Fotbal intern

Mihai Teja se poate răzbuna din nou pe Dinamo. Palmares excelent pentru tehnician împotriva fostei echipe

20.11.2020 | 09:07
Mihai Teja se poate razbuna din nou pe Dinamo Palmares excelent pentru tehnician impotriva fostei echipe
ADVERTISEMENT

Dinamo dă piept cu FC Voluntari în etapa a 11-a a Ligii 1, iar antrenorul oaspeților este Mihai Teja, cel care are un palmares excelent împotriva fostei sale echipe.

Mihai Teja a antrenat-o pe Dinamo din 6 ianuarie 2015 până pe 12 martie, în același an, iar aventura fostului secund al lui Mircea Rednic în „Groapă” nu a fost tocmai un succes.

ADVERTISEMENT

De când a fost demis de Ionuț Negoiță, Teja a căutat să se răzbune pe Dinamo și are un palmares excelent împotriva „câinilor”, iar în condițiile actuale are șanse bune să obțină o nouă victorie.

Mandat scurt pentru Mihai Teja la Dinamo. Planuri mari, răbdare puțină

Finalul anului 2014 a fost unul extrem de agitat la Dinamo. „Câinii roșii” se despărțeau în finalul lunii noiembrie de Flavius Stoican și îl numeau pe Ionel Dănciulescu în rolul de interimar. „Corbul” nu avea să stea prea mult pe banca alb-roșiilor, iar Ionuț Negoiță se replia rapid numindu-l pe Daniel Stanciu președinte și pe Mihai Teja antrenor principal.

ADVERTISEMENT

Pe atunci în vârstă de 36 de ani, Mihai Teja venea în „Groapă” din postura de fost selecționer al naționalei U21, pentru care lucrase însă doar o lună înainte de a demisiona pentru a o prelua pe Dinamo. Încântat de noul său job, dar și de modul în care se mișcau lucrurile în Ștefan cel Mare, Teja își propunea să facă performanță la clubul pentru care activase și ca antrenor secund, în sezonul 2006-2007.

Aceea a fost, de altfel, ultima stagiune pe care fanii dinamoviști și-o amintesc cu drag. Echipa lor îl avea pe Mircea Rednic în postura de antrenor principal și cucerea pentru ultima oară titlul de campioană în Liga 1. Cu oameni precum Moți, Radu Ștefan, Niculescu sau Dănciulescu în primul 11, „câinii” dominau total competiția internă și reușeau să lege nu mai puțin de 13 victorii consecutive în startul sezonului. Secundul lui Rednic era Teja, cel care pleca în vara lui 2007 la FCSB, pentru a lucra ca secund al lui Gheorghe Hagi.

ADVERTISEMENT

Revenit după opt ani în Ștefan cel Mare, Teja avea planuri mari și se bucura de venirile unor jucători extrem de bine cotați, precum Marius Niculae, Nicolae Grigore, Marian Cristescu, Andrei Marc, Gicu Grozav, Gordan Bunoza, Hatem Elhamed sau Ricardo Machado. Teja a câștigat primele două meciuri din Liga 1, contra Oțelului Galați (1-0, în deplasare) și lui U Cluj (3-0 pe teren propriu), însă a pierdut apoi la Târgu Mureș și a fost eliminat și din Cupa Ligii după două înfrângeri cu Pandurii Târgu Jiu. Suficient pentru a fi demis și înlocuit cu Flavius Stoican. Așadar, mandatul de principal al lui Mihai Teja la Dinamo a durat doar cinci meciuri!

„Dragoste cu sila nu se poate face. Am înţeles că nu sunt dorit, era normal să fiu de acord cu rezilierea contractului. Nu sunt genul care să stea unde nu este dorit. Nu ştiu cine nu mă doreşte”, spunea Teja după demitere, conform Digisport.

ADVERTISEMENT

Răzbunări crunte după ce a fost dat afară. Anul trecut, Teja i-a scos pe „câini” din play-off

Palmaresul lui Mihai Teja în meciurile contra lui Dinamo, după ce a fost îndepărtat de la conducerea tehnică a „câinilor” este unul de invidiat. Antrenorul de la FC Voluntari a dat de șapte ori piept cu fosta sa echipă și a câștigat patru întâlniri. Dinamo l-a învins de două ori, iar un meci s-a terminat la egalitate.

Din postura de antrenor al ilfovenilor, Teja a jucat deja trei meciuri împotriva fostei echipe și a câștigat două. Cea mai importantă victorie a fost cea din data de 9 februarie 2020, atunci când, antrenați de Dușan Uhrin Jr., „câinii” pierdeau cu 1-2 la Voluntari, deși deschiseseră scorul prin Sorescu.

Oamenii lui Teja reușeau să întoarcă scorul după pauză, prin golurile lui Cătălin Țîră și Alexandru Tudorie, iar înfrângerea se dovedea a fi una extrem de importantă pentru Dinamo, care pierdea aproape orice șansă de a mai ajunge pe locurile de play-off.

„Câinii” aveau să termine sezonul regulat pe loc de play-out și ajungeau chiar să lupte pentru evitarea retrogradării. Dinamo a terminat sezonul pe locul 13 din 14 echipe, având însă cinci meciuri nedisputate ca urmare a focarului de coronavirus care a apărut la club la jumătatea play-out-ului. FRF și LPF au decis să nu le mai dea dreptul „câinilor” să dispute meciurile restante și au mărit numărul echipelor din Liga 1 la 16, astfel că nimeni nu a mai retrogradat.

În play-out, Dinamo a apucat totuși să joace ambele meciuri contra „voluntarilor” lui Teja. În tur, infolvenii câștigau cu 1-0 în „Groapă”, în vreme ce meciul retur a adus o victorie cu 2-1 a dinamoviștilor, la redebutul lui Gigi Mulțescu pe banca alb-roșiilor.

Meciul din etapa a 11-a a noului sezon din Liga 1 o găsește pe FC Voluntari pe locul 10, la doar trei puncte de locurile de play-off. Aceste puncte ar putea fi câștigate chiar contra lui Dinamo, club aflat într-o situație absolut dezastruoasă. Cu un antrenor care și-a exprimat în mod clar dorința de a se despărți de club, jucători disperați să părăsească echipa și o conducere impotentă din punct de vedere financiar, „câinii” și acum tot penultimii în Liga 1 și amenințarea falimentului este tot mai puternică în Ștefan cel Mare.

  • 5 meciuri a stat Mihai Teja ca „principal” pe banca lui Dinamo
  • A câștigat două și a înregistrat trei înfrângeri
  • De 8 ori s-au înfruntat Dinamo și Teja după despărțire
  • Antrenorul și-a învins de 4 ori fosta echipă, cu Gaz Metan, Poli Iași și FC Voluntari
  • Un titlu are Mihai Teja cu Dinamo, cucerit în 2007, când era secundul lui Mircea Rednic
ADVERTISEMENT