Fotbal intern

Mihai Teja, pe urmele lui Nicolae Dică? Asemănarea dintre ultimii doi tehnicieni ai FCSB

26.02.2019 | 16:31
Mihai Teja pe urmele lui Nicolae Dica Asemanarea dintre ultimii doi tehnicieni ai FCSB
ADVERTISEMENT

Nicolae Dică a fost demis de pe banca FCSB după înfrângerea suferită pe Arena Națională în fața lui CFR Cluj, scor 0-2, în etapa a 2-1 a Ligii 1 Betano. Antrenorul FCSB a fost înlocuit cu tehnicianul lui Gaz Metan Mediaș, Mihai Teja. Fostul secund al lui Mircea Rednic a avut promisă din partea patronului Gigi Becali o perioadă de 6 luni în care acesta nu se va băga peste Teja.

Cu toate acestea, Gigi Becali nu s-a ținut în niciun caz de promisiune. Patronul a început să îi dea ordine lui Teja încă după meciul de debut al FCSB, în compania celor de la Dunărea Călărași. Astfel, au fost unii jucători care au fost maziliți încă după primul meci, alții propuși în primul 11 care au apărut în echipă la duelul cu FC Hermannstadt. Scenariul s-a repetat de atunci și după partida cu sibienii, dar și după meciul contra celor de la Concordia Chiajna.

ADVERTISEMENT
Nicolae Dică a fost antrenorul FCSB, în perioada iunie 2017 – decembrie 2018

Mihai Teja, schimbări la pauză în stilul lui Nicolae Dică

Ce a atras atenția în mod deosebit a fost faptul că noul tehnician al FCSB operează schimbări la pauza meciului, la fel ca Nicolae Dică. Astfel, Mihai Teja l-a băgat pe Bogdan Planic în locul lui Mihai Pintilii la pauza meciului cu Hermannstadt, l-a schimbat pe Florentin Matei la pauză, fiind înlocuit cu Olimpiu Moruțan și apoi, în minutul 46 al partidei cu U Craiova l-a introdus pe același Florentin Matei în locul lui Florinel Coman. Astfel, aceste mutări au alimentat zvonurile privind „intervenționismul” lui Gigi Becali. Mai ales că patronul FCSB l-a demis pe Nicolae Dică tocmai pentru că a „murit” pe mâna lui în partida cu CFR Cluj, când a ales să facă mai multe schimbări cu care patronul FCSB nu a fost de acord. Cu toate acestea, Gigi Becali se jură că nu el este cel care dictează schimbările la roș-albaștri.

Mihai Teja a antrenat 4 meciuri pe banca FCSB
Mihai Teja a antrenat 4 meciuri pe banca FCSB

Schimbările lui Mihai Teja nu sunt dictate de Gigi Becali

„Nu mă mai bag la schimbări. Pe Coman l-am luat pentru bani. Aveam încredere în el pentru că știam că are tupeu, dar aseară… El s-a ascuns de joc. Eu simt jucătorii care fug de joc, care se ascund să nu primească mingea. Dacă vrei să joci la echipe mari, trebuie să joci mereu constant”, a spus Gigi Becali, despre faptul că Florinel Coman a fost trecut pe bancă la pauza meciului cu Craiova.

ADVERTISEMENT

Surse din anturajul staff-ului tehnic au spus pentru FANATIK că Mihai Teja are într-adevăr libertatea de a-și alege primul 11, iar toate deciziile pe care le-a luat până acum nu au venit la presiunea patronului, ci la nemulțumirea antrenorului FCSB privind jocul de posesie pe care a susținut că vrea să îl pună în practică la FCSB. Cu toate acestea, din cele trei schimbări făcute de Teja la pauză, doar cea a lui Florinel Coman vine în urma unei decizii tactice. Matei a fost schimbat la pauza meciului cu Chiajna din cauza unor probleme fizice, în timp ce Mihai Pintilii a intrat pe gazon treptat, după accidentarea suferită în toamnă. Căpitanul FCSB a jucat 45 de minute cu Hermannstadt, 70 de minute cu Chiajna și 79 cu U Craiova, partidă în care a dat și pasa decisivă la golul lui Lucian Filip.

Așadar, rămâne să vedem dacă Mihai Teja va păstra practica privind schimbările la pauză și de acum încolo. Deocamdată, după victoria cu U Craiova, noul tehnician al lui FCSB a primit o adevărată gură de oxigen.

ADVERTISEMENT