Alegeri 2024

Mihai Tudose, despre un candidat comun PSD-PNL la prezidențiale. „Vedem cine are mai multe şanse, cine are un program mai bun”

Mihai Tudose nu exclude un candidat PSD-PNL pentru alegerile prezidențiale. „De la unii sau de la ceilalţi, vedem cine are mai multe şanse, cine are un program mai bun”
04.06.2024 | 09:48
Mihai Tudose despre un candidat comun PSDPNL la prezidentiale Vedem cine are mai multe sanse cine are un program mai bun
Mihai Tudose spune că mai întâi trebuie făcută o analiză după alegerile din 9 iunie / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Mihai Tudose, vicepreședintele PSD, a declarat că social-democrații și liberalii ar putea merge cu un candidat comun la alegerile prezidențiale din septembrie, estimând că „toate posibilitățile sunt pe masă”, dar trebuie mai întâi făcută o analiză după alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie.

„De la unii sau de la ceilalţi, vedem cine are mai multe şanse”

Mihai Tudose, vicepreședintele PSD, a spus că nu poate fi exclus ca social-democrații și liberalii să aibă un candidat comun la alegerile prezidențiale din 15 septembrie. „De ce nu? De ce nu?”, a spus el. „De la unii sau de la ceilalţi, vedem cine are mai multe şanse, cine are un program mai bun. S-ar putea să nu ajungem la nicio concluzie şi atunci se va merge separat (…). Eu am spus că toate posibilităţile sunt pe masă”, a declarat Mihai Tudose la Digi 24.

ADVERTISEMENT

Înainte de o decizie privind un candidat comun la prezidențiale, sau nu, Mihai Tudose a spus că urmează să fie făcută o analiză după alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie,  și că „toate posibilitățile sunt deschise”.

„Să nu uităm că aceste alegeri nu sunt numai europarlamentare, sunt şi alegeri locale. Pe data de 10, 11 va fi o analiză la ceea ce s-a întâmplat şi ce au decis românii. În funcţie de asta, vedem cum ne aşezăm şi toate posibilităţile sunt deschise. (…) Poate fiecare să aibă candidatul propriu la preşedinţie, să avem liste separate la Parlamentul naţional, alegeri generale, cu toate astea să guvernăm împreună. Vedem ce decid românii acum”, a declarat vicepreședintele PSD.

ADVERTISEMENT

„Fără listă comună la europarlamentare ne încăieram”

Mihai Tudose, care coordonează și campania PSD la alegerile din acest an, a subliniat, spune el, importanța listei comune a social-democraților și liberalilor la alegerile pentru Parlamentul European. În caz că nu ar fi avut aceaastă listă, cele două partide s-ar fi „încăierat”, spune el, așa cum au făcut-o echipele ambelor partide în teritoriu.

„Au fost încăierări locale, am mai spus-o şi scuzaţi-mi exprimarea mai dură. Dacă nu aveam această listă comună, ne încăieram şi la europarlamentare cum s-au mai încăierat echipele PSD cu PNL pe la locale. Ne băteam pe acelaşi scaun, practic şi ne încăieram. Şi apoi ajungeam la Bruxelles gata supăraţi unii pe alţii. Ideea ca acolo un număr cât mai mare de eurodeputaţi reprezentând România să aibă aceeaşi voce, să ţină de acelaşi băţ, să reprezinte interesele României în comun, cumva în oglindă cu guvernarea comună din România, devenea o poveste mai spre SF, aşa”, a spus Mihai Tudose.

ADVERTISEMENT

 

Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”