Sport

Mihai Teja a cauzat depunctarea drastică a lui Gaz Metan și susține Dinamo în lupta la retrogradare: „Sper să se salveze!”

Dinamo luptă să evite prima retrogradare din istoria clubului și este susținută de un fost antrenor al lui Gaz Metan Mediaș, echipă rivală cu roș-albii în îndeplinirea obiectivului.
23.02.2022 | 16:50
Mihai Teja a cauzat depunctarea drastica a lui Gaz Metan si sustine Dinamo in lupta la retrogradare Sper sa se salveze
ADVERTISEMENT

Dinamo are un nou meci greu în tentativa de a se salva de la retrogradare. În etapa a 28-a din Casa Pariurilor Liga 1, roș-albii au derby cu Rapid, sâmbătă 26 februarie, de la ora 20:30.

Situația din clasament este extrem de dificilă pentru echipa lui Flavius Stoican, care nu a obținut decât patru victorii în acest campionat. „Câinii roșii” primesc o mână de ajutor din partea lui Mihai Teja. Din cauza fostului antrenor de la Gaz Metan, Comisia de Disciplină a FRF îi a decpuncta iar pe medieșeni, urmând ca cele două echipe să facă rocada în clasament.

ADVERTISEMENT

Gaz Metan va rămâne fără alte șase puncte după ce nu a plătit datorita de 70 de mii de euro către Teja și staff-ul său. Acum, Dinamo va trece pe locul 14, cu 16 puncte, la egalitate cu medieșenii, care vor coborî pe 15, prima poziție direct retrogradabilă.

Un fost antrenor al unei rivale la retrogradare îi ține pumnii strânși lui Dinamo: „Campionatul ar fi mult mai sărac”

În debutul acestui sezon, medieșenii, care sunt într-o situație ingrată din cauza banilor, au fost antrenați timp de opt etape de către Mihai Teja. Cu toate acestea, antrenorul în vârstă de 43 de ani deplânge mai degrabă soarta lui Dinamo și speră ca roș-albii să rămână în Liga 1.

ADVERTISEMENT

„E situație grea la Dinamo. Eu m-aș bucura mult ca Dinamo să treacă peste acest moment. E un club emblematic în România, este un brand, are în spate o istorie foarte frumoasă, performanțe importante. Este un club puternic. A realizat ceva de-a lungul anilor.

Sper să-și revină și să arate din punct de vedere sportiv că poate în continuare să fie în Liga 1 și să încerce să ajungă din nou la un nivel pe care l-a arătat până acum.

ADVERTISEMENT

(n.r. dacă ar veni la Dinamo în locul lui Flavius Stoican) E greu să vorbești despre ceva ce ar fi ipotetic. Clar că sunt frământări, greutăți, deocamdată nu se știe ce se întâmplă, e insolvență, nu știm cine dă banii la Dinamo până la urmă.

Sper anul acesta să se salveze de la retrogradare, iar în viitor să creeze o echipă competitivă, cu anumiți sponsori. Dinamo are capacitatea de a atrage mai mulți sponsori datorită numelui și să se creeze din nou, în timp, formația puternică care a fost acum 15-20 de ani.

ADVERTISEMENT

Fără Dinamo campionatul ar fi mult mai sărac. Îmi doresc ca Dinamo să rămână în Liga 1, dar totul să se facă numai din punct de vedere sportiv. Să creeze o echipă puternică astfel încât să arate pe teren că merită lucrul acesta și în anii viitori să fie la un alt nivel numai datorită jocului prestat și al rezultatelor”, a declarat Mihai Teja la Realitatea Sportivă.

De-a lungul carierei, Teja a fost antrenor principal și în Ștefan cel Mare, între 7 ianuarie şi 12 martie 2015, perioadă în care a condus echipa la cinci partide.

Flavius Stoican l-a pierdut pe Ricardo Grigore

Pentru a se pregăti cât mai bine pentru derby-ul cu Rapid, Dinamo a susținut un meci amical, la Buftea, în compania celor de la Viitorul Cluj. Partida i-a oferit însă și vești proaste lui Flavius Stoican, care l-a pierdut pe Ricardo Grigore.

FANATIK a anunțat în exclusivitate că fundașul în vârstă de 22 de ani a ieșit accidentat în finalul primei reprize, după ce a suferit o entorsă la gleznă și va lipsi din echipă în perioada imediat următoare.

ADVERTISEMENT