Alegeri 2024

Mihai Tudose, ironic cu PNL și cu Rareș Bogdan. „La ei la partid s-a luat decizia că ei au câştigat deja alegerile, pe toate”

Mihai Tudose, ironii la adresa lui Rareș Bogdan și a PNL: „Cine moare de grija noastră, dacă mai suntem noi la partid sau nu, nu e problema domniei sale”
14.06.2024 | 08:01
Mihai Tudose ironic cu PNL si cu Rares Bogdan La ei la partid sa luat decizia ca ei au castigat deja alegerile pe toate
Mihai Tudose i-a replicat lui Rareș Bogdan după ce acesta a spus că PNL va câștiga prezidențialele / Foto: Inquam Photos, George Călin, Sabin Cîrstoveanu
ADVERTISEMENT

Mihai Tudose, vicepreședintele PSD, a vorbit, miercuri seară, despre candidatura social-democraților la alegerile prezidențiale, dezmințind susținerea lui Mircea Geoană. Totodată, Tudose a lansat ironii la adresa prim-vicepreședintelui PNL, Rareș Bogdan, care a declarat că liberalii vor învinge în turul doi, indiferent cu cine ar concura.

„PSD va avea un candidat al lui, pesedist”

Mihai Tudose, vicepreședintele PSD, a declarat, miercuri seara, că social-democrații vor avea propriul candidat la alegerile prezidențiale din septembrie, dar că acesta nu va fi Mircea Geoană, așa cum s-a vehiculat recent.

ADVERTISEMENT

„Am auzit că ei vor să candideze Mircea Geoană din partea lor, fiindcă la noi nu s-a pus problema şi nu se va pune nici în continuare. Ţinem cont de câteva declaraţii. 1 – Declaraţia preşedintelui partidului, că PSD va avea un candidat al lui. 2 – Acesta va fi pesedist. Declaraţia numărul 3 al domnului Geoană care constă în faptul că el va candida independent, susţinut larg de un grup de oameni de afaceri, dar asta e altceva”, a declarat Mihai Tudose la Antena 3CNN.

„Cine moare de grija noastră”

Vicepreședintele PSD a avut o replică și pentru prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, după ce acesta a declarat: ”Dacă domnul Geoană sau domnul Ciolacu, domnul Grindeanu, domnul Tudose sau altcineva candidează la preşedinţia României, în turul doi, oricare dintre aceştia pierde alegerea în faţa reprezentantului dreptei, respectiv domnului Nicolae Ciucă”.

ADVERTISEMENT

„De aici încolo, iertaţi-mă, despre vestimentaţia domnului Rareş Bogdan sau a noastră, cu cine moare de grija noastră, dacă mai suntem noi la partid sau nu, nu e problema domniei sale”, a spus Mihai Tudose. Vicepreședintele PSD a mai spus că el crede că social-democrații vor câștiga prezidențialele și dacă PNL alege „altă cale, asta e viața”.

„Eu înţeleg că la ei la partid s-a luat decizia că ei au câştigat deja alegerile, pe toate, au câştigat deja şi prezidenţialele, eu cred că o să le câştige PSD şi cel mai important e ca după aceste alegeri să câştige România, să avem, în continuare, stabilitate. Dar ştiţi cum e, dragoste cu sila nu se poate, dar dacă domniile lor înţeleg să aleagă altă cale, asta e viaţa”, adăugat vicepreședintele PSD.

ADVERTISEMENT

„Ideea candidatului independent a fost îngropată”

În legătură cu alegerile prezidențiale, Mihai Tudose a spus că social-democrații vor avea propriul candidat. O variantă privind un candidat comun va fi discutată în acest weekend și de social-democrați și de liberali.

„PSD va avea candidat la Preşedinţie din partea partidului. Există şi varianta candidatului comun al celor două partide. Vom tranşa acest lucru în acest wekend şi noi şi ei. Ideea de a aduce pe cineva din afară cred că tocmai a luat sfârşit definitiv cu candidatura la Bucureşti (…) Ideea candidatului independent a fost lămurită, a fost îngropată, i-am făcut şi de 40 de zile la Bucureşti, s-a închis”, a mai spus Mihai Tudose.

ADVERTISEMENT