu mai are echipa deloc atitudine. CFR n-are valoare, dar e pe primul loc doar din atitudine. Noi măcar avem jucători valoroşi, nu ştiu ce nu avem, probabil antrenor. De Mangia vorbim doar dacă Mihai alege să plece. Teja va pleca de la FCSB doar atunci când va dori el”, a tunat Gigi Becali.

În urmă cu doar câteva zile, însă, discursul lui Becali s-a schimbat radical. Patronul FCSB a vorbit despre formarea unei echipe invincibile, asemănătoare cu Juventus Torino, iar Teja a devenit un posibil “Allegri de FCSB”.

“O să fac un Juventus al României. Asta vreau să fac! Nu prea văd cine poate să fie Napoli. Poate Craiova. Rotaru are bani, e deștept și ambițios. Poate Craiova să fie Napoli. Contează foarte mult antrenorul, dar contează și banii. Nu vedeți ce a făcut Gică Hagi? Dar el nu are bani. Teja va fi Allegri de Romania. Nu merită Teja asta? Stai să vedem, poate ia și campionatul”, a afirmat finanțatorul.

Reacția lui Mihai Teja nu s-a lăsat așteptată prea mult, iar tehnicianul a sugerat că planurile lui Becali ar trebui să vină la pachet cu mai multă liniște pentru el, dar și mai multă răbdare față de jucători.

“Domnul Becali, dacă a spus că dorește să facă un Juventus de România, înseamnă că va avea și răbdare. S-a referit că face o echipă care va câștiga 8 titluri la rând. Nu am vorbit deocamdată cu Becali despre strategia din sezonul viitor”, a declarat Mihai Teja.