News

Mihai Tudose, scenariu sumbru despre creșterea prețului la curent electric. Ce se va întâmpla

Mihai Tudose, fost prim-ministru din partea PSD, a explicat joi, la România TV, un scenariu sumbru referitor la creșterea prețului la curent electric.
26.08.2021 | 22:32
Mihai Tudose scenariu sumbru despre cresterea pretului la curent electric Ce se va intampla
ADVERTISEMENT

Ministerul Energiei a anunțat în urmă cu două săptămâni că prețurile la energie electrică vor crește în următoarea perioadă, dar a anunțat în acel moment că nu va fi vorba despre o majorare semnificativă.

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a propus introducerea taxei 0 pe cuantumului asociat salariului minim pentru toți românii, gradual, explicând în ce mod ar ajuta o asemenea măsură românii în contextul scumpirilor anumitor utilități.

ADVERTISEMENT

Mihai Tudose, scenariu sumbru despre scumpirile la curent electric. Ce se va întâmpla

“Această lege a protecției consumatorului vulnerabil este în Senat, a fost ținută absolut degeaba. La începutul sesiunii trecute, PSD a adus un amendament ca această lege să producă efecte începând cu 1 septembrie a acestui an, adică exact de la momentul creșterii prețurilor.

Senatorii puterii au votat împotrivă, actualul prim-ministru Cîțu a votat împotriva acestui amendament. Ieri sau alaltăieri, doamna Turcan a explicat că ei au vrut, dar este de vină Orban că nu a trecut mai devreme prin Parlament, punând în cârca lui Orban acest lucru, deși sunt de vină toți.

ADVERTISEMENT

Ați auzit declarația doamnei Turcan conform căreia ea rămâne la Ministerul Muncii pentru că este full option? Piele alcantara, aer condiționat, vopsea metalizată și volan pe dreapta. Ieșind din glume, lucrurile sunt mult mai complicate decât la prima vedere. 

Primul efect este venirea acestor facturi în cârca românilor. Facturile venite în ianuarie vor însemna decuplarea unora dintre ei și executarea multora dintre aceștia. Astăzi avem cea mai scumpă energie electrică din Europa și suntem în creștere.

ADVERTISEMENT

Țara noastră scumpă și dragă exportă 75% din mărfurile produse în Uniunea Europeană, tot ceea ce exportăm are în componenta de preț energia. Dumneavoastră faceți o cămașă în Franța, noi facem una în România, amândoi exportăm în Germania.

Atâta timp cât eu am energie electrică de nouă ori mai scumpă decât în Franța, angajatul francez va continua să își ia leafa, pentru că fabrica dumneavoastră din Franța sunt la prețuri competitive, poate mai mici decât cele de la fabrica din România unde este angajat, să zicem, domnul Rafila.

ADVERTISEMENT

După ce că îi va veni factura mai mare la curent, va rămâne și fără loc de muncă. Țara noastră va avea două probleme, nu mai primește impozite de la fabrica de cămăși și trebuie să îi plătească și ajutor de social domnului Rafila.

După ce se închide fabrica din România, piața este ocupată de alte produse din alte țări care produc mai ieftin. Eu mă întreb, oamenii ăștia fac chestia asta în mod spontan sau fac asta să nenorocească țara asta și apoi să se întoarcă de unde au venit?”, a declarat Mihai Tudose la România TV.

ADVERTISEMENT