Alegeri 2024

Mihai Tudose spune că victoria lui Nicușor Dan „nu e ușor de înțeles” pentru PSD. „Aș spune că a fost un vot împotriva Gabrielei Firea”

Mihai Tudose: „Nu ne vine foarte uşor să înţelegem ce au votat bucureştenii 40% cu Nicușor Dan”. Vicepreședintele PSD spune că a fost un vot anti Firea
11.06.2024 | 15:22
Mihai Tudose spune ca victoria lui Nicusor Dan nu e usor de inteles pentru PSD As spune ca a fost un vot impotriva Gabrielei Firea
Mihai Tudose spune că PSD încearcă să înțeleagă votul masiv al bucureștenilor pentru Nicușor Dan / Foto: Sabin Cîrstoveanu
ADVERTISEMENT

Mihai Tudose, europarlamentar și vicepreședinte al PSD, a declarat că nu este ușor de înțeles pentru social-democrați de ce bucureștenii l-au ales pe Nicușor Dan pentru un nou mandat în funcția de primar general. Tudose a spus că victoria lui Dan a fost mai degrabă un vot împotriva candidatei PSD, Gabriela Firea, care se află procentual la mare distanță de Nicușor Dan.

Mihai Tudose: „Nu ne vine foarte uşor să înţelegem”

Mihai Tudose, vicepreședintele PSD, a afirmat, marți, că e greu de înțeles pentru social-democrați de ce Nicușor Dan a fost ales pentru un nou mandat de 40% din bucureșteni, în fața candidatei social-democrate, Gabriela Firea.

ADVERTISEMENT

Potrivit rezultatelor parțiale oferite de Autoritatea Electorală Permanentă, marți, Nicușor Dan (independent) a obținut primul loc la alegerile din 9 iunie, cu un scor de 47,56% din voturi, cu mult înaintea Gabrielei Firea (PSD), care a obținut numai 22, 18%. Pe următoarele locuri vin Cristian Popescu Piedone (PUSL), cu 15,48%, Sebastian Burduja (PNL), cu 7,77% şi Mihai Enache (AUR), cu 3,04%.

„Recunosc că încă încercăm să înţelegem acest lucru. Nu ne vine foarte uşor să înţelegem ce au votat bucureştenii, de ce au votat 40% Nicuşor Dan. Chiar eu, unul, nu înţeleg şi, ca şi dumneavoastră, trăim majoritatea timpului în Bucureşti”, a declarat Mihai Tudose, la B1 TV, întrebat fiind dacă se aștepta la o asemenea diferență de scor între Dan și Firea.

ADVERTISEMENT

„Aș spune că a fost un vot împotriva Gabrielei Firea”

Vicepreședintele PSD a spus că mai degrabă victoria lui Nicușor Dan a fost un vot al bucureștenilor împotriva Gabrielei Firea decât o susținere pentru primarul general. Mihai Tudose a spus și că PSD „acceptă jocul democratic”, adică votul Capitalei împotriva candidatei social-democraților, subliniind că partidul „este mulțumit” per total de rezultatele alegerilor.

„Aș spune că a fost un vot împotriva Gabrielei Firea. Doamna Gabriela Firea a fost beneficiara unui val negativ, unei emoții puternice negative acum patru ani, când știți ce era PSD ș.a.m.d. Acum chiar e de neînțeles, dar știți cum e, românii prin vot nu greșesc, așa s-au exprimat. Acceptăm jocul democratic”, a spus Mihai Tudose.

ADVERTISEMENT

„PSD este mulţumit de rezultatul alegerilor, un scor foarte bun, suntem pe primul loc, am câştigat consiliile judeţene, aproape 26 astăzi, când stăm de vorbă, mai se numără, mai sunt contestaţii, primărie de sector la Sectorul 2, una în plus, deci suntem victorioşi”, a mai spus vicepreședintele PSD.

Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Rusia, după victoria tricolorilor cu Ucraina: România nu a fost niciodată considerată nici...
Rusia, după victoria tricolorilor cu Ucraina: România nu a fost niciodată considerată nici măcar o echipă puternică
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Tinerii care au învins primari aflaţi în funcţie de zeci de ani. La...
Tinerii care au învins primari aflaţi în funcţie de zeci de ani. La 26 de ani, Andrei Obreja a studiat în Anglia şi va conduce o comună din Timiş
Românul ăsta mare şi prost Ce a putut spune acum despre Ilie Năstase...
Românul ăsta mare şi prost Ce a putut spune acum despre Ilie Năstase multimilionarul celebru care l-a jignit incalificabil!
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
Schengen e OFICIAL pentru România! ANUNȚUL a fost făcut de GERMANIA
Schengen e OFICIAL pentru România! ANUNȚUL a fost făcut de GERMANIA
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10...
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10 metri înălțime
Irina Columbeanu, reacție total neașteptată. Ce a făcut după ce și-a reîntâlnit tatăl
Irina Columbeanu, reacție total neașteptată. Ce a făcut după ce și-a reîntâlnit tatăl
Mihai Trăistariu îi învață pe români cum să facă bani: „Așa poți face...
Mihai Trăistariu îi învață pe români cum să facă bani: „Așa poți face 3.000-5.000 de lei pe lună”
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în...
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în locul lui Moni! Cum au reacționat Iri și Irinuca? FOTO