Life

Mihai Trăistariu o dă pe muzică de petrecere și se reinventează ca ”Regina”: „Loredana Groza e puțin vulgară”

Mihai Trăistariu se va ocupa mai mult de muzica de petrecere în următoarea perioadă! Artistul a vorbit despre concurență și de ce a făcut această schimbare!
17.02.2023 | 13:17
Mihai Traistariu o da pe muzica de petrecere si se reinventeaza ca Regina Loredana Groza e putin vulgara
Mihai Trăistariu a ales muzica de petrecere, la fel ca loredana Groza. Foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Mihai Trăistariu a decis să schimbe macazul anul ăsta, așa că a pus muzica ușoară pe pauză pentru muzica populară și de petrecere! Interpretul mega-hitului „Tornero” își lansează propriul album de muzică folclorică, având deja două melodii scoase.

Mihai Trăistariu pune muzica ușoară pe pauză pentru cea de petrecere. Ce spune despre concurență

Cântărețul a dezvăluit, în exclusivitate pentru FANATIK, ce l-a determinat să se focuseze mai mult pe această zonă a muzicii de petrecere. Artistul susține că orice muzician trebuie să țină cont de cerințele publicului, dând-o exemplu favorabil pe Loredana Groza, care la 50 de ani încă este în topuri pentru că a știut când și cum să facă schimbări în privința stilului ei.

ADVERTISEMENT

Trăistariu a mai cochetat până acum cu muzica populară, însă de data asta se va concentra mult mai serios pe folclor, pe tot ce înseamnă muzică de joc și voie bună!

„Nu mă las de tot de muzică ușoară! Scot un album de populară. Am lansat deja două piese, mă duc și pe zona asta, să fie și piese de petrecere, dacă publicul asta cere.

ADVERTISEMENT

Asta se cere, oamenii vor voie bună. Sunt solicitat la tot felul de evenimente și mă bucură. E o muzică pe care românii se simt bine la nunți, la zile de naștere, la botezuri. Am zis să o fac și pe asta”, a declarat Trăistariu pentru FANATIK.

„Nici manelele nu mai sunt cum erau acum 20 de ani”

Rugat să ne spună de ce nu rezistă toți artiștii pe piața muzicală cu stilul cu care s-au făcut remarcați, Mihai Traistariu a făcut o analiză cu care mulți s-ar putea să fie de acord. Cântărețul a recunoscut că și el a fost multă vreme încăpățânat când s-a pus în discuție la modul cel mai serios să schimbe stilul.

ADVERTISEMENT

Și-a dat seama că, pentru a fi în continuare în centrul atenției, e nevoie să se plieze și pe preferințele publicului. Cel mai bun exemplu de reinventare permanentă, în opinia lui Trăistariu, este Loredana Groza.

„Loredana Groza e puțin vulgară, dar plăcută. La 50 și ceva de ani, încă e acolo”

„Sound-ul se schimbă în permanență. De aia sunt unii artiști expirați, să zic așa, pentru că rămân cumva în trecut. Au apărut trenduri noi, poate chiar genuri muzicale noi. Acum e la modă TikTok-ul, cred că asta ar fi rețeta să reziști. Să mergi cumva cu trendul, dar să te păstrezi ca artist. Uite, un exemplu bun este Loredana Groza, care merge pe sexy, se adresează acum unui altfel de public.

ADVERTISEMENT

E puțin vulgară, dar plăcută. La 50 și ceva de ani încă e acolo. Oameni ca Loredana au demonstrat că se modernizează odată cu vremurile, trebuie să știi să te adaptezi din mers. Uită-te și la maneliștii vechi, eu îi știu pe toți. Nici manelele nu mai sunt cum erau acum 20 de ani. Ba chiar au apărut tot felul de genuri, trapanele. E adevărat, că e foarte greu să te modernizezi după o anumită vârstă.

Eu nu sunt nici la tinerețe, nici la bătrânețe, la 40 de ani îți dai seama că poate lucrezi cu oameni care sunt învechiți, pentru că și ei au făcut muzica asta cu care eu m-am lansat când erau de-o vârstă cu mine. Atunci mi-am dat seama că trebuie să schimbi și oameni, să apelezi la alți producători, la cei care știu cu ce se mănâncă noile trenduri”, a mai spus Trăistariu pentru FANATIK.

Trăistariu nu crede că ne vom califica în finala Eurovision, dar îl simpatizează pe reprezentantul nostru

Având în vedere locul bun pe care l-a ocupat la Eurovision, cu piesa Tornero, constănțeanul clasându-se în 2006 pe a 4-a poziție, am profitat să știm care este verdictul lui cu privire la melodia care ne reprezintă anul ăsta la competiția de la Liverpool.

Mihai are o părere bună despre Theodor Andrei, interpretul melodiei „D.G.T.”, însă e de părere că nu ne vom califica în finala concursului muzical european.

„Mie băiatul ăsta îmi place, voce are, atitudine are, dar, sincer, melodia asta nu e de Eurovision. Și la casele de pariuri suntem pe penultimul loc din toate țările participante.

Din cele 12 melodii care au fost la Selecția Națională, niciuna nu cred că era bună. El a avut însă un moment ceva mai bun, dar nu știu dacă se va califica. Cine știe, pot apărea surprize oricând”, a adăugat Mihai Traistariu, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT