News

Mihai Tomescu, singurul demnitar român cu dizabilități, ar fi aflat despre demiterea sa de pe facebook

21.11.2019 | 14:01
Mihai Tomescu singurul demnitar roman cu dizabilitati ar fi aflat despre demiterea sa de pe facebook
Mihai Tomescu, singurul demnitar cu dizabilități, ar fi fost demis pe facebook *foto: facebook
ADVERTISEMENT

Curățenia pe care a făcut-o Ludovic Orban în sânul ministerelor s-ar putea să fi afectat și pe puținii secretari de stat care și-au făcut bine treaba în funcția pe care o aveau. Așa pare a fi și cazul lui Mihai Tomescu, fostul președinte al Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Handicap. Tomescu este singurul demnitar român cu dizabilități, el fiind nevăzător. Potrivit celor de la Q Magazine, el ar fi aflat despre demiterea sa pe facebook.

Mihai Tomescu, singurul demnitar român cu dizabilități, a aflat pe facebook că a fost demis

Potrivit sursei citate, după instalarea noului cabinet Ludovic Orban, ministrul Muncii Violeta Alexandru i-a cerut lui Mihai Tomescu un CV și raportul de activitate. Însă după instalarea noului Cabinet la Palatul Victoria, nici ministrul Muncii și nici premierul Ludovic Orban nu au avut o discuție cu Tomescu înainte de a-l demite.

ADVERTISEMENT

Mihai Tomescu a fost numit ca președinte al autorității de Guvernul Cioloș şi păstrat în această funcție de Cabinetele PSD. „Dragii mei, de astăzi nu ma mai găsiți la ANPD. Vă îmbrățișez din inimă, oameni frumoși, profesioniști cu care am lucrat și am construit, persoane cu dizabilități și colegi”, a scris Tomescu pe Facebook. Acesta este unul dintre specialiștii români în materie de drepturile persoanelor cu dizabilități. În ciuda handicapului pe care îl are, Tomescu este doctorand la Sociologie la Universitatea București.

Cine a venit în locul lui Mihai Tomescu la Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Handicap

Tot în ziua în care Mihai Tomescu a fost demis, în Monitorul Oficial a fost publicat și numele persoanei care i-a luat locul la conducerea Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii. Este vorba despre activista pentru drepturile omului, Maria Mădălina Turza.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 41 de ani, Turza este președinta Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități. Ea este mama unei fetițe cu sindrom Down, activistă pentru drepturile omului și voluntar pentru drepturile copiilor cu dizabilități de mai bine de 10 ani. Este licențiată în Științe Politice la Universitatea din București, are un Master în Politici de Educație Incluzivă și Psihopedagogie Incluzivă la Universitatea din Minnesota, SUA, studii postuniversitare în Drept Internațional Umanitar, precum și o serie de cursuri de specializare în domeniul dreptului persoanelor cu dizabilități, al instituțiilor și legislației europene privind combaterea discriminării, arată g4media.ro.