Alegeri 2024

Mihai Tudose anunță când vor avea loc, de fapt, prezidențialele. Ce spune europarlamentarul despre șansele lui Geoană

Mihai Tudose, despre „țopăiala-răzgândeala” liberalilor. „Nu PSD a vrut alegerile prezidențiale în septembrie, PNL le-a dorit atunci”
02.07.2024 | 00:00
Mihai Tudose anunta cand vor avea loc de fapt prezidentialele Ce spune europarlamentarul despre sansele lui Geoana
Mihai Tudose îi acuză pe liberali de „țopăială-răzgândeală” cu data prezidențialelor / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Mihai Tudose, europarlamentar și vicepreședinte PSD, a vorbit, luni seară, despre calendarul alegerilor prezidențiale, în contextul consultărilor premierului Marcel Ciolacu cu partidele politice. Tudose a spus că PNL a vrut scrutinul în septembrie dar acum liberalii dau dovadă de „țopăială-răzgândeală”. Liderul social-democrat a comentat și șansele lui Mircea Geoană în cursa pentru Cotroceni.

„Nu PSD a vrut alegeri în septembrie, PNL a vrut”

Mihai Tudose, vicepreședinte PSD și europarlamentar, a comentat, luni seara, discuțiile privind calendarul alegerilor prezidențiale, în contextul în care premierul Marcel Ciolacu a început în aceeași zi consultări cu partidele politice, consultări care vor continua și marți.

ADVERTISEMENT

Mihai Tudose a subliniat că nu social-democrații au dorit ca alegerile prezidențiale să aibă loc în luna septembrie, ci liberalii. Numai că, a spus europarlamentarul, pe parcurs PNL s-a răzgândit, deși decizia a fost „semnată și ștampilată” de liberali.

„Nu PSD a vrut alegerile prezidențiale în septembrie. PNL le-a dorit atunci, PNL a venit cu această propunere și a avut decizie, care circulă în tot spațiul public. Decizie semnată și ștampilată că PNL vrea aceste alegeri în septembrie”, declarat Mihai Tudose pentru Digi 24.

ADVERTISEMENT

„Țopăiala-răzgândeala” liberalilor

Europarlamentarul și-a acuzat colegii de coaliție că persistă într-o atitudine de „țopăială-răzgândeală” și că acum dau vina pe PSD. În opinia social-democraților, a spus Tudose, alegerile prezidențiale o să fie la termen „și cu asta basta”.

„Domnii s-au răzgândit din nou, că face parte din seria lungă țopăială – răzgândeală. Acum nu le-au iesit calculele, ei aveau că pleacă președintele în septembrie la NATO, se mută Ciucă președinte interimar și le plăcea septembrie. Între timp nu s-au mai întamplat lucrurile și dau pe noi, că noi am vrut în septembrie, dar nu noi am vrut în septembrie. În opinia noastră cred ca o să fie la termen, noiembrie-decembrie, și cu asta basta”, a declarat Mihai Tudose.

ADVERTISEMENT

Solicitat să comenteze declarațiile lui Marcel Ciolacu, care a afirmat ferm că nu va fi candidatul PSD la Cotroceni dacă alegerile prezidențiale nu vor fi în septembrie, vicepreședintele social-democrat a spus: „El a avut atunci acea declarație fiind un pic nervos, că l-am întrebat și noi ce a vrut să spună poetul. Era nervos pentru că a fost pus în această situație ca prim-ministru. A fost împins pe scări și după îl întreba PNL de ce se grăbește”.

„Geoană nu intră în turul doi”

Mihai Tudose a comentat și șansele lui Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, la alegerile prezidențiale. Deși are un scor bun în sondaje, europarlamentarul a declarat că, în opinia sa, Mircea Geoană nu va obține rezultate bune, nu va ajunge în turul doi, și va obține cel mult 10%, și acesta „un scor imens”. Tudose a mai spus și că Geoană „se victimizează”, după ce au apărut acuzații de plagiat în legătură cu teza sa de doctorat.

ADVERTISEMENT

„Dacă domnul Geoană a început să se victimizeze, e problema lui, dar nu cred că aici are el o problemă. Cea mai mare problemă pe care o are el e cu electoratul”, a spus Tudose. „Domnul Geoană nu va intra în turul 2 și dacă face 10 % e un scor imens”, a adăugat el.

 

 

 

ADVERTISEMENT