News

Mihai Tudose, acid la adresa lui Victor Ponta: ”Foarte bine că s-a dus la AUR. Și-a găsit menirea!”

Fost partener politic cu Victor Ponta în Pro România, Mihai Tudose nu-l mai vrea în preajma PSD după ce a negociat cu AUR.
07.03.2024 | 23:31
Mihai Tudose acid la adresa lui Victor Ponta Foarte bine ca sa dus la AUR Sia gasit menirea
Mihai Tudose ;i Victor Ponta au fost parteneri politici Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Europarlamentarul a explicat de ce PSD nu a acceptat o alianță cu PRO România pentru europarlamentare, în ciuda eforturilor depuse de Victor Ponta și Corina Crețu.

Mihai Tudose, acid la adresa lui Victor Ponta

Mihai Tudose și Victor Ponta s-au despărțit cu mare scandal, atunci când cel dintâi a decis să plece din Pro România. Tudose a revenit în prezent în conducerea PSD fiind vicepreședinte și coordonatorul campaniei electorale a social-democraților.

ADVERTISEMENT

Mihai Tudose a explicat că negocierile dintre Victor Ponta și AUR au fost cele care au închis orice portiță pentru o alianță a PSD cu PRO România.

”Foarte bine că s-a dus la AUR. De ce să-l vrem la PSD? S-a dus la AUR, s-a terminat, și-a găsit menirea!”, a declarat Mihai Tudose, la Europa FM.

ADVERTISEMENT

Acesta a mai spus că și-ar dori ca Victor Ponta să nu mai fie nici consilier onorific al premierului Marcel Ciolacu.

”Nu știu dacă mai este, nu cred că mai e. Mi-ar place să cred că nu mai e. Nu am vorbit cu domnul Ciolacu, dar mi s-ar părea normal din partea domnului Ponta să nu mai fie, dar cred că am așteptări prea mari”, a mai declarat europarlamentarul.

ADVERTISEMENT

Când intră România în Schengen

Problema aderării integrale a României la Spațiul Schengen se va tranșa anul acesta, speră Mihai Tudose, precizând că regretă că nu se va tranșa printr-un vot în JAI.

”Eu sper că anul acesta se va tranșa. Ceea ce cumva – îmi pare rău că o spun sau să nu fiu interpretat greșit – cumva îmi pare rău că nu o tranșează printr-un vot în JAI. Să spună clar acolo ‘Austria nu se opune din nou’.

ADVERTISEMENT

Fiindcă eu contez foarte mult pe ceea ce a spus prim-ministrul Marcel Ciolacu, ceea ce am mai spus și eu, dar domnia sa acum poate să o și facă: în condițiile în care ai un vot în JAI în care Austria se opune, poți să-i dai în judecată. Momentul acesta a fost ratat.

Eu cred, fiindcă nu este vorba despre altceva decât despre a ne respecta un drept. Și în fond, toată această construcție – Uniunea Europeană – este despre niște drepturi și colective, și individuale ale țărilor care fac parte din această construcție.

Este un drept și nu este vorba despre Tudose care pleacă în vacanță în Grecia și să treacă mai repede în vacanță, ci este vorba despre competitivitate economică, despre camioane, despre mărfuri.

Orice oră de staționare sau zile de staționare înseamnă adăugare la prețul produselor respective și ieșirea din competitivitate; și atunci e foarte simplu ca atunci când ai un vot exprimat clar ai de ce să te legi și să-i dai în judecată la Curtea Europeană de Justiție și să le ceri niște despăgubiri. Eventual dacă… până atunci să pui și poprire pe niște active ca să… ne jucăm și noi”, a mai spus eurodeputatul.

ADVERTISEMENT