Life

Mihai Trăistariu, critici dure după rezultatul semifinalei Eurovision România: „A fost ceva horror. Toți s-au luat după Cristi Faur”

Mihai Trăistariu a comentat în exclusivitate, pentru FANATIK, rezultatul semifinalei Eurovision România. Marea preferată a publicului, trupa E-an-na, nu prinde finala din 5 martie!
13.02.2022 | 10:45
Mihai Traistariu critici dure dupa rezultatul semifinalei Eurovision Romania A fost ceva horror Toti sau luat dupa Cristi Faur
Mihai Trăistariu a comentat rezultatul semifinalei Eurovision România din 12 februarie 2022. Foto: Instagram/ TVR
ADVERTISEMENT

Mihai Trăistariu se declară dezamăgit de felul în care au punctat jurații melodiile din semifinala Eurovision.

Artistul care a adus României unul din cele mai bune locuri din istoria show-ului, cu piesa „Tornero”, a declarat că membrii juriului au notat subiectiv melodiile, neținând cont de anumite piese care au avut priză la public.

ADVERTISEMENT

Cântărețul susține că juriile ar trebui complet eliminate din selecțiile naționale căci fac mai mult rău decât bine.

Mihai Trăistariu: „Piesa Malere chiar era de top trei”

„Juriul este parțial, subiectiv. Poate că juraților nu le-a plăcut un anumit gen muzical. Piesa Malere chiar era de finală, era de calificare, chiar de top trei, dacă mă întrebi.

ADVERTISEMENT

A fost horror aseară. Am văzut multe gafe la TVR. Am râs copios. Din piesele rămase, cred că ne putem califica printr-un noroc în marea finală.

Din cele 10, mi-au atras atenția Dora Gaitanovici și Gabriel Basco. Dora are cea mai puternică voce, dar nu știu cât va prinde piesa. E o problemă cu melodia. Gabriel Basco are o sensibilitate aparte, pentru noi sună foarte occidental”, a spus Mihai Trăistariu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Întrebat de ce cred că jurații au votat așa cum a văzut o țară întreagă, Mihai a remarcat un lucru interesant la semifinala de aseară.

„Cristi Faur a ieșit și a comentat la fiecare piesă care nu îi plăcea. Efectiv le-a desființat. Am văzut că toți s-au luat apoi după Cristi Faur. E-an-na a luat mai puține puncte și de la ceilalți și de asta nu s-a calificat”, a comentat Trăistariu.

ADVERTISEMENT

S-au ales cei zece finaliști care se vor lupta să reprezintă România la Eurovision! Marea finală a Selecției Naționale va avea loc pe 5 martie și va fi transmisă, la fel ca semifinala, în direct la TVR.

Din cele 20 de melodii calificate în semifinală, doar 10 au mers mai departe. Publicul și-a votat preferatele în ediția de ieri, însă juriul a schimbat complet clasamentul.

Una din marile preferate ale fanilor, trupa E-an-na, care a interpretat melodia „Malere” nu a trecut mai departe deși a fost pe locul întâi la televot.

Trupa E-an-na nu intră în finala Eurovision România 2022, deși a fost pe primul loc la televot

Pe rețelele de socializare au curs o serie de critici venite din partea telespectatorilor, considerând nedreaptă necalificarea trupei care a cântat o manea rock.

„Nu pot să cred că nimănui nu îi pasă de ce spune publicul. E-an-na a câștigat votul publicului cu un avantaj de 7.000 de voturi în fața locului doi; 

Nu mă așteptam. Îngrozitor. Malere e o melodie genială. Nu credeam că o să fiu așa dezamăgită și nervoasă; Ați eliminat singura piesă care a avut succes, care a fost în trending;

Nu a trecut E-an-na, dar a trecut Moise cu pronunție în limba engleză; Juriu jalnic. Ar trebui să conteze și votul publicului;

Ca de fiecare dată, părerea noastră nu este luată în seamă”, sunt doar câteva din sutele de comentarii ale telespectatorilor, postate doar pe Youtube.

Nemulțumirile au fost exprimate și pe grupurile de Facebook dedicate emisiunii, dar și pe pagina oficială a concursului.

Melodia „Malere” de la trupa „E-an-na” a început să devină vizibilă și pentru străini. Câțiva youtuberi din străinătate au reacționat mai mult decât pozitiv la piesa trupei care a ratat calificarea în finala națională.

Cine sunt cei zece calificați

Din juriul din acest an au făcut parte Alexandra Ungureanu, Randi, Adrian Romcescu, Cristi Faur și Ozana Barabancea.

În finala din 5 martie s-au calificat 10 cântăreți/ trupe. Este vorba despre Dora Gaitanovici, Minodora, Cream & Diana Bucșa, WRS, Vanu, Moise, Gabriel Basco, Kyrie Mendel, Petra, Andrei Petruș și Alex Parker & Bastien.

România nu s-a calificat în ultimele trei ediții în marea finală Eurovision. Roxen, The Humans și Ester Peony au ratat calificarea, însă anul acesta s-ar putea să fie unul cu noroc. Rămâne de văzut cu ce melodie vom merge la Torino.

 

ADVERTISEMENT