Life

Mihai Trăistariu, adevăratul motiv pentru care s-a destrămat trupa Valahia. Ce ar fi propus Costi Ioniță

Mihai Trăistariu a dezvăluit adevăratul motiv pentru care s-a destrămat trupa Valahia, din care a făcut parte alături de Costi Ioniță și Dorin Topală.
30.11.2021 | 16:37
Mihai Traistariu adevaratul motiv pentru care sa destramat trupa Valahia Ce ar fi propus Costi Ionita
Mihai Trăistariu, adevăratul motiv pentru care s-a destrămat trupa Valahia. Artistul a dat cărțile pe față. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mihai Trăistariu a vorbit despre motivul pentru care s-a destrămat trupa Valahia, la începutul anilor 2000.

Cântărețul a vorbit, recent, despre ruptura dintre el și Costi Ioniță, cu care nu a vorbit ani  la rând. Cei doi au trecut peste neînțelegeri și au ajuns chiar să colaboreze.

ADVERTISEMENT

Trupa Valahia era formată din Mihai Trăistariu, Costi Ioniță și Dorin Topală.

Mihai Trăistariu, despre destrămarea trupei Valahia

Mihai Trăistariu a amintit și de alte formații care s-au destrămat la începutul anilor 2000, deși aveau un succes răsunător.

Fostul finalist de la Eurovision și-a amintit de certurile pe care le aveai cei trei din cauza banilor. Costi Ioniță se ocupa de managementul trupei și cerea mai mult, motiv pentru care au început să existe neînțelegeri.

ADVERTISEMENT

Ulterior au apărut și alte discuții între membrii trupei. Aceștia au fost nevoiți să stabilească cine stă în mijloc la concerte ca să nu mai apară alte certuri.

„Pentru ce s-a spart trupa Valahia? Răspuns corect: pentru…mai nimic. (…) Trupa a apărut în toamna lui 1998 şi era formată din trei băieţi: Mihai Trăistariu, Dorin Topală şi Costi Ioniţă (ei doi fuseseră colegi de bancă în liceu).

ADVERTISEMENT

În vara lui ’99 eram deja pe locul I la toate radiourile şi discotecile cu două hituri: ‘Banii și fetele’ şi ‘La mare, la soare’. Concerte peste concerte, fan cluburi în toată ţara, emisiuni tv la greu.

În toamna lui ’99 au apărut disensiunile şi, în scurt timp, eu cu Dorin am ales să rămânem cu Valahia, iar Costi Ioniţă a început o carieră solo de succes.

ADVERTISEMENT

Ne certasem ca tâmpiţii, în primul rând de la bani. Costi voia 10% în plus, pentru că răspundea la telefon pentru concerte şi emisiuni. Se autoproclamase managerul trupei şi probabil orgoliul din noi a explodat. Cred că doream să facem alegeri, cu voturi bla bla. Fiecare se credea şef în felul lui.

Apoi ne certam adesea de la ‘care stă în mijloc la concerte’. Tot timpul se iscau discuţii că X a acaparat toată scena, că Y a stat mai mult în spate, că Z e mai cu tupeu şi se bagă mereu în faţă. La fel şi la interviuri: unul mai băgăcios decât altul.

După luni întregi de scandaluri inutile, am convenit că stăm cu rândul în mijloc. La fiecare piesă făceam rocada. De râsul curcilor”, a povestit Mihai Trăistariu, potrivit okmagazine.ro.

Propunerea lui Coti Ioniță, motivul pentru care trupa s-a destrămat

Mihai Trăistariu a mai spus că motivul principal pentru care trupa s-a destrămat a fost ideea lui Costi Ioniță de a trece la alt gen muzical.

Trupa Valahia cânta melodii dance, iar Costi Ioniță le-a propus foștilor colegi să se axeze pe manele, mai explică Trăistariu.

„Când s-a pus problema să treacă de la dans la manele, trupa s-a destrămat. Costi a format trupele L. A. şi Elegance, două trupe de manele de mega succes. Aşa că i-a venit un gând: să mutăm complet stilul Valahia spre manele.

Aici ne-au sărit capacele şi cam asta a fost. Făceam pe intelectualii încă de pe-atunci. Dorin şi cu mine, sanchi, nu ne vedeam cântând aşa ceva”, a mai explicat artistul.

După câțiva ani în care a cântat doar alături de Dorin Topală, Mihai Trăistariu și-a început cariera solo.

ADVERTISEMENT